Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Η λαοθάλασσα στο Σύνταγμα! Για να μην μας περνάνε για μαλάκες το φιλαράκι της Ροζαλίας κι οι νταβατζήδες δημοσίων έργων-καναλάρχες!

...το πετυχημένο κυβερνητικό έργο σε μια φωτογραφία - μέρος 2

Η σταυροδοσία στον Δήμου ΣΚΟΠΕΛΟΥ


Έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Β. Σποράδες

Έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Β. ΣποράδεςΈκτακτα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν και αυτό το Σαββατοκύριακο ενόψει των ευρωεκλογών και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών για την εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων των Βορείων Σποράδων.
Το Ε/Γ-Ο/Γ Πρωτεύς θα αναχωρήσει αύριο από Αλόννησο στις 05:30 για Σκόπελο, Γλώσσα, Σκιάθο και Βόλο, απ’ όπου και θα αναχωρήσει στις 15:00 για Σκιάθο, Γλώσσα Σκόπελο και Αλόννησο.
Την Κυριακή, θα αναχωρήσει από Αλόννησο στις 10:30 για Σκόπελο, Γλώσσα, Σκιάθο και Βόλο ενώ στις 18:00 θα αναχωρήσει για Σκιάθο και Γλώσσα.
Τη Δευτέρα, το Ε/Γ-Ο/Γ Πρωτεύς θα αναχωρήσει στις 07:00 από Γλώσσα για Σκιάθο και Μαντούδι, απ’ όπου θα αναχωρήσει στις 16:00 για Γλώσσα, Σκιάθο και Βόλο.

Επιστολή της Ροδίου – Κεχριώτη Ευλαλίας (Εύης)
…γιατί η ψήφος Κυριακής, είναι μια υπεύθυνη απόφαση σε μια συγκεκριμένη πολιτική κατάσταση.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς για την τιμή και την εμπιστοσύνη που δείξατε, τόσο στο σύνολο των υποψηφίων του συνδυασμού μας «Όραμα – Συνεργασία – Ανάπτυξη» του Σταμάτη Περίσση όσο και στο πρόσωπό μου μέσω της ψήφου σας, αλλά και όλους εσάς, που παρότι επιλέξατε άλλους συνδυασμούς, διατηρήσατε μια αξιοπρεπή στάση.
Στις επαναληπτικές εκλογές, με τη βοήθεια και τη στήριξή σας, θα ολοκληρώσουμε τον προεκλογικό μας αγώνα και θα τερματίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ νικητές.
Η ψήφος σας θα είναι καθοριστική στην τελική αναμέτρηση της Κυριακής.
Γιατί η ψήφος σας είναι μια υπεύθυνη απόφαση σε μια συγκεκριμένη πολιτική κατάσταση. Η ψήφος δεν σημαίνει παράδοση άνευ όρων αλλά συμμετοχή εμπιστοσύνης σε ένα πενταετές πρόγραμμα για τον Δήμο μας, από εσάς, τους συνδημότες μας, που δεν θεωρείτε αυτήν την ψήφο τη μόνη πολιτική σας πράξη κάθε φορά που έχουμε εκλογές, αλλά συνεχίζετε να συμμετέχετε αδιάκοπα στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας και να τα ελέγχετε, όπως απαιτεί η ιδιότητα του πολίτη.
Ζητάμε τη στήριξή σας, καλώντας σας να δώσετε όλοι το παρόν. Ψηφίστε τον συνδυασμό «Όραμα – Συνεργασία – Ανάπτυξη» του υποψηφίου Δημάρχου Σταμάτη Περίσση, ώστε τα επόμενα πέντε χρόνια μαζί να αγωνιστούμε δημιουργικά για μια καλύτερη Σκόπελο, για ένα καλύτερο μέλλον.
Με εκτίμηση,
Ροδίου – Κεχριώτη Ευλαλία (Εύη)

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Κάποιος να σταματήσει τις προσκλήσεις!


Γιορτή ψωμιού στα Τρίκαλα

ψωμι
ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ 1-5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014
ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΜΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ !

Περισσότεροι τουρίστες και έσοδα…

ΣΤΑ 1,187 ΕΚ. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ Α’ ΤΡΙΜΗΝΟ

Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΨΗΦΊΖΕΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ


405 εκπαιδευτικοί καλούν σε στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑΨωμί, παιδεία, ελευθερία
ΑΝΑΤΡΟΠΗ κι αξιοβίωτη ζωή, όχι «διαπραγμάτευση» για την υποταγή
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 25ης Μαΐου
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ –ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ –ΕΕ –ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Το «τέλος των μνημονίων και της κρίσης» και η «έξοδος στις αγορές» είναι το τελευταίο παραμύθι που πλασάρει η άθλια συγκυβέρνηση. Η κρίση συνεχίζεται και το χρέος είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Μετά από 4 χρόνια μνημονιακής πολιτικής, το χρέος έχει φτάσει στο ποσοστό 175% του ΑΕΠ, ενώ το ΑΕΠ μειώθηκε. Για κάθε πακέτο δισεκατομμυρίων ευρώ που χαριζόταν στις τράπεζες, τα δικαιώματα των εργαζομένων σαρώνονταν.  Ανεργία 27,5% (62% των νέων!), μείωση αγοραστικής δύναμης των μισθωτών κατά 37%, εργοδοτική τρομοκρατία στις επιχειρήσεις, ο δημόσιος πλούτος ξεπουλιέται, τα δημόσια αγαθά διαλύονται.

Εκδηλώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Παρασκευή 23 Μάη

Σε αποσύνθεση η ΝΔ - Παραιτήθηκε με καταγγελίες κατά Α.Σαμαρά ο πρώην υπουργός Θ.Γιαννόπουλος

Σε αποσύνθεση βρίσκεται πλέον η ΝΔ μετά την παραίτηση του ιστορικού στελέχους Θ.Γιαννόπουλου: Tην παραίτηση του από τη Νέα Δημοκρατία γνωστοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και υπουργός πολλών κυβερνήσεων της ΝΔ, Θανάσης Γιαννόπουλος  ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι "Δεν μπορώ να θεωρούμαι πολιτικό παρακολούθημα αυτής της Ν.Δ. του Σαμαρά και της παρέας του. Παραμένω πιστός στην ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας από τον γενάρχη της Κ. Καραμανλή". Σημειώνεται ότι ο Θανάσης Γιαννόπουλος διατηρεί άψογες σχέσεις με τις οικογένειες Μητσοτάκη και Καραμανλή.

Σαν σήμερα: ο Μωάμεθ ζητά από τον Αυτοκράτορα να εγκαταλείψει την Πόλη

Σαν σήμερα: ο Μωάμεθ ζητά από τον Αυτοκράτορα να εγκαταλείψει την Πόλη
1430.... Οι Βουργουνδοί συλλαμβάνουν την Ζαν ντ' Αρκ και αργότερα την παραδίδουν στους Άγγλους.

1453.... Ο Μωάμεθ Β' προτείνει στον τελευταίο Αυτοκράτορα, Κωνσταντίνο ΙΑ', να εγκαταλείψει την Κωνσταντινούπολη με το Στρατό, την Αυλή και τους θησαυρούς του, με αντάλλαγμα την ηγεμονία της Πελοποννήσου. Η απάντηση εκείνου είναι ένα νέο «Μολών Λαβέ»: «Το δε την Πόλιν σοι δούναι ούτ εμόν εστί, ούτ' άλλου των κατοικούντων έν ταύτη. Κοινή γάρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ού φεισόμεθα της ζωής υμών».

Κάλεσμα σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο, Παρασκευή 23/5 Σεπόλια 5μμ

Κάλεσμα σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο, Παρασκευή 23/5 Σεπόλια 5μμ
Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας. Με αγώνες μαζικούς να τσακίσουμε το φασισμό και την "Χρυσή Αυγή".
 
Η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τις εκλογές και να πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Κολωνού. Η επιλογή του χώρου δεν γίνεται τυχαία. Είναι η περιοχή όπου, με την προστασία της αστυνομίας και των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η Χρυσή Αυγή είχε συγκροτήσει το προηγούμενο διάστημα τα δολοφονικά τάγματα εφόδου για να πραγματοποιεί τις επιθέσεις της ενάντια στους μετανάστες και τους αγωνιστές του κινήματος. Γι' άλλη μια φορά επιχειρεί να μολύνει την περιοχή με το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο, να υποδαυλίσει τον κοινωνικό κανιβαλισμό στο έδαφος της καλπάζουσας κρίσης του συστήματος.

Δεν θα πιστεύετε τι θέλουν να κάνουν στην Σκόπελο !!!

elia3Ελλάδα 2024: Θέλουν να εξοντώσουν τους ελαιοπαραγωγούς και όχι μόνο!!!
Μου γεννήθηκε πολύ μεγάλη περιέργεια όταν διάβασα ότι ο Υπουργός Οικονομικών κύριος Στουρνάρας πήγε στο τελευταίο Eurogroup πριν από μία εβδομάδα και υπέβαλλε για έγκριση – συζήτηση ένα σχέδιο για το πού και πώς θα αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία τα επόμενα 10 χρόνια. Η είδηση συνοδευόταν από την πληροφορία ότι το σχέδιο βασίστηκε στην μελέτη “Greece 20/20” της εταιρείας McKinsey (του 2012 με χρηματοδότες τον ΣΕΒ και την Εθνική Τράπεζα) καθώς και σε μελέτη του ΙΟΒΕ. Λέω τι στο καλό, είναι δυνατόν να στέλνουμε ένα τέτοιο τόσο κρίσιμο σχέδιο στις Βρυξέλλες και εμείς να μην έχουμε πάρει είδηση; Τέλος πάντων, μετά από ψάξιμο στους ιστιότοπους του Υπ. Οικονομικών και του ΙΟΒΕ δεν βρήκα τίποτα σχετικό και τελικά κατέληξα να βρω στο διαδίκτυο στα αγγλικά μια εκτενή περίληψη της περίφημης μελέτης της McKinsey.
ladi

Ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία για τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογώνΑνακοίνωση για τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών

Η «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή» χαιρετίζει τους χιλιάδες Θεσσαλούς που στήριξαν την προσπάθειά μας στις περιφερειακές εκλογές. Μια προσπάθεια που δε χρηματοδοτήθηκε από παχυλές κρατικές επιχορηγήσεις, ούτε από ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά από το υστέρημα εκατοντάδων αγωνιστών σε όλη τη Θεσσαλία. Που δε στηρίχτηκε, σε επικοινωνιακά επιτελεία, αλλά στο πάθος νέων ανθρώπων, ανέργων και εργαζόμενων να επανακατακτήσουν την κλεμμένη τους ζωή κόντρα στις δυνάμεις της συγκυβέρνησης στο τοπικό και κεντρικό κράτος, στους ευρωμονόδρομους και στα ντόπια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Τα αποτελέσματα των περιφερειακών σχημάτων που στηρίχτηκαν από την αντικαπιταλιστική αριστερά και την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. τάραξαν το τοπίο της κοινωνικής σταθερότητας στην οποία επενδύουν οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.  Για αυτό πασχίζουν να αποκρύψουν το αποτέλεσμα των σχημάτων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Η αλήθεια όμως δεν κρύβετε. Τα σχήματα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, συμμετέχοντας στις 12 από τις 13 περιφέρειες έλαβαν 127.967 ψήφους και ποσοστό της τάξης του 2,3%, όταν το 2010 είχαν λάβει 97.429 ψήφους και 1,79%. Συγκεκριμένα στην περιφέρεια Θεσσαλίας η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία, έλαβε 9.870 ψήφους και ποσοστό 2,23% έναντι των 7.444 ψήφων και του 1,69%. που είχε λάβει το 2010. Με τα ποσοστά αυτά, ( στο Βόλο το ποσοστό άγγιξε το 3,2%), η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία εξέλεξε περιφερειακό σύμβουλο τον επικεφαλής του συνδυασμού της Ντούρο Στάθη, από το Βόλο.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ-ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΟΥΔΗ

Η προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Χρήστου Βασιλούδη, επικεφαλής του συνδυασμου ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Καφενείο την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014, στις 21:30.

Δήλωση του Ντούρου Στάθη και Σκούφογλου ΜάνουΑΝΤΑΡΣΥΑ στις Ευρωεκλογές!

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή είχε μια πολύ θετική παρουσία στις περιφερειακές εκλογές. Εξέλεξε και πάλι περιφερειακό σύμβουλο. Αύξησε το ποσοστό της από 1,69 σε 2,23% και τις ψήφους τις από 7.500 σε 10.000. Στην περιοχή του Βόλου, ειδικά, πήρε 3,2% και πάνω από 2.000 ψήφους.
Η Ενίσχυση της Αριστερής Παρέμβασης βρίσκεται σε αντιστοιχία με τη γενική ενίσχυση των συνδυασμών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλη την Ελλάδα. Στις περιφερειακές η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγράφει ένα πανελλαδικό 2,3% (128.000 ψήφους περίπου), που είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που είχε ποτέ η αντικαπιταλιστική αριστερά στην Ελλάδα. Σε δύσκολες συνθήκες, χωρίς καμία χρηματοδότηση και παρά το φράγμα που της είχαν υψώσει τα ΜΜΕ, εκλέγει συμβούλους σε 7 περιφέρειες και σε περισσότερους από 15 δήμους. Χωρίς να είναι ακόμα επαρκές για τις τεράστιες απαιτήσεις της εποχής της βαθιάς κρίσης του καπιταλισμού, το αποτέλεσμα αυτό δείχνει ότι υπάρχει πλέον ένα αντικαπιταλιστικό, επαναστατικό ρεύμα με πανελλαδική εμβέλεια και ρίζες στους αγώνες των εργαζομένων, των άνεργων, των καταπιεσμένων. Αυτό το ρεύμα θα συνεχίσει να οικοδομεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μετά τις εκλογές, όπως έκανε και πριν.
Η παρουσία μας μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο αποσκοπεί, πριν από όλα, στο να μη μείνει τίποτα από όσα συμφωνούνται μεταξύ των κυβερνητικών παρατάξεων κρυφό από τη μάζα των κατοίκων της Θεσσαλίας. Η δική μας δέσμευση δεν είναι ούτε έργα για την τσέπη των εργολάβων, ούτε ρουσφέτια: είναι να συνεχίσουμε ασυμβίβαστα την ανυποχώρητη σύγκρουση, πρώτα και κύρια εκεί που κρίνονται όλα, στο δρόμο. Είναι, ταυτόχρονα, να υπηρετήσουμε το σχέδιο για μια ριζική ανατροπή της κυβέρνησης, της τρόικα, των αφεντικών στην Ελλάδα και την ΕΕ, με ένα μαζικό, μαχητικό εργατικό κίνημα. Αυτό το σχέδιο είναι σε πλήρη αλληλεγγύη και συμφωνία με το πολιτικό πρόταγμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που συμμετέχει και στη μάχη των ευρωεκλογών αυτή την Κυριακή.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου