Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Διόδια Ακτίου: Επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων δέχτηκαν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι Νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη 8 Γενάρη στις 2 το μεσημέρι

Με νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη 8 Γενάρη στις 2 μ.μ. στο χώρο των διοδίων της υποθαλάσσιας ζεύξης στο Άκτιο, απαντούν οι εργαζόμενοι στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, επειδή διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά. Με «ψηλά το κεφάλι» και «όπλο» την αλληλεγγύη που εκδηλώνεται από άλλους εργαζόμενους, το ΕΚ Λευκάδας - Βόνιτσας, σωματεία και φορείς της ευρύτερης περιοχής, δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Παράλληλα στέλνουν μήνυμα ότι ο αυταρχισμός, όπως αυτός που εκδηλώθηκε την Δευτέρα 5 Γενάρη το μεσημέρι, με την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος τους, δεν πρόκειται να τους πτοήσουν. Επίθεση που έγινε εναντίον συνδικαλιστών και εργαζομένων της εταιρείας που αντιστέκονται στις απολύσεις τους, έτσι ώστε να τοποθετήσει για λογαριασμό της εργοδοσίας τους νέους - φθηνότερους εργαζόμενους στη δουλειά στη θέση των παλαιότερων. Ωστόσο οι εργαζόμενοι δεν το έβαλαν κάτω, παρέμειναν στο χώρο, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και του αυταρχισμού, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Μωραΐτη, το ΕΚ Λευκάδας, ταξικά σωματεία και φορείς της ευρύτερης περιοχής. Οι αστυνομικές δυνάμεις με την επίθεση που εξαπέλυσαν έβαλαν για δουλειά τους νέους εργαζόμενους και μάλιστα τους περιφρούρησαν, ενώ κλειστά παρέμειναν και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας στη σήραγγα.

Τη βίαιη επίθεση που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι των διοδίων καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ. Όπως σημειώνει: «Χαιρετίζουμε την αντοχή και την αποφασιστικότητα που δείχνουν οι εργαζόμενοι των διοδίων και τους εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας. Ο αγώνας μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί με όλες τις μορφές. Παράλληλα καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για το ποιος είναι δίπλα τους στους καθημερινούς αγώνες και να απομονώσουν την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας που ήταν άφαντη όλο αυτό το διάστημα».
Για ακόμη μια φορά η εργοδοσία χρησιμοποιεί την αστυνομία, προκειμένου να κάμψει τον αγώνα των εργαζoμένων. Από την Δευτέρα το πρωί, άνδρες της Αστυνομίας έκαναν την εμφάνισή τους στα διόδια του Ακτίου, δίνοντας διορία στους απεργούς, μέχρι τις 14.30, προκειμένου να αποχωρήσουν, έτσι ώστε να εγκατασταθούν οι νεοπροσληφθέντες εργαζόμενοι.
Οι εργαζόμενοι των διοδίων, απεργούν προκειμένου να ματαιώσουν τα σχέδια της εργοδοσίας να προχωρήσει στην υλοποίηση των απολύσεών τους και στη θέση τους να προσλάβει άλλους φθηνότερους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών που οι συμβάσεις τους προβλέπουν μειωμένους μισθούς και ψαλιδισμένα δικαιώματα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η εταιρεία «ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ», που έχει αναλάβει από το νέο χρόνο την εκμετάλλευση των διοδίων, έχει καταθέσει μήνυση εις βάρος των απεργών για παρακώλυση συγκοινωνιών.
Από την πλευρά τους οι απεργοί, μετά και από την Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν έξω από τους θαλάμους των διοδίων, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη των 5 απολυμένων συναδέλφων τους, τεχνικών που είχαν απολυθεί την 31η Οκτώβρη, την καταβολή των δεδουλευμένων τους, την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου καθώς και τη συνέχιση της εργασίας τους το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger