Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

Μάχες 30 χλμ. Ν.Α. του Σλαβιάνσκ – Επίθεση των δυνάμεων του Κιέβου σε σημείο ελέγχου των ρωσοφώνων

Πριν από λίγο "άγνωστα", όπως αναφέρεται ελικόπτερα, τα οποία ανήκουν προφανώς στις δυνάμεις του Κιέβου πραγματοποίησαν αεραποβατική επιχείρηση με ειδικές δυνάμεις σε σημείο ελέγχου ρωσόφωνων δυνάμεων αυτοάμυνας στην πόλη του Soledar η οποία βρίσκεται 30 χλμ. νοτιοανατολικά από το Slavyansk.

Φτιάχνω ολόφρεσκο, σπιτικό τυρί

Είναι η εποχή που υπάρχει μπόλικο φρέσκο γάλα. Κι αν στις εκδρομές και τις βόλτες σας βρεθείτε έξω από την Αθήνα, φροντίστε να πάρετε πρόβειο και κατσικίσιο φρεσκοαρμεγμένο γάλα από κάποια στάνη. Πάντως και με καλής ποιότητας παστεριωμένο αγελαδινό και κατσικίσιο του εμπορίου (ανάμικτα) μπορείτε να φτιάξετε πολύ νόστιμο φρέσκο σπιτικό τυρί.
Θα το φάτε γρήγορα ή αν έχετε κάνει το τυρί με πρόβειο και κατσικίσιο γάλα, μπορείτε να το αλατίσετε και να το αφήσετε να σκληρύνει, για να το χρησιμοποιήσετε σε ζυμαρικά και πίτες και σαν γευστικό συμπλήρωμα σε σαλάτες.

Αγρυπνία απόψε στο Άγιο Όρος για τον Απόστολο Θωμά και το θαύμα της απελευθέρωσης το 1830

Αγρυπνία απόψε στο Άγιο Όρος για τον Απόστολο Θωμά και το θαύμα της απελευθέρωσης το 1830
Απόψε στο Άγιο Όρος γίνεται Αγρυπνία για τον Απόστολο Θωμά και το θαύμα της απελευθερώσεως του Όρους το 1830 από τον τουρκικό ζυγό, θαύμα που αποδίδεται στην Παναγία.
Μετά την αποτυχία της Επανάστασης στη Χαλκιδική και την υποταγή του Αγίου Όρους (1821), ο τουρκικός στρατός παραμένει εις το Όρος και οι Αγιορείτες υποχρεούνται να συντηρούν αυτόν και να υπομένουν τις βιαιοπραγίες του. Στα εννέα χρόνια, που ακολούθησαν, οι μοναχοί υπέστησαν τα πάνδεινα, πληρώνοντας τη συμμετοχή τους στον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων.

Ινδία: Δείτε τον άνθρωπο που ξεγέλασε τον θάνατο

 Λέει ότι γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου του 1835

Ινδία: Δείτε τον άνθρωπο που ξεγέλασε τον θάνατο

Ισχυρίζεται ότι είναι 179 ετών και πως έχει στην κατοχή του τα έγγραφα που το αποδεικνύουν

Αποκαλεί τον εαυτό του τον άντρα που τον ξέχασε ο θάνατος, κι όχι άδικα αφού ο κύριος ο οποίος απεικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία έγινε πρόσφατα 179 ετών!

Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός

Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός
Με πρωταγωνιστή έναν εκπληκτικό Μάρκους Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός θριάμβευσε με 4-1 του ΠΑΟΚ στον τελικό του κυπέλλου και κατέκτησε πανάξια το τρόπαιο.

Η αλβανική εισβολή στη Θεσσαλία (14ος αι.) και οι τοπάρχες

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: ΥΣΤΕΡΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ

Από τον Κων/νο Αθ. Οικονόμου
 
Η πιο δυσοίωνη εξέλιξη για το μέλλον της μεσαιωνικής Θεσσαλίας ήταν η διείσδυση, ιδίως μετά το 1309, ομάδων Αλβανών, εκτοπισμένων από τις κοιτίδες τους λόγω εμφυλίων ταραχών, οι οποίοι λεηλατούσαν τα πάντα. Γράφει ο Παπαρρηγόπουλος: “επήλθον εις Θεσσαλίαν και νέοι τινές άποικοι, οι Αλβανοί, οίτινες ήρχισαν να εμβάλλωσιν εις Θεσσαλίαν κατ’ αρχάς μεν επί σκοπώ λεηλασίας, μετ’ ου πολύ δε και ίνα οριστικώς κατασταθώσιν εις τας πλουσίας αυτής πεδιάδας (...) μετ΄ ολίγον εισέρευσαν άλλοι και πάλι άλλοι, ώστε πάσα σχεδόν η ύπαιθρος χώρα, παρεκτός των υπό

το ψηφοδέλτιο της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία σε Μαγνησία και ΣποράδεςΑνακοίνωση του ψηφοδελτίου της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία
σε Μαγνησία και Σποράδες

Μπροστά στις εκλογές της «Τοπικής Αυτοδιοίκησης» το «πολιτικό – υπηρετικό προσωπικό» του συστήματος, μέσα από τα παπαγαλάκια του, τα Μ.Μ.Ε. προσπαθεί να μας πείσει, πως  «βγαίνουμε από το τούνελ και ότι έρχεται ανάπτυξη». Όμως ποια είναι η πραγματική εικόνα στη περιφέρειά μας;

· Η «επίσημη» ανεργία στη Θεσσαλία «φιγουράρει» διαρκώς στις πρώτες θέσεις, μεταξύ των διάφορων περιοχών της Ελλάδας και αγγίζει το 26,5%, ενώ η εκτίμηση της πραγματικής ανεργίας, είναι μεγαλύτερη από 33% και στις ηλικίες έως 24 χρονών ξεπερνά κατά πολύ το 55%.
· Η εικόνα στα κέντρα των πόλεων της Θεσσαλίας με τα εκατοντάδες κλειστά μαγαζιά αποτελεί την πιο ατράνταχτη απόδειξη για τη βίαιη φτωχοποίηση χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων.
· Η συγκέντρωση του αγροτικού κλήρου στην τράπεζα Πειραιώς και η αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής υπέρ των μεγάλων αγροτοδιατροφικών μονάδων, οδηγεί χιλιάδες φτωχούς αγρότες στην ανεργία.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

     Μ. Χρυσοβελώνη: Δυστυχώς παραμένει τέταρτος ο  Κώστας Αγοραστός!
Καλό είναι ο κ. Αγοραστός να απαντά ο ίδιος δημόσια και να μην κρύβεται πίσω από ανακοινώσεις του Συνδυασμού του. Σε κάθε περίπτωση, η απάντηση του για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν διακρίνεται από την αναγκαία σοβαρότητα ή ειλικρίνεια που θα περίμεναν οι Θεσσαλοί πολίτες από τον απερχόμενο Περιφερειάρχη.
Περιορίζομαι στα ζητήματα ουσίας που αφορούν το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας αφήνοντας στην άκρη το θέατρο του παραλόγου που αφορά τον Ιονέσκο (και όχι Ιονέσκου), το οποίο ελπίζω πως δεν θα θελήσει να παίξει ο Κώστας Αγοραστός. Ας δούμε λοιπόν πως έχει η πραγματικότητα:

Ο νέος Μεταναστευτικός Κώδικας δεν λύνει το πρόβλημα των αλλοδαπών εργατών γης που βρίσκονται ήδη χωρίς άδειες στη χώρα μας λένε οι παραγωγοί

Ο νέος Μεταναστευτικός Κώδικας δεν λύνει το πρόβλημα των αλλοδαπών εργατών γης που βρίσκονται ήδη χωρίς άδειες στη χώρα μας λένε οι παραγωγοί Μπορεί με τον νέο Μεταναστευτικό Κώδικα που ψηφίστηκε τον Μάρτιο στη Βουλή να έγιναν κάποια θετικά βήματα ως προς το θέμα των μετακλήσεων αλλοδαπών εργατών γης, ωστόσο σύμφωνα με παραγωγούς που απασχολούν στις καλλιέργειές τους αλλοδαπούς, δεν δόθηκε καμία λύση για τους εργάτες από Τρίτες χώρες που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στον ΑγροΤύπο, η διαδικασία της μετάκλησης εργατών από Τρίτες χώρες απαιτεί πολύ χρόνο (και χρήμα) ενώ οι ανάγκες για τις καλλιέργειες είναι άμεσες. Επιπλέον αναφέρονται στο γεγονός ότι δεν μπορούν να απασχολήσουν τους αλλοδαπούς από Τρίτες χώρες που βρίσκονται χωρίς άδειες στην χώρα μας αφού με το νέο σύστημα φορολόγησης στο τέλος της σεζόν οι αγρότες θα πρέπει να παρουσιάζουν στοιχεία εσόδων - εξόδων και στα έξοδά τους δεν θα μπορούν να δικαιολογήσουν της πληρωμές προς την κατηγορία αυτή των εργατών.

GYROS.GR KAI TO SKOPELOS DELIVERY
ΣΚΟΠΕΛΟΣ δοκιμάστε ΣΗΜΕΡΑ από το skopelos delivery Pizza γύρο χοιρινό και κοτόπουλο και προσφορά στης 2 πίτσες + μια δώρο !

Skopelos Pizza  Πίτσες Μακαρονάδες σπαγγέτι σαλάτες Delivery Πίτσα ΣΚΟΠΕΛΟΣ


  • Περιοχή Σκόπελος >
  • Διεύθυνση Παραλία Σκοπέλου
  • Τηλέφωνο παραγγελίας 2424023434 
  • Ώρες Ανοιχτά : 12:00 με 24:00

Προβλήματα στη Θεσσαλονίκη λόγω έντονης βροχόπτωσης

Προβλήματα στη Θεσσαλονίκη λόγω έντονης βροχόπτωσης

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και μεμονωμένες πλημμύρες σε υπόγεια σπίτια, προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που έπληξε το μεσημέρι τη Θεσσαλονίκη.

Αρκετοί κεντρικοί δρόμοι της πόλης πλημμύρισαν, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μποτιλιαρίσματα, καθώς τα αυτοκίνητα κινούνταν με χαμηλές ταχύτητες.

ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ.ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ.


Συμβαίνει τώρα: Επεισόδια μέσα στο ΟΑΚΑ

Συμβαίνει τώρα: Επεισόδια μέσα στο ΟΑΚΑ
Επεισόδια αυτή την ώρα στο ΟΑΚΑ με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ να ανταλλάσσουν φωτοβολίδες και βαρελότα ενώ ένταση επικρατεί και στην τάφρο του γηπέδου μπροστά από τις εξέδρες

Γιατί φτιάχνουν εσπευσμένα καταφύγια εκτάκτων αναγκών;


Στη δημιουργία καταφυγίων που αποσκοπούν στην προστασία των πολιτών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως τρομοκρατικές ενέργειες, πόλεμοι και ακραία καιρικά φαινόμενα, αποσκοπεί το σχέδιο νόμου «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν Κατασκευές Δημοσίου Ενδιαφέροντος Προστασίας Ανθρώπων και Πραγμάτων (ΚΔΕΠΑΠ), για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών», που έδωσε χθες το ΥΠΕΚΑ σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 23 Μαΐου 2014. Το ερώτημα βέβαια είναι, γιατι ξαφνικά μετά από σχεδόν 60 χρόνια η ελληνική Πολιτεία σπεύδει να ανοίξει νέα καταφύγια; Φοβούνται ή γνωρίζουν κάτι σε σχέση με το εσωτερικό ή γεγονότα που εξελίσσονται στο …εξωτερικό;

Π. Παυλόπουλος κατά Στουρνάρα – Θεοχάρη: Ποινικοποιείτε την φτώχεια! Αντισυνταγματική η ποινική δίωξη για οφειλές…

παυλοπουλοςΝέες βόμβες του καθηγητή συνταγματικού δικαίου – τ. υπουργού στο Κανάλι 1 και την εκπομπή του Πέτρου Κασιμάτη…
ΦΤΩΧΟΣ = ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ!
Μια εξίσωση πτώχευσης του νομικού μας πολιτισμού
Το ζούμε κι αυτό εν Ελλάδι, στην εποχή των Μνημονίων: Ένα είδος «αντικειμενικής» ποινικής ευθύνης, που οδηγεί στην καταδίκη οιουδήποτε ως εγκληματία, χωρίς ίχνος υπαιτιότητας, αρκεί να οφείλει στο Δημόσιο και στα δορυφορικά του νομικά πρόσωπα.

Αυτοί είναι οι... νόμοι της γκαντεμιάς!


ΤΡΕΛΟ ΓΕΛΙΟ: Αυτοί είναι οι... νόμοι της γκαντεμιάς!1. Ο νόμος της σειράς:
Αν περιμένεις σε σειρά και αποφασίσεις να πας στη δίπλα που κινείται πιο γρήγορα, είναι αποδεδειγμένο ότι αυτή πουάφησες θα αρχίσει να κινείται πιο γρήγορα.

2. Ο νόμος του τηλεφώνου:
Όταν καλείς λάθος αριθμό, ποτέ δεν είναι απασχολημένο.
3. Ο νόμος της μηχανικής επιδιόρθωσης:
Μόλις τα χέρια σου γεμίσουν με γράσο ή άλλο υλικό που λερώνει, θα σε πιάσει φαγούρα στη μύτη ή κάπου αλλού.

ΤΩΡΑ-Ένταση στο ΟΑΚΑ

ΤΩΡΑ-Ένταση στο ΟΑΚΑ
ΤΩΡΑ-Ένταση στο ΟΑΚΑ
Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στις εξέδρες του ΟΑΚΑ ανάμεσα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ καθώς γίνεται ανταλλαγή φωτοβολίδων και βαρελότων.

Οπαδοί πέταξαν μολότοφ σε περιπολικό στην Κηφισίας

Οπαδοί πέταξαν μολότοφ σε περιπολικό στην Κηφισίας
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά χωρίς να χρειαστεί να επέμβει η ΠυροσβεστικήΕπίθεση σε ένα περιπολικό, το οποίο ήταν παρκαρισμένο επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος της Αττικής οδού, πραγματοποίησαν πριν από λίγη ώρα ομάδα νεαρών οπαδών.

Κολπάκια και παγαποντιές...για να ξεχάσουμε το χτες!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Πολλές φορές χωρίς να το θέλουμε ακούγοντάς κάποιο όνομα ή κάποιο γεγονός το μυαλό μας αμέσως το συσχετίζει με καταστάσεις του παρελθόντος. Βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι σαν λαός φημιζόμαστε για την βραχύα μνήμη μας και αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα της φυλής μας. Ένα ελάττωμα που στις μέρες μας το ενισχύουν οι "ξεπουλημένοι" ...

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ζωοδόχο Πηγή οδού Ακαδημίας (ΦΩΤΟ)

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ζωοδόχο Πηγή οδού Ακαδημίας (ΦΩΤΟ)
Του Σπύρου Παπαγεωργίου
Με αναστάσιμο πανηγυρικό τρόπο, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον ιστορικό ναό της Ζωοδόχου Πηγής οδού Ακαδημίας.Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος του Οικουμενικού Θρόνου Ναζιανζού Θεοδώρητος περικυκλούμενος από κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Ο περικαλλής ναός της πρωτεύουσας ήταν στολισμένος και από νωρίς είχε γεμίσει από κόσμο κάθε ηλικίας για να προσκυνήσουν την θαυματουργό εφέστιο εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής, έργο του 1878 δια χειρός Γ. Γρίβα και που βρέθηκε σε πρόσφατες ανασκαφές.

ΠΑΟΚ: «Η μεγαλύτερη μετακίνηση...

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν ήδη αρχίσει να γεμίζουν τις θύρες που τους αναλογούν στο ΟΑΚΑ και δημιουργούν ατμόσφαιρα.
Ο κύριος όγκος οπαδών του ΠΑΟΚ έχει ήδη φτάσει στην Καλογρέζα, και τα συνθήματα ακούγονται πολύ δυνατά καθώς ο κόσμος του Παναθηναϊκού ακόμα δεν έχει αρχίσει να κατευθύνεται προς το Στάδιο. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ μάλιστα έχουν ετοιμάσει κι ένα γιγάντιο πανό που αναφέρεται στην τρομερή τους μετακίνηση, καθώς περισσότερα από 250 πούλμαν μετέφεραν χιλιάδες κόσμου στην Αθήνα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΑΤΑΣΑΣ ΡΑΓΙΟΥΝατάσα Ράγιου: Ο πολιτικός πρέπει να δίνει λόγο μόνο στην συνείδησή του και στον πολίτη. Τελεία και παύλα!

Στην αναγκαιότητα να στηριχθούν άμεσα και αποτελεσματικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας αναφέρθηκε η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νατάσα Ράγιου, μιλώντας στο 3ο Διεθνές συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου στην Κυλλήνη. «Τα αιτήματά σας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Νιώθω την ανασφάλεια που νιώθετε και εσείς και οι οικογένειές σας. Έχετε δίκιο να ζητάτε διαφορετικού τύπου φορολόγηση, πάταξη της γραφειοκρατίας που τόσο ταλαιπωρεί κάθε νέο επιχειρηματία, άμεση αντιμετώπιση του παρεμπορίου, που πλήττει καίρια τις δικές σας πωλήσεις. Είναι σαφές και δεδομένο ότι απαιτείται επίσης ενίσχυση της ρευστότητας. Όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, θεωρώ δεδομένο ότι θα υποστηρίξει με μεγάλη αποτελεσματικότητα ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ και συνυποψήφιός μου για την Ευρωβουλή, Βασίλης Κορκίδης. Ισχυρή Ελλάδα με ανίσχυρους επιχειρηματίες και εμπόρους ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει!» υπογράμμισε η Νατάσα Ράγιου.

Χτύπησαν οπαδούς του ΠΑΟΚ στο Κολωνάκι

Λίγες ώρες πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, σημειώθηκαν επεισόδια στο Κολωνάκι με οπαδούς του ΠΑΟΚ και αγνώστους.
Σύμφωνα με όσα είπαν αυτόπτες μάρτυρες, άγνωστοι κρατώντας σιδερογροθιές επιτέθηκαν σε δυο ζευγάρια οπαδών του ΠΑΟΚ και αφού τους χτύπησαν έφυγαν πριν φτάσει στο σημείο η αστυνομία.
Οι άγνωστοι δεν φορούσαν, όπως λένε οι αυτόπτες μάρτυρες, διακριτικά κάποιας ομάδας ενώ πριν αποχωρήσουν προκάλεσαν ζημιές στην καφετέρια που κάθονταν οπαδοί του ΠΑΟΚ.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ Κηφισιά- ΑΕΚ LIVE

Τα εισιτήρια με την Κηφισιά

Τα εισιτήρια με την Κηφισιά


Ανακοίνωση εξέδωσε η Κηφισιά, σχετικά με τον τρόπο που μπορούν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ να προμηθευτούν τα εισιτήρια της μεταξύ τους αναμέτρησης. Ο αγώνας των δυο ομάδων είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Γιορτή μπάλας, σε συνθήκες πολέμου

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΑΟΚ-ΠΑΟ, ΜΕ... ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΠΛΟΚΑ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ...

Αυτό που λένε «γιορτή του ποδοσφαίρου» σε άλλες χώρες, εκεί όπου η μπάλα είναι πραγματική χαρά και απόλαυση, στη δική μας μίζερη πραγματικότητα έχει μετατραπεί σε πραγματική μάχη πολέμου.
Λούκας - Ζέκα θέλουν προσωπικά και για τις ομάδες τους να σηκώσουν την κούπα Λούκας - Ζέκα θέλουν προσωπικά και για τις ομάδες τους να σηκώσουν την κούπα Χιλιάδες αστυνομικοί και ΜΑΤ επί ποδός, ελικόπτερα να ίπτανται και να ελέγχουν την «κίνηση», αποκλεισμοί δρόμων, απαγόρευση συναθροίσεων, μπλόκα και ενέδρες για ξύλο κι όχι μόνο, σχεδόν το μισό ΟΑΚΑ άδειο με νεκρές ζώνες, για να μη νιώθει ο οπαδός της μιας ομάδας την ανάσα του άλλου. Κατά τ' άλλα η ΕΠΟ, διαφημίζοντας την πραμάτεια της, νομίζει πως διοργανώνει απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο «γιορτή του ποδοσφαίρου». Μια ΕΠΟ που κατά παράβαση της νομοθεσίας αγνοεί επιδεικτικά εκατομμύρια φιλάθλους που θα έπρεπε να δουν τον τελικό από κανάλι ελεύθερης εμβέλειας και τον περιορίζει στα στενά όρια του συνδρομητικού.

Το ΝΑΡ για την 1η Μάη: Παλεύουμε για την Τάξη μας! Συγκέντρωση Μουσείο

Σε μια περίοδο που η άθλια συγκυβέρνηση του κεφαλαίου, της τροϊκας και της Ε.Ε., οξύνει όλο και πιο πολύ τις αντιθέσεις στο πεδίο του ταξικού πολέμου, που παίρνει νέα βάρβαρα μέτρα ψηφίζοντας πολυνομοσχέδια και "μεσοπρόθεσμα προγράμματα" ανάταξης των κερδών του κεφαλαίου στις πλάτες της εργαζόμενης πλειοψηφίας, η Απεργία της 1ης Μάη δεν μπορεί παρά να είναι μια μαχητική, αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων.

Ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία με αποφάσεις τους καθώς και η σύσκεψη...
σωματείων την Πέμπτη 25/4, αποφάσισαν και καλούν σε Εργατική Συγκέντρρωση την 1η Μάη, στις 10.30 π.μ. στο Μουσείο-Αθήνα.Αντίστοιχες κινήσεις και πρωτοβουλίες παίρνονται και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Δεν θα σε σώσει κανείς ηλίθιε

του του Θωμά Γιούργα μέσω: Νόστιμον Ήμαρ
 Δεν θα σε σώσει κανείς ηλίθιε, του Θωμά Γιούργα
Το 9ο τεύχος του UNFOLLOW, κάτω από τη σκιά του Τσίπρα, προειδοποιεί: ‘Δεν θα σε σώσει αυτός’. Το σαφές υπονοούμενο είναι ότι κανείς δεν πρόκειται να σε σώσει, αφού καμία αυθεντική σωτηρία δεν μπορεί να έχει παθητικό πρόσημο. Η ενημέρωση, η συμμετοχή, η διεκδίκηση, το ρίσκο των κεκτημένων, η αμφιβολία, η αναζήτηση είναι πολιτικές ενέργειες-προαπαιτούμενα για την ατομική και την συλλογική σωτηρία. Η παθητικότητα της μεσσιανικής προσδοκίας για σωτηρία-delivery από τον πεφωτισμένο ηγέτη οδηγεί αναπόδραστα σε διαρκή ματαίωση και αλλοτρίωση της ταυτότητας του πολίτη και της κοινωνίας.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΛΙΟΣ ΝΕΟ ΚΛΗΜΑ


Πόσα παίρνουν δήμαρχοι και ευρωβουλευτές;

Πόσα παίρνουν δήμαρχοι και ευρωβουλευτές;

Παρά τη δραστική μείωση των αποδοχών τους από τον Ιανουάριο του 2013, πολλές δεκάδες χιλιάδες είναι οι υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή στη μάχη για μια θέση, στα αιρετά συμβούλια των οργανισμών τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Η αποζημίωση που θα πάρει ένας τοπικός άρχων, σε όλη τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του, φτάνει ή όχι για να καλύψει τα έξοδα της προεκλογικής του εκστρατείας και τα αυξημένα, λόγω θέσης, προσωπικά του έξοδα, ιδιαίτερα όταν έχει οικογένεια;

Έκρηξη με δύο τραυματίες σε φορτηγό πλοίο στον Βόλο

Έκρηξη με δύο τραυματίες σε φορτηγό πλοίο στον Βόλο
Δύο Ρώσοι υπήκοοι, μέλη τού πληρώματος τού φορτηγού πλοίου «Nakhodka», με σημαία Ρωσίας, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού Βόλου, όταν από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία, σημειώθηκε έκρηξη σε αποθήκη, στην πλώρη του πλοίου και στη συνέχεια εκδηλώθηκε πυρκαγιά.Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, το πλοίο ήταν δεμένο σε λιμενική εγκατάσταση της Αμαλιάπολης στον Βόλο, προκειμένου να φορτώσει εμπόρευμα από την εταιρεία «Μύλων Λούλης».
Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσαν άμεσα δύο οχήματα τής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που την έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο, αλλά και στελέχη του Λιμενικού Σώματος.
Το πλοίο αποτελείται από 11 άτομα πλήρωμα, όλοι Ρωσικής υπηκοότητας.

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό (OTE Sport 1 20:00), ξεχωρίζει στις σημερινές αθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Καραμπόλα πέντε λεωφορείων με οπαδούς του ΠΑΟΚ


590_73accc1347ee099bab4f371cf9f3f27d
Καραμπόλα στην οποία ενεπλάκησαν πέντε λεωφορεία με οπαδούς του ΠΑΟΚ που ταξίδευαν στην Αθήνα για τον τελικό σημειώθηκε στις 6:30 το πρωί έξω από το Βελεστίνο στον Βόλο.
Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί παρά μόνο σοβαρές υλικές ζημιές που ακινητοποίησαν τα λεωφορεία στην εθνική οδό.
Σοβαρό ζήτημα έχει προκύψει ωστόσο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που παραμένουν στο σημείο αναζητώντας τρόπο να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Αθήνα.

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος,ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ Live Streaming panathinaikos paok live streaming ΠΑΟ ΠΑΟΚ -PAO PAOK

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου