Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - ΣΦΟΔΡΑ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ




Συνήθως τέτοια εποχή πριν μερικά χρόνια, ο Χειμώνας ήδη έκανε αισθητή τη παρουσία του στην Ευρώπη και τη χώρα μας. Φέτος και τα τελευταία 2 με 3 έτη, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Έχουμε έλλειψη ψύχους και χιονοπτώσεων από την Ευρώπη.

Μόνο στη κεντρική και βορειοανατολική Ευρώπη ως τώρα έχει χιονίσει και σε πεδινά τμήματα και έχει κάνει κρύο. Τα μερομήνια δείχνουν ωστόσο, πως ο Χειμώνας θα κάνει αισθητή τη παρουσία του στην Ευρώπη και την Ελλάδα, κυρίως από τα μέσα του Ιανουαρίου μέχρι και τα μέσα Φεβρουαρίου, με πολλά χιόνια και ψύχος ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Αναφέρουν χιόνια ακόμα και στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, από τα μέσα του Ιανουαρίου και μετά. Πάντως, η εκτίμηση μας είναι, πως το ψύχος και τα χιόνια, ενδέχεται και προς τα τέλη του Δεκέμβρη να κατέβουν προς τη χώρα μας. Αυτά λοιπόν δείχνουν τα μερομήνια που βρήκαμε στο διαδίκτυο. Είναι μία απλή μέθοδος που χρησιμοποιούσαν πολλά χρόνια πριν και βασίζονταν στην γνώση κάποιων ανθρώπων να ερμηνεύουν κάποια σημάδια του ορίζοντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger