Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας

Αγαπητοί γονείς,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας, σας εύχεται Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά, με Υγεία, Ομόνοια, Αλληλεγγύη και….. πολύ Αγάπη σε σας και τις οικογένειες σας! Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, για μια πολύ σπουδαία εξέλιξη που θα λάβει χώρα στο σχολείο μας, όπου σύσσωμο το Δ.Σ αποφάσισε και σας ανακοινώνει:
Μέχρι στιγμής και ξεκινώντας από πέρυσι στα μισά της χρονιάς, το σχολείο και τα παιδιά μας συμμετέχουν εθελοντικά σε ένα είδους ανακύκλωσης, περισυλλέγοντας τα ΚΑΠΑΚΙΑ από νερά, αναψυκτικά και άλλα που καταναλώνουν. Αυτά τα εναποθέτουν σε ένα ειδικό κουτί, όπου η Διευθύντρια του Σχολείου μας τα συλλέγει και τα μεταφέρει στην Σκόπελο. Εκεί μαζί με άλλα ανακυκλώσιμα υλικά που περισυλλέγουν οι Σκοπελίτες εθελοντές, φορτώνονται και μεταφέρονται στον Βόλο δωρεάν από το πλοίο της γραμμής, σε προκαθορισμένο προορισμό.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου, αποφάσισε όμως να κάνει ένα βήμα παραπάνω! Σε λίγες μέρες και σε συνεννόηση με την Διευθύντρια μας, θα τοποθετηθούν μεγάλες σακούλες απορριμμάτων σε συγκεκριμένο σημείο των εγκαταστάσεων του σχολείου μας, όπου εκεί τα παιδιά μας εκτός από καπάκια, θα μπορούν να εναποθέτουν πλαστικά μπουκάλια αλλά και αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών.

Και όλα αυτά γιατί; Η ιδέα είναι η εξής:
Εκτός από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών μας σε θέματα ανακύκλωσης αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν επίσης και την αξία της προσφοράς! Θα ενημερωθούν ότι τα παραπάνω υλικά που ανακυκλώνουν αυτά τα ίδια, κάποιες εταιρίες Ανακύκλωσης…. τα αγοράζουν!!! Αυτά λοιπόν θα συλλέγονται και θα μεταφέρονται στον Βόλο, όπου ο τελικός προορισμός τους θα είναι το ίδρυμα ‘’ΑΣΠΡΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ’’. Εκεί κατόπιν συνεννόησης με τους ιθύνοντες του ιδρύματος, θα παραλαμβάνονται υπ ‘ευθύνη τους, διοχετεύοντας τα στις Εταιρίες Ανακύκλωσης εισπράττοντας το ανάλογο αντίτιμο!
Σε αυτήν μας την προσπάθεια όμως, έχουμε και έναν πολύ σημαντικό συμπαραστάτη! Η επιχείρηση ‘’Villa Yiali’’, στα πλαίσια του να ενθαρρύνει τα παιδιά σε αυτού του είδους την Ανακύκλωση και για να τους δώσει ένα παραπάνω κίνητρο, θα επιβραβεύει κάθε μήνα την Τάξη με τα περισσότερα σε κιλά ανακυκλώσιμα υλικά! Κάθε μήνα, εκπρόσωποι του Δ.Σ του Συλλόγου θα ζυγίζουν τα Ανακυκλωθέντα και θα δίνεται ένα μικρό χρηματικό ποσό, ως επιβράβευση, στην εκάστοτε νικήτρια Τάξη! (Αυτά τα χρήματα θα δίνονται στην δασκάλα της Τάξης και θα χρησιμοποιούνται, είτε για να παρακολουθήσουν κάποιο Παιδικό Θεατρικό, Θέατρο Σκιών, είτε για την ετήσια ημερήσια εκδρομή τους κτλ.)
Και αυτό είναι μόνο η Αρχή! Στόχος μας είναι εκτός από το Δημοτικό μας Σχολείο, αυτού του είδους η Ανακύκλωση, να ξεκινήσει και στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις, στο Νηπιαγωγείο, στην Κοινότητα και όπου αλλού μας υποδείξουν και υπάρχει ενδιαφέρον. (Περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνικά και σε συνεννόηση με εκπρόσωπο του Δ.Σ.)
Όλα αυτά βέβαια θα είναι κάτω από την σκέπη του Γραφείου Εθελοντών του Δήμου Σκοπέλου και των ανθρώπων που το τρέχουν!
Υ.Γ. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας, ευχαριστεί τον κύριο Γεώργιο Γιολδάση, για την δωρεάν επισκευή που έκανε σε υπολογιστή του Σχολείου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger