Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Η μπόχα δεν μπορεί να καλυφθεί

Γράφει ο  mitsos175

Κατ αρχήν να έχουμε μια καλή χρονιά χωρίς τα καθάρματα που είναι υπεύθυνα για τη μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή που συνέβη ποτέ στη χώρα. Ελπίζω του χρόνου να μη ξεπαγιάσουμε όπως φέτος χωρίς θέρμανση και χωρίς χρήματα. Υγεία σε όλους και κάθε ευτυχία.

Ευτυχώς είχαμε αυτή την ιστορία με τον καλλωπιστικό θάμνο του προεδρικού μεγάρου κι έπεσαν κάποιες μάσκες. Μια από τις πιο γελοίες μουτσούνες ήταν αυτή του Σταύρου Θεοδωράκη που τα κανάλια των αφεντικών του τον λανσάριζαν σαν δήθεν φρέσκο προϊόν. Η μπόχα όμως δεν μπόρεσε να καλυφθεί με το άρωμα του χρήματος κι έτσι ο κόσμος κατάλαβε ότι το ποτάμι είναι γεμάτο απόβλητα των εργοστασίων και χοιροστασίων εκείνων των εργολάβων που απομυζούν σα βδέλλες δημόσιο χρήμα.

Είναι δε τόσο φρέσκο όσο μια κονσέρβα του Β Παγκοσμίου στην οποία έχουν αλλάξει ημερομηνία λήξης. Ευτυχώς όμως (το ξαναλέω) που οι αρλούμπες του Σταύρου, αφύπνισαν μερικούς σοβαρούς, οι οποίοι παρασύρθηκαν από το ποταμάκι. Η νέα ΔΗΜΑΡ δε φαίνεται να έχει τύχη, τουλάχιστο όχι την τύχη του Φώτη, που κατάφερε να κυβερνήσει κοροϊδεύοντας το 6% των ψηφοφόρων.

Η απορία μου λοιπόν δεν είναι πως φεύγουν άρον - άρον από το ποτάμι, αφού βλέπουν πλέον το μνημονιακό καταρράκτη, αλλά πως διάολο πίστεψαν τα λόγια του υπηρέτη του κάθε μεγαλοκαρχαρία. Μυστήριο να υπάρχουν τόσοι αφελείς τον 21ο αιώνα, ώστε να στέλνουν ευρωβουλευτή στο ευρωπαϊκό κωλοχανείο. Βέβαια θα μου πεις εδώ κάναμε το σαμαρά πρωθυπουργό και στο ΓΑΠ δώσαμε αυτοδυναμία!

Οι έντιμοι λοιπόν εγκαταλείπουν το ποτάμι, το οποίο ξεραίνεται πιο γρήγορα απ' ότι περίμεναν, δημιουργώντας προβλήματα στα συμφέροντα που κρύβονται στο βυθό του. Η στάθμη του κατεβαίνει κάτω από το όριο του 3% κι ας λένε οι δημοσκόποι παραμύθια. Άλλωστε πριν τις ευρωεκλογές έλεγαν, πως η ΝΔ ήταν πρώτη και το ποτάμι ήταν τρίτο με διψήφιο ποσοστό.

Τώρα λοιπόν σε πείσμα του Βενιζέλου, ο οποίος έντρομος βλέπει τις κάλπες να πλησιάζουν, θέλουν να δοκιμάσει ξανά την τύχη του το παιδί της Μαργαρίτας, ελπίζοντας ότι υπάρχουν ακόμα αρκετοί ηλίθιοι. Προσωπικά θέλω να κάνει κόμμα ο ΓΑΠ μια κι εκείνο που θα καταφέρουν είναι να σιγουρέψουν, πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα ξαναμπεί στη βουλή. Μικρή τιμωρία για τα τεράστια εγκλήματα που έχει κάνει με τον ακροδεξιό συνεργάτη του το σαμαρά.

Επίσης έχουμε ανάγκη το γέλιο. Ένα ποσοστό μικρότερο κι από αυτό του Κουβέλη, το οποίο θα εισπράξει ο πρώην "καταλληλότερος", θα ήταν η αρχή της δικής του τιμωρίας. Δεν είχαμε την ευκαιρία να τον ξυλοφορτώσουμε για το μνημόνιο μιας και την έκανε στο εξωτερικό αφήνοντας σμπαράλια τη χώρα, ας τον μαυρίσουμε προσωπικά και τον διασύρουμε τουλάχιστο στην κάλπη, πριν το ειδικό δικαστήριο.

Είναι η τελευταία μάλλον υπηρεσία του Γιωργάκη στην Τρόικα. Να γίνει αφορμή να πειραχθούν οι ήδη κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις, ώστε να πείσουν πως η "ψαλίδα κλείνει", ή να γίνει άλλοθι νοθείας. Φυσικά το μόνο που κλείνει είναι ένα σάπιο σύστημα διαφθοράς, που έχει ταλαιπωρήσει τον τόπο εδώ και πολλές δεκαετίες.

Μακάρι να κάνει ο Γιωργάκης κόμμα και για ένα άλλο λόγο: Ίσως οι άσπονδοι συνεταίροι μπουν πιο εύκολα φυλακή έτσι, μια κι ο καθένας τους θα βγάλει τα άπλυτα των άλλων στη φόρα. Άλλωστε ο Βενιζέλος χρωστά στο ζαβό κάτι χυμένους καφέδες από την πρώτη εκλογή και το ληγμένο γιαούρτι με το κλούβιο αυγό κάνει λαμπερή την επιδερμίδα των παχύδερμων κηφήνων. Γιώργο γερά θα πάτε στα κελιά... .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger