Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Σποράδες Bloggers απ’ όλη την Ευρώπη στο νησί του Παπαδιαμάντη


Πανευρωπαϊκό συνέδριο bloggers προγραμματίζεται την καινούργια χρονιά στη Σκιάθο, προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστό το νησί του Παπαδιαμάντη. Φιλοδοξία των μελών της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, που προωθούν το συγκεκριμένο πρότζεκτ, με την προοπτική να πραγματοποιηθεί το Μάιο, είναι να βρεθεί στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος η Σκιάθος και να αυξηθεί ο εισερχόμενος τουρισμός.

Ιδιοκτήτες μεγάλων blogs της Ευρώπης, από Αγγλία, Σκανδιναβία και άλλες χώρες, τα οποία είναι δημοφιλή διεθνώς και διαθέτουν εκατομμύρια ένθερμους αναγνώστες, θα φιλοξενηθούν στη Σκιάθο, θα γνωρίσουν από κοντά τις φυσικές ομορφιές του νησιού και θα τις αποτυπώσουν με λόγο και εικόνα σε διαδικτυακά αφιερώματα.
Τα συγκεκριμένα ταξιδιωτικά blogs προτείνουν διάφορους προορισμούς για αναψυχή, ανάπαυλα και διακοπές και κατά συνέπεια στρέφουν το ενδιαφέρον των φίλων των ταξιδιών, προς τις συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Οι αλλεπάλληλες διαδικτυακές δημοσιεύσεις εκτιμάται ότι θα συμβάλουν στην αύξηση του διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος και θα αποφέρουν σημαντικά μακροπρόθεσμα οφέλη.
Παράλληλα, επιδιώκεται η διοργάνωση πανελλαδικού φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης, στο οποίο θα συμμετάσχουν 50 περίπου Ελληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι θα εκθέσουν τα έργα τους σε διάφορα σημεία του νησιού.
Στο μεταξύ, διατυπώνεται μια νέα πρόταση από τους ξενοδόχους του νησιού, η οποία είναι συνώνυμη με το άνοιγμα προς την αγορά της Τουρκίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης, θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη Ιανουαρίου, προκειμένου να συνεχίσει τις επαφές που ξεκίνησε πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, με μεγάλα τουριστικά γραφεία της Τουρκίας. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, εξάλλου, θα διεξαχθεί η διεθνής τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης, γεγονός που συνεπάγεται τη συμμετοχή πολυάριθμων επαγγελματιών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Σκιάθου.
«Η τούρκικη αγορά μπορεί να βοηθήσει το νησί, διότι είναι μια αγορά που δεν προωθεί τις διακοπές μόνο Ιούλιο και Αύγουστο και γι’ αυτόν το λόγο μελετούμε τις προοπτικές διεύρυνσης της σεζόν», όπως επισημαίνει ο ίδιος.
Το γραφείο που ενδιαφέρεται να ξεκινήσει συνεργασία με τη Σκιάθο, δραστηριοποιείται εντονότατα στη Χαλκιδική, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Κρήτη και καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να ξεκινήσουν οργανωμένες επισκέψεις τουριστών από τη συγκεκριμένη χώρα στο νησί.
Παράλληλος στόχος των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου είναι να διευρυνθεί κατά 30 μέρες η τουριστική σεζόν. Συγκεκριμένα, καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να διευρυνθεί 15 μέρες τον Απρίλιο και 15 μέρες τον Οκτώβριο, αντίστοιχα η σεζόν, με προφανή σκοπό την ενίσχυση του τουρισμού και την περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger