Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Εξι βουλευτικές έδρες στη Μαγνησία και δύο σταυροί προτίμησης



Μία επιπλέον έδρα κέρδισε ο νομός
Εξι βουλευτικές έδρες στη Μαγνησία και δύο σταυρούς προτίμησης. Αυτό περιλαμβάνουν για το Νομό οι αλλαγές στην κατανομή των βουλευτικών εδρών, σύμφωνα με την απογραφή του 2011 όπως αποτυπώνονται στο Π.Δ. 4/2013.
Ο Νομός Μαγνησίας μετά την απογραφή κέρδισε μία επιπλέον έδρα και έτσι η εκλογική περιφέρεια έγινε εξαεδρική. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και την αλλαγή στον αριθμό των σταυρών προτίμησης που γίνονται δύο στην εκλογική περιφέρεια.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στην κατανομή των εδρών, αυξάνονται κατά 3 στην εκλογική περιφέρεια Νομού Αττικής (από 12 σε 15 έδρες), αυξάνονται κατά 2 στη Β’ Αθηνών (από 42 σε 44 έδρες), ενώ κατά μια έδρα αυξάνονται στην Α’ Πειραιώς (από 5 σε 6 έδρες), τη Θεσπρωτία (από 1 σε 2 έδρες), στη Μαγνησία (από 5 σε 6 έδρες) και στις Κυκλάδες (από 3 σε 4 έδρες). Κατά 3 μειώνονται οι έδρες στην Α’ Αθηνών (από 17 σε 14 έδρες), ενώ κατά μια μειώνονται οι έδρες στην Αχαΐα (από 9 σε 8 έδρες), στην Αιτωλοακαρνανία (από 8 σε 7 έδρες), στη Βοιωτία (από 4 σε 3 έδρες), Καρδίτσας (από 5 σε 4 έδρες), Σέρρες (από 7 σε 6 έδρες) και Τρίκαλα (από 5 σε 4 έδρες).
Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των κομμάτων, λόγω αδυναμίας συγκρότησης της Επιτροπής Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, το ΥΠΕΣ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ενέκρινε παράταση λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου σύμφωνα με την προηγούμενο Ν.3023/2002. Συγχρόνως, καταργήθηκαν οι Τοπικές Επιτροπές Ελέγχου Εκλογικών Παραβάσεων που συγκροτούνταν στην έδρα κάθε Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger