Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Ανεργία και μετανάστευση (Γενικά, πόνος)


UΗ κυβέρνηση Σαμαρά θριαμβολογεί επειδή η ανεργία στη χώρα μας μειώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά 0,3% σε σχέση με τον Αύγουστο, και ήταν μόνο 25,7%. Βέβαια, η ανεργία στην Ελλάδα είναι υπερδιπλάσια από τον μέσο όρο ανεργίας στην ευρωζώνη (11,5%), αλλά αυτό αποδεικνύει περίτρανα την υπεροχή των Ελλήνων έναντι των άλλων λαών.
Είναι βέβαιο πως η ανεργία στη χώρα μας θα μειώνεται διαρκώς.
Είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των Ελλήνων που φεύγουν στο εξωτερικό, που είναι βέβαιο πως, αν αυτή η φυγή συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, σε 20-25 χρόνια δεν θα υπάρχει άνεργος στην Ελλάδα.
Επίσης, δεν θα αργήσει η ημέρα, όπου οι Έλληνες στο εξωτερικό θα είναι περισσότεροι από τους Έλληνες στην Ελλάδα.
Φυσικά, πολλοί από τους Έλληνες που φεύγουν έχουν δουλειές. Αλλά δεν μπορούν να ζήσουν οι ίδιοι και η οικογένειά τους από αυτές τις δουλειές.Μόνο εγώ ξέρω οκτώ ανθρώπους που έφυγαν στο εξωτερικό -κάποιοι με τις οικογένειές τους- τους τελευταίους τρεις μήνες.
Και οι οκτώ εργάζονταν. Οπότε, μεταναστεύοντας στο εξωτερικό, δημιούργησαν τουλάχιστον οκτώ νέες θέσεις εργασίας.
Ορίστε, η ανάπτυξη.
Ορίστε πού οφείλεται η «μείωση» της ανεργίας.
(Στην Ελλάδα, οι άνεργοι θα μπορούσαν να κάνουν κυβέρνηση. Από την στιγμή που τα κόμματα δεν ενδιαφέρονται για τους άνεργους -τα κόμματα στην Ελλάδα θεωρούν πολίτες μόνο τους δημοσίους υπαλλήλους που είναι πελάτες τους-, θα μπορούσαν οι άνεργοι να οργανωθούν. Αλλά δεν το κάνουν.)
(Με εντυπωσιάζει πολύ η ευκολία με την οποία οι νέοι Έλληνες τα παρατάνε και φεύγουν στο εξωτερικό, για να αναζητήσουν δουλειά. Κάποτε οι Έλληνες θεωρούνταν πολυμήχανοι. Και μάλλον ήταν πολυμήχανοι. Σήμερα δεν υπάρχει λόγος να φύγεις στο εξωτερικό, αν δεν το επιθυμείς. Μπορείς να βγάλεις πολύ περισσότερα χρήματα, χωρίς να χρειαστεί να μεταναστεύσεις. Πώς; Η απάντηση είναι μπροστά στα μάτια σου. Αυτός είναι ο λόγος που δεν την βλέπεις.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger