Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Σποράδες Τμήμα φωτοβολίδας ξεβράστηκε στην Αλόννησο


Τμήμα φωτοβολίδας ξεβράστηκε στην ΑλόννησοΕντοπίστηκε στην ακτή Τσουκαλιά και έχει κληθεί κλιμάκιο πυροτεχνουργών από τη Λάρισα
Αμεση κινητοποίηση σήμανε στην Αλόννησο από προχθές το μεσημέρι, μόλις εντοπίστηκε αντικείμενο, που εικάζεται ότι είναι φωτοβολίδα φωσφόρου, στην παραλία Τσουκαλιά. Το συγκεκριμένο αντικείμενο, το οποίο ξεβράστηκε στην ακτή από τη θάλασσα, βρέθηκε στον αιγιαλό, σε απόσταση δύο μόλις μέτρων από τη θάλασσα και πιθανολογείται πως είτε έπεσε στη θάλασσα από πολεμικό αεροπλάνο στην διάρκεια άσκησης, είτε προέρχεται από το πολεμικό ναυτικό, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών, στους οποίους στάλθηκε φωτογραφία του αντικειμένου, είναι πιθανότατα το κεντρικό τμήμα από φωτοβολίδα φωσφόρου, από το οποίο λείπει η κεφαλή και το πίσω σώμα. Η επιγραφή που φέρει στα αγγλικά «είναι εύφλεκτο και σε περίπτωση που βρεθεί επικοινωνήστε με την Αστυνομία ή το στρατό» δημιούργησε έντονη ανησυχία στον κάτοικο του νησιού που βρήκε το αντικείμενο. Αμέσως κινητοποιήθηκαν η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, το Λιμεναρχείο και η δημοτική αρχή, που έσπευσαν επιτόπου στο σημείο που υπέδειξε ο κάτοικος του νησιού.

Ο χώρος στον οποίο εντοπίστηκε η φωτοβολίδα φωσφόρου είναι στη δικαιοδοσία του Λιμεναρχείου, και φυλάσσεται επί 24ώρου βάσεως από άνδρες της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Από το μεσημέρι της Κυριακής, στη 1 μμ, έχει δημιουργηθεί ακτίνα ασφαλείας περίπου 300 μέτρων γύρω από την ακτή Τσουκαλιά, ενώ άνδρες του Λιμενικού επιτηρούν διαρκώς την περιοχή, προκειμένου να μην πλησιάσει κανείς, έως ότου έλθουν οι πυροτεχνουργοί.
Στο μεταξύ, αναμένεται σήμερα ή αύριο κλιμάκιο πυροτεχνουργών του στρατού από τη Λάρισα, προκειμένου να εξετάσουν το εύρημα και να διαπιστωθεί αν είναι επικίνδυνο ή όχι. Ο φώσφορος, σημειωτέον, είναι εύφλεκτο υλικό και γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας, για κάθε ενδεχόμενο, παρά το γεγονός ότι ο κάλυκας δείχνει αρκετά διαβρωμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger