Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Στις 10.30 η συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου

Φωτογραφία αρχείου
Πριν καλά - καλά κλείσουν οι κάλπες, ξεκίνησαν τα παζάρια ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τις άλλες δυνάμεις αστικής διαχείρισης για το σχηματισμό κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και το ρόλο που θα διαδραματίσουν. Σήμερα στις 10.30, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Πάνο Καμμένο.
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, φαίνεται να έχει ήδη κλείσει η συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στην οποία το κόμμα του Πάνου Καμμένου θα έχει ένα υπουργικό χαρτοφυλάκιο - πιθανότατα θα δοθεί στον ίδιο τον Πάνο Καμμένο το υπουργείο Ναυτιλίας.
Παράλληλα, μέσα στις επόμενες ώρες, θα υπάρξει συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να λάβει εντός της ημέρας εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός εντός της ημέρας, ενώ η κυβέρνηση συνεργασίας θα ορκιστεί το απόγευμα της Τρίτης ή το αργότερο την Τετάρτη.
Δεδομένης της άρνησης τόσο του Ποταμιού να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ, όσο και του Π. Καμμένου να συνεργαστεί με το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη, το πιθανότερο σενάριο είναι να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και να ζητηθεί από το Ποτάμι να την στηρίξει ή έστω να δώσει «ψήφο ανοχής» στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger