Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Γύρισε το τροπάρι

Γράφει ο mitsos175.

Κινδυνολογία μεν αλλά "με φως στο τούνελ". Ο λόγος για το τυράκι που πέταξαν οι Ευρωπαίοι ανησυχώντας για την οργή του κόσμου στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο η πιθανότητα αυτοδυναμίας του ΣΤΡΙΖΑ, που έκανε τους δανειστές να βάλουν μπόλικο νερό στο κρασί τους και να κάνουν μια τακτική υποχώρηση.
Γενικά η Αριστερά πρόκειται να σαρώσει ακόμα και με αυτό το κλίμα φόβου και νοθείας, όπου δεν ψηφίζουν 100.000 νέοι. Το ΚΚΕ είναι 3ο κόμμα ενώ καλά αναμένονται τα αποτελέσματα για την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Ταυτόχρονα είναι το κλίμα αγανάκτησης, το "ως εδώ και μη παρέκει" που τρομάζει τους τοκογλύφους.

Οι εξελίξεις στην ΕΕ φυσικά αφορούν κι άλλους παράγοντες όχι μόνο τις εκλογές εδώ. Οικονομικοί είναι οι βαθύτεροι λόγοι που ο Μάριο Ντράγκι, εξήγγειλε το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων. Η πολιτική της Γερμανίας οδηγεί τα κράτη της Ευρωζώνης στην καταστροφή κι έτσι προσπαθούν να προλάβουν τα χειρότερα. Αυτές οι αποφάσεις θα παίρνονταν οπωσδήποτε από τους καπιταλιστές της ΕΕ.

Πάρθηκαν όμως σήμερα ακριβώς λόγω των Ελληνικών εκλογών. Το χρέος είναι μεγαλύτερο από ποτέ και η νίκη των Αντιμνημονιακών βέβαιη. Το τυρί λοιπόν είναι μια δήθεν υποχώρηση μια ελάφρυνση προς τη νέα κυβέρνηση ώστε να συνεχίσει την ίδια πολιτική (να η φάκα) και να μην φτάσει η κατάσταση στα άκρα. Δηλαδή να μην απαιτήσει ο αγανακτισμένος από το μνημόνιο ψηφοφόρος πιο ριζοσπαστικές λύσεις. Κι έτσι γίνει η Ελλάδα το παράδειγμα για άλλες μεγαλύτερες οικονομίες.

Η εξέλιξη αυτή διαψεύδει πανηγυρικά την "εσχατολογία" της ΝΔ δηλαδή την κινδυνολογία για το τέλος του κόσμου σε περίπτωση που βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα δεν πρόλαβαν να βγουν γκάλοπ με διψήφια διαφορά κι όχι μόνο δεν μας πετάνε έξω από το Ευρώ, αλλά μας καλοπιάνουν. Άσχετα αν προσωπική γνώμη του γράφοντος είναι πως ΕΕ - Ευρώ και Καπιταλισμός είναι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία της χώρας και καλό θα ήταν να φύγουμε μόνοι μας. Μη ξεχνάτε, ότι εκτός της Ευρωζώνης, στα μόνα μέρη που δεν προβλέπεται έξοδος, είναι οι φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Εκείνο που χρήζει ψυχιατρικής εξέτασης είναι η μετάπτωση του Σαμαρά, ο οποίος χωρίς ντροπή, από την ακατάσχετη κινδυνολογία για το πόσο "επικίνδυνες ήταν ακόμα και αυτές οι εκλογές" πέρασε σε μια πλαστή "θριαμβολογία" για κάτι που ο ίδιος δεν είχε καν φανταστεί. Γιατί αν είχε έστω και την παραμικρή υποψία της μπλόφας των τοκογλύφων, θα έκανε έστω "για τα μάτια του κόσμου" μια σκληρότερη διαπραγμάτευση, ώστε να έχει σήμερα ακόμα και αυτό το τίποτα, να το διαφημίσει.

Αντίθετα υποχώρησε σε όλα λέγοντας ακόμα και χθες ότι δεν υπήρχε περιθώριο της παραμικρής υποχώρησης από πλευράς ΕΕ - ΔΝΤ! Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται και η θλίψη γεννά παραφροσύνη. Ο προσωρινός πρωθυπουργός είναι σίγουρα ο πιο θλιμμένος αυτές τις μέρες, αφού βλέπει όχι απλά μια ήττα αλλά μια παλλαϊκή απαίτηση για τιμωρία των δοσίλογων καταστροφέων.

Από ότι φαίνεται η συντέλεια του σύμπαντος αναβάλλεται και η προπαγάνδα της ΝΔ θα περιοριστεί τις τελευταίες ώρες σε προσωπικά χτυπήματα κάτω από τη ζώνη σε στυλ αμερικάνικων σκανδαλοθηρικών φυλλάδων. Είναι το τελευταίο σκαλί δεν πάει παρακάτω.

Πάντως για μένα η λύση δεν είναι να διαπραγματεύεσαι με καρχαρίες. Λύση είναι να τους κάνεις "σούσι" πριν σε φάνε αυτοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger