Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Στη φάση της υλοποίησης η βελτίωση της οδού προς Ι.Μ. Ευαγγελισμού στη Σκόπελο

 Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει ακόμη ένα οδικό έργο για τη Σκόπελο μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού για υπογραφή σύμβασης κατασκευής. Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο «Βελτίωση οδού προς Ι.Μ. Ευαγγελισμού» στη Σκόπελο, προϋπολογισμού 450.000 €.
Το έργο αφορά στη βελτίωση και ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου χωμάτινου δρόμου προς ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα Μοναστήρια της Σκοπέλου, την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Τα έργο χωροθετείται στο Ανατολικό – Νότιο Ανατολικό τμήμα του νησιού και σε απόσταση περίπου 2.000,00m από την χώρα της Σκοπέλου. Το μήκος επέμβασης, του προς εκτέλεση έργου, είναι συνολικά 1.635,00m και αφορά εργασίες σε υφιστάμενη διανοιγμένη αγροτοδασική οδό με εμφανή τα κατασκευασμένα υδραυλικά έργα (μικρά τεχνικά, σωληνωτοί οχετοί κ.λπ.) που αφορούν στην απορροή των ομβρίων υδάτων. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες κατασκευής επενδεδυμένης τάφρου (τριγωνικής διατομής), οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης, μήκους 1.635,00m.& πλάτους 5.00m , καθώς επίσης διαγράμμισης οδοστρώματος και τοποθέτησης μονόπλευρου στηθαίου ασφαλείας.

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π. Ε. Μαγνησίας & Σποράδων. Δικαιούχος του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας , ενώ κύριος είναι ο Δήμος Σκοπέλου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αποτελεί μέρος του ΟΣΑΝ Σκοπέλου. Της έγκρισης αυτής ακολουθεί η υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσης μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και αναδειχθέντος στο διαγωνισμό αναδόχου, για την έναρξη εργασιών κατασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger