Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Παππάς και Παπαδημούλης βγάζουν "εκτός της κομματικής γραμμής" τον Π. Λαφαζάνη

Δεν θα πρέπει να αισθάνεται και τόσο ευχάριστα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με την αντιμετώπιση που έχει από τους συντρόφους του σχετικά με τις θέσεις που διατυπώνει για τις «μονομερείς ενέργειες».

Την Παρασκευή στην τηλεόραση του Σκάι θεώρησε «απαράδεκτη» και «αποκορύφωμα ενός μοντέλου υποτέλειας» τη θεωρία ότι μια χώρα δεν μπορεί να δρα μονομερώς, συμπληρώνοντας ότι «κάθε χώρα που είναι δημοκρατική είναι κυρίαρχη και ανεξάρτητη, παίρνει υπόψη της το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, αλλά αποφασίζει με βάση το δικό της συμφέρον».
Και χτες κάτι ανάλογο είπε, ο Π. Λαφαζάνης, αλλά πολύ πιο «στρογγυλεμένα» σε συνέντευξη του στην «εφημερίδα των Συντακτών»: «Το υπέρογκο, άδικο και βαθιά ταξικό δημόσιο χρέος είναι αδύνατο να το αποπληρώσει η χώρα, χωρίς να εξοντώσει τον ελληνικό λαό. Γι’ αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκείνο που θα κάνει από την πρώτη στιγμή είναι να διεκδικήσει αποτελεσματικά και μέχρι τέλους τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, μαζί με την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου από τη Γερμανία».

Ετσι θεωρεί ότι πρέπει να προχωρήσει μια ενδεχόμενη κυβέρνηση με κορμό τον Σύριζα ο Π. Λαφαζάνης. Οι σύντροφοι του όμως έχουν άλλη άποψη.

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Α. Τσίπρα, Νίκος Παπάς είχε δηλώσει: «Δεν πρόκειται να λάβουμε μονομερείς αποφάσεις στην Ευρώπη και θα διατηρήσουμε σε τάξη τη δημόσια οικονομία».

Αλλο ένα στέλεχος απ’ το περιβάλλον της ηγετικής ομάδας  του Σύριζα ο Δημήτρης Παπαδημούλης έρχεται σήμερα και  με συνέντευξη του σε Κυριακάτικη εφημερίδα, βγάζει τον Π. Λαφαζάνη «εκτός κομματικής γραμμής».
Αναφέρει μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής του Σύριζα: «Διεκδικούμε μια πολιτική ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα του μη βιώσιμου χρέους, στο πλαίσιο αυτής που δόθηκε στη Γερμανία το 1953, μέσω σκληρής διαπραγμάτευσης και όχι επιλέγοντας μονομερείς ενέργειες».

Ενδιαφέρον θα ήταν να μας έλεγε ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας του Σύριζα αν θεωρεί ότι Παππάς και Παπαδημούλης υπηρετούν ένα πολιτικό «μοντέλο υποτέλειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger