Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Του Κουτρούλη ο γάμος θα γίνει σ' αυτές τις εκλογές!

Πηγή: Γιώργος Δελαστίκ – «Επίκαιρα»

Ούτε έναν -κυριολεκτικά ούτε έναν!- βουλευτή παραπάνω από τους 168 της δεύτερης ψηφοφορίας δεν κατόρθωσαν να συσπειρώσουν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησής του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Με 168, αντί για τους ελάχιστους 180, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν έκαναν τίποτα, κι έτσι, βάσει του Συντάγματος της χώρας, τα δύο κόμματα-πυλώνες του κομματικού σκηνικού της Μεταπολίτευσης είναι υποχρεωμένα να παραδώσουν την εξουσία.

Στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν στις 25 Ιανουάριου το μονοψήφιο πλέον ποσοστό του ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου και το ποσοστό της ΝΔ που δεν θα φτάνει με τίποτα το 30% θα σηματοδοτήσουν το οριστικό και αμετάκλητο τέλος του μεταπολιτευτικού πολιτικού σκηνικού. Το Μνημόνιο εξόντωσε και τα δύο κόμματα που το υπηρέτησαν.

Μέχρι την εποχή του Μνημονίου, από το 1981 ως το 2009, το ποσοστό αθροιστικά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις έντεκα βουλευτικές εκλογές που έγιναν κυμάνθηκε από το ελάχιστο του 77,4% ως το μέγιστο του 86,66%! Μάλιστα, στις οχτώ από τις έντεκα αυτές βουλευτικές εκλογές το συνολικό ποσοστό τους ξεπέρασε το 80% και μόνο τρεις φορές έπεσε στο 79,94%, στο 79,61% και στο 77,4%.
Τους εξόντωσε το Μνημόνιο

Τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα ότι το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου υπήγαγε την Ελλάδα στο επονείδιστο καθεστώς του Μνημονίου κι ότι η ΝΔ του Α. Σαμαρά σε κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου συνέχισαν με ακόμη πιο χυδαίο τρόπο την οικονομική εξολόθρευση της πατρίδας μας είχαν μοιραίες εκλογικές συνέπειες για τα κόμματα αυτά.

Το ΠΑΣΟΚ, του οποίου η ολέθρια και επονείδιστη δράση είχε ήδη φανεί στις δίδυμες μνημονιακές εκλογές Μαΐου - Ιουνίου 2012,ουσιαστικά διαλύθηκε. Από το 43,92% των βουλευτικών εκλογών του 2009, το ΠΑΣΟΚ έπεσε το 2012 στις μεν εκλογές του Μαΐου στο... 13,18%, στις δε εκλογές του Ιουνίου στο 12,28%! Στις εκλογές της 25ης Ιανουάριου 2015, σε τέσσερις εβδομάδες, το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου δεν θα πάρει ούτε το μισό ποσοστό! Περιφερόμενο τυμπανιαίο πολιτικό πτώμα...

Το χειρότερο ποσοστό που είχε πάρει ποτέ η ΝΔ στα σχεδόν σαράντα χρόνια ύπαρξής της ήταν το 33,48% του 2009, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου συνέτριψε τον Κώστα Καραμανλή. Το δεύτερο χειρότερο ποσοστό της ιστορίας της ήταν το 1981, όταν το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής του Ανδρέα Παπανδρέου συνέτριψε τη ΝΔ του Γεώργιου Ράλλη, με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να έχει μεταπηδήσει όπως όπως στην προεδρία της Δημοκρατίας για να διασωθεί από την πολιτική λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ.

Ε, λοιπόν, στις διπλές μνημονιακές εκλογές του 2012 ο Αντώνης Σαμαράς κατόρθωσε αφενός να σημειώσει τα δύο χειρότερα αποτελέσματα στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας και αφετέρου να γίνει... πρωθυπουργός με αρνητικό ρεκόρ ως προς το ποσοστό ψήφων του κόμματός του!

Στις εκλογές του Μαΐου του 2012 ο Αντώνης Σαμαράς καταβαράθρωσε τόσο τη ΝΔ όσο δεν μπορούσε να ονειρευτεί ούτε ο χειρότερος εχθρός της! Κατέρριψε το μέχρι τότε αρνητικό ρεκόρ του Κώστα Καραμανλή, παίρνοντας... 15 (!) εκατοστιαίες μονάδες λιγότερες, μόνο... 18,85%.
Τον Ιούνιο βελτίωσε το ποσοστό αυτό κατά σχεδόν 11 εκατοστιαίες μονάδες, το έκανε 29,66%, δεύτερο χειρότερο στην ιστορία της ΝΔ, και με το πανάθλιο αυτό ποσοστό έγινε... πρωθυπουργός με «τσόντα» τον Βενιζέλο!
Είναι να τραβάει κανείς τα μαλλιά του!...
Θα... νικήσει ο Σαμαράς!

Με το που είδαμε τον πρωθυπουργό να έχει «το εκρού του νεκρού», από πολιτική σκοπιά, στο διάγγελμά του (είχε μορφή... συνέντευξης) το περασμένο Σάββατο, καταλάβαμε αμέσως ότι είχε ήδη χάσει τη μάχη στη Βουλή για να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μόλις τον ακούσαμε, μάλιστα, να ισχυρίζεται ότι έτσι κι αλλιώς αυτός και η ΝΔ του θα νικήσουν στις βουλευτικές εκλογές, συνειδητοποιήσαμε ότι ο πολιτικός πανικός του πρωθυπουργού τον έχει πια οδηγήσει στα όρια της φαιδρότητας.

Γιατί χολοσκάει και ονομάζει τις εκλογές «εθνική καταστροφή», αφού αυτός θα είναι ο νικητής; Υπηρεσιακή κυβέρνηση θα είναι έτσι κι αλλιώς η δική του. Αν, όπως λέει, είναι βέβαιος ότι θα κερδίσει και τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, αυτό σημαίνει ότι δεν θα πάψει ούτε στιγμή να είναι πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τότε γιατί ανησυχεί! Θέλει και τις λέει αυτές τις πολιτικές ανοησίες ή του ξεφεύγουν;

Εδώ δεν κατάφερε να συσπειρώσει 25 επιπλέον βουλευτές μιας Βουλής που η σύνθεσή της βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με τη λαϊκή βούληση. Μια Βουλή τόσο έντονα μνημονιακή, που η αρχική τριμερής κυβέρνησή της (Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Αριστερά) είχε τη στήριξη... 179 βουλευτών - 129, 33 και 17 αντιστοίχως! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν τα τρία μνημονιακά κυβερνητικά κόμματα είχαν κατορθώσει να συγκρατήσουν μόνο τους δικούς τους βουλευτές, μαζί με τους δύο «μετανοημένους» χρυσαυγίτες θα είχαν ήδη βγάλει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τους έφυγαν οργισμένοι ακόμη και δικοί τους βουλευτές και τώρα ισχυρίζονται ότι θα... νικήσουν στις εκλογές! Κοροϊδεύουν, άραγε, εμάς ή τους εαυτούς τους;
Βέβαιη η ήττα της ΝΔ

Σε αντίθεση με τα φληναφήματα του πρωθυπουργού, απολύτως σίγουρη είναι η ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουάριου! Η ΝΔ ηττήθηκε ακόμη και μέσα στη Βουλή και γι αυτό σύρεται σε εκλογές, που η μεγάλη πλειοψηφία του λαού τις θέλει, γιατί θέλει να εκδικηθεί και να τιμωρήσει τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ που του κατέστρεψαν τη ζωή - και αυτό θα κάνει με την ψήφο του!

Εδώ τίθεται μέγα ζήτημα αν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ μαζί θα έχουν το 30% των ψήφων, κι ο πρωθυπουργός μάς λέει ότι θα... σαρώσει η ΝΔ! Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Φυσικά και έχει κάθε πολιτικό δικαίωμα να προσπαθήσει να τρομοκρατήσειτον κόσμο, ότι αν ο λαός ψηφίσει εναντίον του Αντώνη Σαμαρά θα επέλθει κατακλυσμός και θα χτυπήσουν την Ελλάδα οι... πληγές του Φαραώ! Όλοι οι πολιτικοί κάπως έτσι δεν φέρονται όταν διαισθάνονται ότι έφτασε η ώρα της κλωτσηδόν απομάκρυνσής τους από την εξουσία; Γιατί να στερήσουμε αυτό το δικαίωμα από τον Αντώνη Σαμαρά; Ας λέει ό,τι θέλει. Έτσι κι αλλιώς τις εκλογές θα τις χάσει κι ούτε πρόκειται να τον ξαναδούμε στην πολιτική σκηνή.
Θα είναι, άλλωστε τόσο διασκεδαστική η καρατόμησή του από το ίδιο του το κόμμα τη νύχτα που θα χάσει τις εκλογές!
Ο Βενιζέλος... εκτός Βουλής;

Απολαυστικές θα είναι οι εξελίξεις και στο ΠΑΣΟΚ. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος κάνει τα πάντα -με όλη τη σημασία της λέξης!- για να εξαναγκάσει τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος παραμένει «100% σκυλί του Μνημονίου», να μην αναγγείλει την ίδρυση κόμματος. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν ξέρουμε αν ο Γιώργος θα εξαγγείλει την ίδρυση δικού του κόμματος. Οι πιέσεις που του ασκούνται σε πολιτικό επίπεδο είναι αφόρητες και θέλουμε να δούμε αν θα υποκύψει ή όχι.

Δεν είναι ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου έχουν τίποτα αγεφύρωτες ιδεολογικοπολιτικές διαφορές. Σε καμιά περίπτωση. Ίδιοι κι απαράλλα-χτοι είναι και οι δύο από πολιτική σκοπιά. Το ίδιο αδίστακτοι στην υπεράσπιση του Μνημονίου.

Άλλος είναι ο λόγος που δημιουργεί την άβυσσο ανάμεσά τους. Αν ο Γιώργος φτιάξει δικό του κόμμα, το επώνυμο Παπανδρέου αρκεί για να του εξασφαλίσει το 3% και να μείνει στη Βουλή. Στην περίπτωση αυτή όμως πλησιάζει τα όρια του αδύνατου να κατορθώσει να βάλει στη Βουλή και το δικό του κόμμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος! Δεν ισχυριζόμαστε ότι είναι εντελώς αδύνατο να μπει στη Βουλή και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο. Τόσο δύσκολο που είναι πιθανότερο να μείνει ο Βαγγέλης Βενιζέλος... εξωκοινοβουλευτικός παράγοντας του δημόσιου βίου!

Σίγουρα θα ήταν μεγάλη πίκρα για το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου αν, λόγω της ίδρυσης κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, καταντήσει το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του να κάνουν εξωκοινοβουλευτική παρέα στον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, στη Δράση του Τζήμερου, στη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη  και άλλων τέτοιων «γιγάντων» της πολιτικής ζωής του τόπου που... «αδικήθηκαν» από τους... «ηλίθιους ψηφοφόρους», που δεν εκτίμησαν όσο έπρεπε τα πολιτικά τους χαρίσματα!

Του Κουτρούλη ο γάμος θα γίνει σ' αυτές τις εκλογές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger