Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Η ώρα του προϋπολογισμού



Κορυφώνεται σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή καθώς ολοκληρώνεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2015. Εν μέσω συλλαλητηρίων και σκληρών διαπραγματεύσεων με την τρόικα, οι πολιτικοί αρχηγοί θα παρουσιάσουν εκ νέου τις θέσεις τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και για την εξωτερική πολιτική.  

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων: διαπραγματεύσεις με την τρόικα, υπόθεση Ρωμανού και εκλογή του ΠτΔΟ πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους πριν από την κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων που κυριαρχούν στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και έχουν προκαλέσει την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Τα κυριότερα από αυτά είναι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η υπόθεση Ρωμανού αλλά και η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα τα εργατικά συνδικάτα έχουν προγραμματίσει για σήμερα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού. Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) έχει εξαγγείλει συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο της Κρήτης.

Στην Αθήνα καλεί στην πλατεία Συντάγματος στις 17.00 το απόγευμα και στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο άγαλμα Βενιζέλου. Στο Ηράκλειο το συλλαλητήριο θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας στις 16.00 το απόγευμα.

Συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις έχει εξαγγείλει και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα γίνει στην Ομόνοια στις 17.30 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger