Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Δυναμική παρουσία της Σκιάθου

Σεμινάρια για την απασχόληση και διεθνής ημιμαραθώνιος στον προγραμματισμό της χρονιάς
Σειρά δραστηριοτήτων που έχουν ως αποδέκτες τα μέλη της κοινωνίας της Σκιάθου, εντάσσονται στον προγραμματισμό δράσης της καινούργιας χρονιάς, με επίκεντρο τους νέους, αλλά και τους ένθερμους φίλους του ορεινού ημιμαραθώνιου, που θα πραγματοποιηθεί την 30η Μαΐου στο νησί.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Σκιάθου, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, υπογραμμίζει ότι «αισιοδοξούμε η συγκεκριμένη διοργάνωση να ενταχθεί στο διεθνές καλεντάρι, δεδομένου ότι είμαστε σε επαφή με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας mountain running». Η διαδρομή του ημιμαραθώνιου περιλαμβάνει ρέματα, λαγκάδια και λόφους του νησιού, τα οποία έχει εξυμνήσει ο Παπαδιαμάντης στα διηγήματά του και δίνουν στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να δουν τη Σκιάθο από όλες τις πλευρές της.
Η διοργάνωση έχει διεθνή χαρακτήρα και στόχος των διοργανωτών είναι να γίνει ευρύτερα γνωστή, προκειμένου να συμμετάσχουν Ελληνες αλλά και αλλοδαποί λάτρεις του ορεινού ημιμαραθώνιου.
Στο πεδίο του πολιτισμού, αντίστοιχα, θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις από την 1η Μαΐου έως την 1η Οκτωβρίου, στα πρότυπα του κύκλου «Ονειρο στο κύμα». Ρεσιτάλ, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, και πολλές ακόμη ποιοτικές προτάσεις, θα συνθέσουν τον φετινό κύκλο εκδηλώσεων του Δήμου Σκιάθου.

«Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στα πρότυπα του «Ονείρου στο κύμα» που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά τις προηγούμενες τετραετίες, στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του δημάρχου Σκιάθου κ. Πρεβεζάνου και προετοιμάζουμε τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις, που θα περιλαμβάνουν σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα, Ελληνικά αλλά και διεθνή» όπως υπογραμμίζει ο κ. Κωνσταντόπουλος.
Στο μεταξύ, έχουν ήδη κατατεθεί προτάσεις από καλλιτεχνικά σχήματα που ενδιαφέρονται να εμφανιστούν στο νησί του Παπαδιαμάντη. «Εχουμε αρχίσει να σκεπτόμαστε τι πρέπει να υιοθετήσουμε, ώστε να περιλάβουμε όλο το φάσμα των εκδηλώσεων, για να καλύψουμε τις πολιτιστικές ανάγκες του κόσμου» επισημαίνει ο ίδιος.
Την ίδια στιγμή, προγραμματίζονται ενημερωτικές δράσεις και σεμινάρια για τους νέους της Σκιάθου, προκειμένου να αναζητήσουν δρόμους επαγγελματικής απασχόλησης, που θα τους εξασφαλίσουν ένα πρόσφορο μέλλον. «Θα πραγματοποιήσουμε σεμινάρια, προκειμένου να δώσουμε στους νέους κατευθύνσεις για το μέλλον τους και να τους ενημερώσουμε για επαγγέλματα που μπορούν να αποφέρουν αμέσως εισόδημα. Στόχος μας είναι να ανοίξουμε τους ορίζοντες των νέων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μέλλον τους, σε εποχές κρίσης» όπως επισημαίνει ο κ. Κωνσταντόπουλος. Παράλληλος στόχος των παραπάνω δραστηριοτήτων, είναι να προστατευτούν οι νέοι από κάθε κίνδυνο και γι’ αυτό το λόγο, εξάλλου, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με ανάλογη θεματολογία.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger