Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Στη φάση της υλοποίησης η ανακατασκευή των καλντεριμιών των οικισμών Σκοπέλου


Την έγκριση για υπογραφή σύμβασης κατασκευής έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Περίπτερο ΕΟΤ, περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Γ.Γ του ΕΟΤ κος Π. Λειβαδάς, η Δ/τρια Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας κα Ε. Κατσαρού, ο εκπρόσωπος της “Spyrou Hotels & Companies” κος Γεώργιος Μιχάλης

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει μέτα την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Ανακατασκευή καλντεριμιών οικισμών Σκοπέλου & Γλώσσας», προϋπολογισμού 550.000,00,00 ευρώ.
Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πόρους του ΕΣΠΑ, βελτιώνουμε τις υποδομές των νησιών και δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Στόχος των έργων αυτών, είναι η αναβάθμιση των υποδομών, αλλά και της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των τουριστών των νησιών μας».
Η πράξη αφορά σε ανακατασκευή καλντεριμιών, εντός των ορίων των οικισμών Σκοπέλου και Γλώσσας του Δήμου Σκοπέλου. Αναφέρεται σε δρόμους που αποτελούν τον κύριο οδικό άξονα στο εσωτερικό των προαναφερθέντων οικισμών.
Ειδικότερα στον οικισμό Σκοπέλου η ανακατασκευή – ανάπλαση αφορά τους ακόλουθους δρόμους
α) από Περιφερειακή Οδό, Άγιος Νικόλαος των Κήπων, Παλαιό κτίριο ΟΤΕ, Αγία Αικατερίνη έως και την Πλατεία Δελίτσικου, συνολικού μήκους μέτρων 560μ και
β) από Παραλιακή Οδό (κτίριο Ξενία), Πλατεία Δελίτσικου, Εκκλησία Παναγίτσας Ελευθερώτριας έως και την Περιφερειακή Οδό, συνολικού μήκους 330μ.
Στον οικισμό Γλώσσας η ανακατασκευή – ανάπλαση περιλαμβάνει τον δρόμο από Επαρχιακή Οδό (Σχολεία) εώς το κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας, συνολικού μήκους 210μ.
Μετά την έγκριση αυτή, θα προχωρήσει άμεσα η σύναψη της σχετικής σύμβασης για την έναρξη των εργασιών κατασκευής.
Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π. Ε. Μαγνησίας & Σποράδων. Δικαιούχος του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ κύριος του έργου ο Δήμος Σκοπέλου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και ανήκει στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Νήσου Σκοπέλου (ΟΣΑΝ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger