Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Στη φάση της υλοποίησης το νέο Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου


ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ-ΒΑΦΙΝΗΣ-
Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το νέο κτίριο για την στέγαση των μικρών μαθητών του Δημοτικού Σχολείου πρόκειται να αποκτήσει η Αλόννησος, καθώς δόθηκε σήμερα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η έγκριση για υπογραφή σύμβασης κατασκευής του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργου με τίτλο «Προσθήκη Αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου», προϋπολογισμού 1.526.000 €.

Σε δήλωσή του ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε ότι «με προσπάθεια, συνεργασία και στοχευμένη δουλειά, κάνουμε πράξη «διαγενεακές» πολιτικές. Δηλαδή το τι κληροδοτούμε στο μέλλον. Και εμείς σήμερα κληροδοτούμε τα σχολεία του αύριο και στηρίζουμε τη δημόσια παιδεία. Εντάξαμε ένα σημαντικό έργο, το οποίο λύνει το πρόβλημα στέγασης της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας της Αλοννήσου. Η κατασκευή του νέου κτιρίου ήταν επιβεβλημένη καθώς το υπάρχον κτίριο δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες των μαθητών και των δασκάλων. Πλέον, δημιουργείται ένα σύγχρονο σχολείο με σύγχρονες προδιαγραφές,το οποίο λύνει το ζήτημα της υποδομής για πολλές δεκαετίες στο μέλλον. Η υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται χάριν στην άριστη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο του νησιού».
«Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικό έργο, διότι αναφέρεται στα παιδιά μας. Η έλλειψη χώρου είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τους εκπαιδευτικούς, αλλά κυρίως τα παιδιά που ζουν και συναναστρέφονται σε αυτό το περιβάλλον. Ας μην ξεχνάμε πως το σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι τους. Η συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας αποδίδει καρπούς» τονίζει ο δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης.
Το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης είναι 848.263,39 ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αποτελεί μέρος του Ο.Σ.Α.Ν. Αλοννήσου.
Αφορά στην επέκταση του Δημοτικού Σχολείου του νέου οικισμού (Πατητήρι) στη νήσο Αλόννησο και περιλαμβάνει:
i. Προσθήκη κατ’ επέκταση ανεξάρτητου κτιρίου, με χρήση χώρων: αρχείο – γραμματεία – φωτοτυπικό και Ιατρείο.
ii. Κατασκευή νέου διωρόφου σχολικού κτιρίου, με χρήσεις χώρων ανά όροφο ως ακολούθως:
α) το υπόγειο περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους,
β) το ισόγειο περιλαμβάνει μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο WC αγοριών – κοριτσιών – ΑΜΕΑ και αποθηκευτικό χώρο,
γ) ο πρώτος υπέρ του ισογείου όροφος περιλαμβάνει χώρο αιθουσών διδασκαλίας, χώρο βιβλιοθήκης, χώρο WC ανδρών και χώρο WC κοριτσιών.
iii. Προσθήκη κατ’ επέκταση (Κτίριο Ι) στο είδη υπάρχον κτίριο, με χρήσεις αιθουσών διδασκαλίας και μικρού γραφείου.
Οι εν λόγω κατασκευές έχουν επιφάνεια 1.165 τ.μ. κυρίων χώρων και 510 τ.μ. βοηθητικών χώρων περίπου.
Το έργο είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Θεσσαλία» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και είναι ένα ακόμα έργο του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης της Νήσου Αλοννήσου (ΟΣΑΝ). Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με σχετική προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί, ενώ φορέας πρότασης και λειτουργίας του είναι ο Δήμος Αλοννήσου. Ακολουθεί η σύναψη της Σύμβασης εκτέλεσης του έργου για την έναρξη των εργασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger