Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Αισιοδοξία και για τρίτη έδρα στη Μαγνησία από τον ΣΥΡΙΖΑ


ΣΥΡΙΖΑ
Την αισιοδοξία ότι στο Νομό Μαγνησίας ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να πάρει και τρίτη βουλευτική έδρα, επισήμαναν στελέχη του κόμματος, στη σημερινή παρουσίαση των οκτώ υποψηφίων που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, που συνέπεσε με τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, στην οδό Γαλλίας, στο Βόλο.

Στους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε αέρας εκλογικής νίκης, έγινε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να στηρίξουν τη νέα κυβέρνηση που εκτίμησαν ότι θα είναι αυτοδύναμη, ενώ δήλωση στήριξης έκανε, εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων ο Τάκης Κολώνιας.
Τους οκτώ υποψήφιους βουλευτές παρουσίασε ο Κώστας Βογιατζής αναπληρωτής γραμματέας και συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία. “Νίκη-αυτοδυναμία-κυβέρνηση” είναι το σύνθημά μας τόνισε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι από τις 26 Ιανουαρίου η χώρα θα έχει την πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην ιστορία της. “Ο λαός αυτός επί πέντε χρόνια με τις απεργίες του, τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις του πέτυχε να ρίξει τρεις κυβερνήσεις. Εμείς μπήκαμε στον αγώνα της εκλογική μάχης με δύναμη, τόλμη και αυτοπεποίθηση για τη νίκη” επισήμανε.
Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες με τον νεαρότερο να είναι κάτω από 30 ετών και τον μεγαλύτερο λίγο πάνω από τα 60. Σύμφωνα με τον κ. Βογιατζχή, το ψηφοδέλτιο συνδυάζει τη νεανική ορμή και την εμπειρία των μεγάλων, ενώ όλοι οι υποψήφιοι είναι στο χώρο της αριστεράς από χρόνια και έχουν δώσει αγώνες για τη δημοκρτατία και τα κοινωνικά προβλήματα. Τέλος, ανέφερε ότι το ψηφοδέλτιο, διαμορφώθηκε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες τόσο σε τοπικό όσο και κεντρικό επίπεδο.
Οι υποψήφιοι
Ο Κώστας Δελημήτρος, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, επί σειρά ετών στην Αριστερά και με συμμετοχή στα κινήματα, δήλωσε τυχερός που θα ζήσει την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα με κυβέρνηση της Αριστεράς που θα είναι προάγγελος συγκλονιστικών αλλαγών και υπερήφανος που συγκαταλέγεται στο ψηφοδέλτιο με τους άξιους αγωνιστές συνυποψηφίους του.
Ο Σπύρος Λεμονής, γιατρός καρδιολόγος από τη Σκόπελο και υποψήφιος δήμαρχος του νησιού, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να φέρει σε πέρας τη δύσκολη αποστολή της για την εξάλειψη των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη Μεταπολίτευση και μετά και να κάνει πράξη όλα για όσα διαμαρτύρονταν τα προηγούμενα χρόνια, με στόχο ένα καλύτερο αύριο.
Η Δήμητρα Μανώλη, απολυμένη καθαρίστρια της ΔΟΥ Ν. Ιωνίας και μέλος του Σωματείου Αγωνιζόμενων Καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, επισήμανε ότι η ελπίδα ξεκίνησε, η νίκη είναι κοντά, πρέπει να χαμογελάσουμε και να σκεφτούμε τι μέλλον θα δώσουμε στα παιδιά μας.
Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, πολιτικός επιστήμονας και από φοιτητής στην Αριστερά Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, χαρακτήρισε τις εκλογές τις κρισιμότερες από τη Μεταπολίτευση και τόνισε ότι η πατρίδα έχει τη μεγάλη ευκαιρία νε εκλέξει την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς, κάτι που θα είναι και Ευρωπαϊκή πρωτοπορία. Κάλεσε δε τους Μαγνησιώτες να ψηφίσουν για να ξαναβρούν την αξιοπρέπειά τους και για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών τους.
Ο Μάκης Μπαλλής, συνταξιούχος δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών, με ενεργή δράση στην Αυτοδιοίκηση και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, εξέφρασε βεβαιότητα για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε ότι πρώτη προτεραιότητα θα είναι να σταματήσει η ανθρωπιστική κρίση, με οδηγό το πρόγραμμα του κόμματος και τις συμμαχίες που διαμορφώνονται καθημερινά.
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, πρόεδρος του Σωματείου της ΑΓΕΤ, μέλος της Διοίκησης του ΕΚΒ και υποψήφιος στις εκλογές του 2012, εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε φάση να διεκδικήσει και Τρίτη βουλευτική έδρα στη Μαγνησία, ενώ τόνισε ότι από τις 26 Ιανουαρίου θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της παραγωγικής φυσιογνωμίας του Νομού, που επλήγη ανεπανόρθωτα από τις μνημονιακές πολιτικές.
Η Κατερίνα Παπανάτσιου, οικονομολόγος, πρώην εργαζόμενη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς και υποψήφια στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δεσμεύτηκε για ένα νέο σε υγιή βάση Συνεταιριστικό Κίνημα, επαναφορά αφορολόγητου στους αγρότες 12.000 € και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
Τέλος, η Δανάη Τζήκα, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις του 2006 κατά της ιδιωτικοποίησης των Πανεπιστημίων, τόνισε ότι στις εκλογές καλούμαστε να επιλέξουμε το μοντέλο ζωής που θα ακολουθήσουμε και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μονόδρομος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οικονομία και την εργασία, αλλά και για πρόσβαση σε Παιδεία, Υγεία και κοινωνικά αγαθά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger