Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Επιστολή του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, υποψήφιου βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, προς τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας με θέμα την ανάγκη άμεσης επίλυσης των μειζόνων θεμάτων της θέρμανσης και της καθαριότητας των Μονάδων του Π.Ε.Δ.Υ. Βόλου και Ν. Ιωνίας.



Βόλος, 21 Ιανουαρίου 2015

Θέμα: Επίλυση των μειζόνων θεμάτων της θέρμανσης και της καθαριότητας των Μονάδων του Π.Ε.Δ.Υ. Βόλου και Ν. Ιωνίας


Κύριε Διοικητά,

Με αφορμή την επιστολή του Συλλόγου Υγειονομικών Υπαλλήλων ΙΚΑ Μαγνησίας, θέλω με την παρούσα, να επισημάνω την κατεπείγουσα ανάγκη για την παρέμβασή σας προκειμένου να επιλυθούν τα μείζονα θέματα της καθαριότητας και της θέρμανσης των Μονάδων Υγείας ΠΕΔΥ Βόλου και Ν. Ιωνίας Βόλου. 
Σύμφωνα με την επιστολή του Συλλόγου, η οποία μου κοινοποιήθηκε στις 20.1.2015, τα ιατρεία είναι αδύνατον να θερμανθούν με 2 ώρες λειτουργίας των καλοριφέρ την ημέρα, με αποτέλεσμα ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς να τουρτουρίζουν από το κρύο, εδώ και 20 μέρες οι μονάδες υγείας δεν έχουν καθαριστεί καθόλου με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία κυρίως λόγω των μολυσματικών αποβλήτων που παραμένουν μέσα στις μονάδες, το κέντρο τηλεφωνικών ραντεβού δεν λειτουργεί, ενώ σοβαρό πρόβλημα δημιουργεί επίσης στους ασθενείς με κινητικά προβλήματα και στις έγκυες γυναίκες η μη λειτουργία του ανελκυστήρα στο ΠΕΔΥ Ν. Ιωνίας Βόλου.

Επειδή σοβαρές δυσλειτουργίες όπως στη θέρμανση, στο τηλεφωνικό κέντρο κλπ σε τέτοιες δομές και ειδικότερα η καθαριότητα σε μονάδες υγείας δημιουργούν ένα απολύτως ανθυγιεινό και επικίνδυνο περιβάλλον για τους ασθενείς και το προσωπικό. Επειδή τα προβλήματα αυτά μαρτυρούν την αποδιοργάνωση της πρωτοβάθμιας υγείας.
Παρακαλώ να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να δοθεί μια οριστική και γρήγορη λύση στα παραπάνω προβλήματα με πρώτο τον καθαρισμό των μονάδων υγείας και την περισυλλογή των μολυσματικών αποβλήτων για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.


Με εκτίμηση,
Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος
Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger