Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΑΑΑΜΑ.

 Συζητώντας με διάφορους φίλους τόσο από κοντά, όσο και στα διάφορα forum, σχολιάζαμε το όλο « τουρλουμπούκι» (που λέει και ο λαός) των εκλογών, αυτό το μπάχαλο που δεν έχει τελειωμό, που δε θα τελειώσει ακόμα και ΜΕΤΑ τις εκλογές.
Ρε αδέλφια, πολύ μεγάλο μπέρδεμα προκύπτει από τις διάφορες «ζυμώσεις» αλλά κυρίως, από τις συμμαχίες που προκύπτουν ξαφνικά.
Είναι γλυκεία η καρέκλα Νικολάκη φίλε μου καλέ, και κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να την αποκτήσουν..
Οι «πόρτες» των κομμάτων είναι ανοιχτές, και κόσμος μπαινοβγαίνει συνέχεια, ΑΣΧΕΤΑ με το αν έχουν κλείσει τα ψηφοδέλτια.
ΟΛΟΙ κοιτάζουν να εξασφαλίσουν το μερίδιο τους, άμεσα η έμμεσα, στο «βάζο με το μέλι» που λέγεται εξουσία είτε αυτή είναι «κυβέρνηση», είτε μια θέση σε ένα κόμμα, μέσα, η έξω από τη βουλή, δεν έχει σημασία.
Εδώ τρώνε όλα αυτά τα χρόνια εκτός των πολιτικών, και οι λοιποί (βλέπε αυλοκόλακες, γραμματείς, φαρισαίους, κομματικά στελέχη, και άλλα πετεινά).
Δε θα διεκδικήσουν την όποια «μάσα» εκείνοι που ασχολούνται με την πολιτική, που τρέχουν πίσω από τα διάφορα κόμματα;
Αν είναι δυνατόν!

Και με ρωτάς ρε Νικολάκη, «που πήγε η ρημάδα η ιδεολογία»;
Η ΠΟΙΑ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;
Άκου λέει «ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ, Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ»….
Α, Νικολάκη φίλε μου, σε πιάνω όχι μόνο αδιάβαστο, αλλά και πολύ ρομαντικό…  Πάνε τα χρόνια των «ιδεολογιών» φίλε, πάνε τα χρόνια που υπήρχαν (έστω και ελάχιστοι) που ήθελαν να πάει μπροστά ο τόπος….
Τώρα; Φασκελοκουκούλωστα…. ΟΛΟΙ, μα ΟΛΟΙ κοιτούν την πάρτη τους, και όσο για το «μπροστά» της χώρας, το φροντίζουν με «σύγχρονους» τρόπους.
Ποιοι είναι αυτοί;
Θα σου πω αμέσως!
Επειδή η χώρα είναι …. «βαριά», δεν «σπρώχνεται» ολόκληρη να πάει μπρος, φροντίζουν να την τεμαχίσουν σε μικρότερα κομμάτια, βασικά φροντίζουν να αφαιρέσουν ΟΛΑ εκείνα που είναι «άχρηστα» (πχ υδρογονάνθρακες, και λοιπά ορυκτά), να την ξαλαφρώσουν από κάτι «ζωντανούς οργανισμούς» που λέγονται κάτοικοι και καταλαμβάνουν παρανόμως κατοικίες, και ΜΕΤΑ, αφού χαρίσουν τα κομμάτια που αφαίρεσαν αρχικά και όλα τα υπόλοιπα (τα άχρηστα έτσι, γι αυτά μιλάμε) σε κάποιους «γείτονες» (βλέπε ευρωπαίους), η χώρα ξαλαφρωμένη, σπρώχνεται πιο άνετα, απαλλαγμένη από τα περιττά!
ΕΤΣΙ, δεν κρατούν οι άνθρωποι «σκουπίδια». Είναι όπως έλεγε παλιά ο Πόντιος Φιλόσοφος ΧΑΡΥ ΚΛΥΝΝ «κρατάτε την Αθήνα καθαρή, πετάτε τα σκουπίδια σας στον Πειραιά».
Αυτό κάνουν φίλε Νικολάκη σε πολύ γενικές γραμμές οι άνθρωποι. Πετούν τη χωρ…. Με το παρδον, τα «σκουπίδια» μας στην Ευρώπη.
Τι δεν κατάλαβες δηλαδή και με ρωτάς για συμμαχίες και κολοκύθια (που θα ‘λεγε ο παππούς ο Ηρακλής) των κομμάτων;
Ε, μα δεν είσαι πράμα! ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΜΟΥ ΛΕΣ; Αυτά, μέχρι και τα παιδάκια του Δημοτικού τα ξέρουν….
Θα μου πείτε φίλοι μου, τα παιδάκια τα ξέρουν, τα βλέπουν, βλέπουν όμως και ΟΛΟΥΣ εμάς να συμμετέχουμε σε όλο αυτό, και ΑΥΡΙΟ, τα παιδάκια αυτά, τα παιδάκια μας, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ, ΦΡΟΝΤΙΣΑΜΕ ΝΑ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΑΥΤΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ….
Κατάλαβες Νικολάκη;
Κλάψε λοιπόν, ΟΧΙ για τις συμμαχίες, αλλά για το αύριο των παιδιών σου.


Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger