Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Στο επίκεντρο τα προβλήματα της Σκοπέλου κατά την επίσκεψη του Σάκη Κοκκίνη

ΣΑΚΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ
Mε κατοίκους της Γλώσσας Σκοπέλου συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Σάκης Κοκκίνης με τους οποίους συζήτησε ανοιχτά θέματα και προβλήματα του νησιού.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η θερμή υποδοχή των κατοίκων της Σκοπέλου ήταν χαρακτηριστική.
Ο κ. Κοκκίνης ενημερώθηκε για ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων, που δεν είναι άλλο από τον βιολογικό καθαρισμό της Γλώσσας. Η σημερινή κατάσταση μόνο απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί. Αμέσως ο κ. Κοκκίνης επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του ζήτησε το έργο να ενταχθεί σε προτεραιότητα στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Παράλληλα τα παράπονα που εκφράστηκαν στον υποψήφιο βουλευτή Μαγνησίας κ. Σάκη Κοκκίνη αφορούσαν στην οδοποιϊα του νησιού.

Μετά την έγκριση κονδυλίου ύψους 5.000.000 ευρώ, η Σκόπελος θα εξασφαλίσει σημαντικό κομμάτι έργων για την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας αλλά και του κεντρικού οδικού δικτύου που εξακολουθεί να είναι σε άσχημη κατάσταση. Παράλληλα εντάσσεται και ο περιφερειακός δρόμος Γλώσσας – Σκοπέλου ως προς τη συντήρησή του και την κατασκευή νέου τάπητα.
Επίσης με το νέο ΕΣΠΑ που προωθεί η κυβέρνηση, στο πρόγραμμα αθλητισμού, προχωρά η δημοπράτηση και η κατασκευή του γηπέδου 5Χ5 στην Γλώσσα.
Μία μεγάλη πληγή για το νησί της Σκοπέλου αποτελεί το πρόβλημα στελέχωσης του τοπικού Ιατρείου Γλώσσας. Ο κ. Κοκκίνης επικοινώνησε άμεσα με τον Διοικητή της ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Λάζαρο Μακρή, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι μετά την πρόσληψη επικουρικών γιατρών η Γλώσσα θα έχει μόνιμους γιατρούς.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Σάκη Κοκκίνη στην Σκόπελο τονίστηκε η σημασία της επαναλειτουργίας της ΔΟΥ Σκοπέλου ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των κατοίκων.
Ο κ. Κοκκίνης δεσμεύθηκε για την προώθηση του αιτήματος των πολιτών της Σκοπέλου για πιο συχνή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, αλλά και για την δημιουργία και παγίωση της γραμμής Θεσσαλονίκη – Αλόννησος, Σκόπελος, Σκιάθος με σκοπό την τόνωση της τουριστικής κίνησης. Επίσης για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αναφέρθηκε στη δημιουργία δικτύου θρησκευτικού τουρισμού με αξιοποίηση των μοναστηριών αλλά και των εκκλησιών της Σκοπέλου.
Ο κ. Κοκκίνης πρότεινε ακόμα να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον καταδυτικό τουρισμό με τη δημιουργία ενός τουριστικού πάρκου με δραστηριότητες κοινές για τα νησιά των Σποράδων.
Μετά από συνεργασία που είχε με τον Κώστα Αγοραστό και το Υπουργείο Ανάπτυξης, ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Σάκης Κοκκίνης τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθεί για κάθε νησί ένα ξεχωριστό ειδικό πρόγραμμα στο νέο ΕΣΠΑ για να ενταχθούν έργα πνοής για τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο.
Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν οι κάτοικοι των Σποράδων στη συμβολή του τηλεοπτικού σταθμού ASTRA στη δημιοποίηση και επίλυση καθημερινών προβλημάτων και στην αύξηση της τουριστικής κίνησης, αφού εδώ και δύο χρόνια λειτουργούν πλήρως οργανωμένα στούντιο στα νησιά μας.
Σε δηλώσεις του κατά την περιοδεία του στις Βόρειες Σποράδες ο κ. Σάκης Κοκκίνης αναφέρθηκε στη βεβαιότητά του για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια που γίνεται να μπει η χώρα σε μία σειρά, ύστερα από τις περιπέτειες που πέρασε ο ελληνικός λαός με τα μνημόνια. “Τα μνημόνια τελειώνουν. Τώρα η ανάπτυξη πρέπει να πάρει το λόγο. Να δούμε ποιοί αδικήθηκαν περισσότερο. Να αποκαταστήσουμε αδικίες και λάθη και να τονώσουμε την εθνική μας οικονομία. Τα νησία μας πρέπει να είναι οι πρωταγωνιστές της προσπάθειας αυτής” δήλωσε.
 http://magnesianews.gr/magnisia/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AD.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger