Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΣΚΙΑΘΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ Ένας υπάλληλος για τα νησιά ~ Εργασία σε 24ωρη βάση

Σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει το τελωνείο της Σκιάθου 
Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η μοναδική υπάλληλος του Τελωνείου της Σκιάθου, η οποία καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν και τα τρία νησιά. Ενα μόνο άτομο έχει επωμιστεί, από τον Οκτώβριο, το βάρος της εξυπηρέτησης των τριών νησιών των Βορείων Σποράδων, ελλείψει δεύτερου υπαλλήλου, παρά τα συνεχή αιτήματα προς τους αρμόδιους, για στελέχωση της υπηρεσίας με το ανάλογο προσωπικό.
Η διαδικασία απόσπασης δεύτερου υπαλλήλου, προκειμένου να καλυφθούν πάγιες ανάγκες της ίδιας υπηρεσίας για διάστημα έξι μηνών, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ολοκληρωθεί μετά τις εκλογές.

Στην παρούσα χρονική στιγμή, και παρά τα συνεχή διαβήματα σε όλους τους αρμόδιους φορείς, το βάρος των αυξημένων αρμοδιοτήτων καλείται να σηκώσει ουσιαστικά η προϊσταμένη, η οποία είναι υπεύθυνη εφ’ όλης της ύλης, καθώς από τον Οκτώβριο είναι, όπως προαναφέρθηκε, κενή η θέση της δεύτερης υπαλλήλου, που είχε αποσπαστεί στη συγκεκριμένη υπηρεσία για έξι μήνες.
Είναι, κατά συνέπεια, φύσει αδύνατο να καλυφθούν οι πολυάριθμες ανάγκες και των τριών νησιών από ένα μόνο άτομο, που εργάζεται κυριολεκτικά νυχθημερόν, με αυταπάρνηση και εάν προκύψει, θέμα υγείας, το τελωνείο της Σκιάθου θα κλείσει αναγκαστικά, ελλείψει δεύτερου υπαλλήλου.
Η ανάγκη επαρκούς στελέχωσης του τελωνείου της Σκιάθου έχει κατ’ επανάληψη τεθεί υπόψη των αρμόδιων φορέων, δεδομένου ότι το νησί του Παπαδιαμάντη είναι πύλη εισόδου-εξόδου, από αέρος και θάλασσας, για την Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Κατά συνέπεια, αν για οποιονδήποτε λόγο παραμείνει κλειστό το τελωνείο, κυρίως στην διάρκεια της θερινής σεζόν, είναι προφανές ότι ακινητοποιούνται τα πάντα, τόσο οι πτήσεις των αεροσκαφών, όσο και οι προσεγγίσεις πλοίων με ξένη σημαία, τουριστικών, αλιευτικών σκαφών, κρουαζιερόπλοιων αλλά και θαλαμηγών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη Σκιάθο και τα τρία νησιά κατ’ επέκταση.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την κατάργηση των Τελωνείων της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, οι αρμοδιότητες δόθηκαν στο Τελωνείο του Βόλου. Είναι, ωστόσο, πρακτικά αδύνατο να καλύπτονται οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των νησιών από υπαλλήλους του Τελωνείου Βόλου, διότι απαιτείται διαρκής μετακίνηση και κατά συνέπεια, το Τελωνείο της Σκιάθου καλείται, για πρακτικούς λόγους, να εξυπηρετήσει και τα τρία νησιά.
Για την εύρυθμη λειτουργία του τελωνείου της Σκιάθου εκτιμάται ότι είναι αναγκαία η στελέχωσή του με δύο τουλάχιστον μόνιμους υπαλλήλους, γνώστες του αντικειμένου, προκειμένου να διεκπεραιώνονται άμεσα οι απαιτούμενες, σε κάθε περίπτωση, διαδικασίες. Κατά συνέπεια καθίστανται εύκολα αντιληπτά τα προβλήματα που δημιουργούνται, αλλά και η ανάγκη για επαρκή στελέχωση της συγκεκριμένης υπηρεσίας, με το ανάλογο προσωπικό.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger