Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Τηλεφωνική επικοινωνία Χαρδούβελη - Δραγασάκη

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε συζήτηση για το Eurogroup που θα γίνει τη Δευτέρα 26 Γενάρη, την επόμενη μέρα των εκλογών, όπου το ελληνικό κράτος θα εκπροσωπήσει ο Γκίκας Χαρδούβελης.
Ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης εκτίμησε ότι θα χρειαστεί παράταση του μνημονίου που λήγει στο τέλος Φλεβάρη, προκειμένου να ξεκινήσουν τα παζάρια με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για την «επόμενη μέρα». Πρόσθεσε, πάντως, ότι για να αποφασιστεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να υποβάλει αίτημα η νέα κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, στο Εurogroup της Δευτέρας θα γίνει μια συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά δεν πρόκειται να ληφθεί καμία απόφαση. Επίσης ανέφερε ότι για να ξεκινήσει η συζήτηση για μείωση του κρατικού χρέους, θα πρέπει να εκπληρωθούν συγκεκριμένοι όροι όπως η ολοκλήρωση της «αξιολόγησης».
Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπενθύμισε ότι η συμμετοχή στην Ευρωζώνη προϋποθέτει συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel», επισήμανε ότι οι ηγέτες όλων των «μεγάλων κομμάτων» στην Ελλάδα ισχυρίζονται πως θέλουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ. «Αν το λες αυτό, τότε αυτό σημαίνει πως πρέπει να δεχτείς τους κανόνες και τις συμφωνίες. Και επίσης σημαίνει: Κάθε χώρα που χρειάζεται στήριξη (...) πρέπει να τηρήσει αυτούς τους όρους», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger