Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Αναφορά στον Υπουργό Υγείας-επισυνάπτοντας την επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας- κατέθεσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτής Μαγνησίας, κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Αναφορά στον Υπουργό Υγείας-επισυνάπτοντας την επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας- κατέθεσε η κοινοβουλευτική  εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτής Μαγνησίας, κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχετικά με το φλέγον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες και αφορά στην απαράδεκτη και αήθη συμπεριφορά της Πολιτείας προς τον Ιατρικό Κόσμο με αφορμή την αναδρομική ενεργοποίηση του πλαφόν ανά πάροχο.
«Στην αναφορά της η βουλευτής αναφέρει πως το νέο φοροεισπρακτικό μέτρο προσβάλει βάναυσα το υπέρτατο λειτούργημα  του ιατρού αφού αναγκάζει το σύνολο ειδικών- εργαστηριακών  ιατρών της χώρας να επιστρέψει χρήματα που πληρώθηκαν ήδη, θέτοντας κανόνες λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ εκ των υστέρων και όχι εκ των προτέρων όπως αρμόζει  σε κάθε δημοκρατική κοινωνία. Το πλαφόν ανά πάροχο είναι αντιδημοκρατικό, ισοπεδωτικό και ανασχετικό για κάθε ιατρό που θέλει να εξελίξει την λειτουργία του ιατρείου του και την απόδοσή του παραπέμποντας σε αυταρχικά και μόνο καθεστώτα.

Παράλληλα επισημαίνει ότι  ο τρόπος που αποφασίστηκε  το όριο αυτό αδικεί και αφανίζει ουσιαστικά τους νεότερους ιατρούς, που εκ των πραγμάτων έχουν χαμηλότερο όριο και άρα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις αυξημένες υποχρεώσεις ενός σύγχρονου ιατρείου. Η εφαρμογή της απόφασης του Υπουργού με αναδρομική ισχύ, όπως δυστυχώς έχει δικαίωμα  χωρίς αυτό όμως να αναγράφεται στην σύμβαση με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που υπέγραψε ο κάθε ιατρός και δεν έχει επιστραφεί ενυπογράφως από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. όπως όφειλε εδώ και 3 χρόνια, φανερώνει με τον πλέον έκδηλο τρόπο το “ποιόν” αυτής της συγκυβέρνησης, ένα “ποιόν” το οποίο βασίζεται στις αρχές του “αποφασίζουμε και διατάζουμε”.
Tέλος, η βουλευτής μετά την διαβούλευση με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας στηρίζει μέσω της αναφοράς της τις δίκαιες θέσεις του Συλλόγου οι οποίες συνίστανται σε:
1.Ελεύθερη επιλογή του ιατρού από τον ασθενή.
2.Σύμβαση όλων των ιατρών που επιθυμούν με τον ΕΟΠΥΥ, με συλλογική σύμβαση εργασίας μέσω των Ιατρικών Συλλόγων.
3.Δημιουργία ηλεκτρονικής κάρτας ασθενούς στην οποία θα καταγράφεται το ιστορικό του. Η κάρτα αυτή συγχρόνως θα είναι και πιστωτική από την οποία θα αμείβετε ο κάθε ιατρός.
4.Πίστωση στην ηλεκτρονική κάρτα του ασθενούς συγκεκριμένου ποσού ανά έτος (πλαφόν). Το οικονομικό όριο (πλαφόν) να αφορά τον ασθενή και όχι τον ιατρό.
5.Επανακαθορισμός τιμής ιατρικών επισκέψεων και πράξεων σε αξιοπρεπή επίπεδα, μετά από διαπραγμάτευση με τους θεσμικούς εκπροσώπους των ιατρών.
6. Ελεγκτικοί μηχανισμοί δίκαιοι και αυστηροί που να αποτρέπουν την διαπόμπευση των ιατρών, με σοβαρές ποινές για τους παραβάτες.
7.Διασφάλιση Ιατρικού απορρήτου και ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των ασφαλισμένων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger