Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Σε επιφυλακή η Αλόννησος για το κύμα κακοκαιρίας


XIONIA
Σε επιφυλακή βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι η Αλόννησος, ενόψει του κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται αύριο Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ υπάρχει επάρκεια τροφίμων στα καταστήματα.
Ο δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης, που μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5», δήλωσε ότι σήμερα το πρωί έγινε έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) με τη συμμετοχή των Σωμάτων Ασφαλείας (Πυροσβεστική, Λιμεναρχείο, Αστυνομία) και άλλων φορέων.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, ο Δήμος Αλοννήσου τέθηκε ήδη σε επιφυλακή και οι χειριστές, οδηγοί, εργάτες κλπ. βρίσκονται σε ετοιμότητα. Επίσης υπήρξε επικοινωνία του δημάρχου με ιδιωτικά μηχανήματα που υπάρχουν στο νησί, για να βρίσκονται σε ετοιμότητα και αναμένεται η εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.
«Θα παλέψουμε με ότι έχουμε, μηχανήματα του Δήμου και ιδιωτικά», δήλωσε ο κ. Βαφίνης, που σημείωσε ότι κατά καιρούς στο νησί φαινόμενα χιονόπτωσης είναι έντονα, ακόμη και με 80 εκατοστά χιονιού.
Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι φόβος του ιδίου και των κατοίκων είναι να μην υπάρξει διακοπή της ηλεκτροδότησης, που – όταν συμβαίνει – τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα για τους κατοίκους.
Τέλος, ο κ. Βαφίνης επισήμανε ότι τα καταστήματα στην Αλόννησο έχουν προμήθειες σε τρόφιμα και δεν παρατήρησε κάποιο πρόβλημα τροφοδοσίας, ενώ σημείωσε ότι και μερικές ημέρες να υπάρξει απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία, δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα αγαθά που υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger