Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ο Σταύρος Δήμας υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Συνάντηση με τον πρώην επίτροπο της Eλλάδας στην Κομισιόν κ. Σταύρο Δήμα είχε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ενόψει και της συνάντησής του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στις 3μμ., μετά το τέλος της οποίας αναμένονται και οι ανακοινώσεις για τον υποψήφιο πρόεδρο τον οποίο θα στηρίξει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Κ" κατά τη συνάντηση προτάθηκε επισήμως στον κ. Δήμα να είναι ο υποψήφιος τον οποίο θα στηρίξει η δικομματική στις τρείς ψηφοφορίες της 17ης, 23ης και 29ης Δεκεμβρίου.


Ωστόσο, προφανώς την πληροφορία δεν επιβεβαιώνουν επισήμως το Μαξίμου και η πλευρά του επιτρόπου, εν αναμονή των τελικών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού μετά την συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο. Εξερχόμενος του πρωθυπουργικού μεγάρου, ο κ. Δήμας, σε ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι «θα μιλήσει ο πρόεδρος».

Υπενθυμίζεται ότι, ως υποψήφιοι, είχαν εμφανιστεί ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος ε.τ. του ΣτΕ Παναγιώτης Πικραμμένος, η πρώην επίτροπος στην Ε.Ε.  Μαρία Δαμανάκη, αλλά και προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου. Επίσης, ακούστηκε το όνομα του Ελληνα Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή και ακαδημαϊκού Νικηφόρου Διαμαντούρου και, εσχάτως, συζητήθηκε ως υποψήφιος ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και -εδώ και πλέον της μιας δεκαετίας- πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Λουξεμβούργο, Βασίλης Σκουρής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger