Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΕΛΑΒΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΙΩΞΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ

Γυρίζει σελίδα με νέα ηγεσία το ΣΔΟΕ Θεσσαλίας

* Ποιοί είναι οι πέντε νέοι τμηματάρχες - Ανοίγουν 1.500 υποθέσεις φοροδιαφυγής…

Με την κάλυψη των κενών θέσεων τμηματαρχών, ολοκληρώθηκε η πυραμίδα του στελεχιακού δυναμικού του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας… Το υπ. Οικονομικών σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξε τα ονόματα των επικεφαλής των πέντε τμημάτων, τριών για την κεντρική διεύθυνση στη Λάρισα και δύο για την υποδιεύθυνση Λαμίας, ολοκληρώνοντας τις αλλαγές στα ανώτερα κλιμάκια του Σώματος.     
 Συγκεκριμένα, τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης του Σώματος Δίωξης κ. Περικλή Πολύζο και την προϊσταμένη της Υποδιεύθυνσης κ. Ιωάννας Γιαννοπούλου , οι οποίοι ήδη έχουν αναλάβει καθήκοντα από την 1η Δεκεμβρίου, θα πλαισιώσουν στο Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας, Προγραμματισμού και Δικαστικού ο κ. Ευάγγελος Μαργαρίτης (μέχρι πρότινος  προϊστάμενος του τμήματος ελέγχου του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας), στο Α΄ Τμήμα Ερευνών της Λάρισας ο κ. Χρήστος Τσιός (μέχρι πρότινος υποδιευθυντής του Σώματος), στο Β΄ Τμήμα Ερευνών ο κ. Πασχάλης Τζιαστούδης (μέχρι πρότινος ελεγκτής στην Α΄Δ.Ο.Υ. Λάρισας), στο Α ΄Τμήμα Ερευνών στην υποδιεύθυνση Λαμίας ο κ. Κωνσταντίνος Ριζάδης (μέχρι πρότινος προϊστάμενος ελέγχου στην υποδιεύθυνση Λαμίας) και στο Β΄ Τμήμα Ερευνών ο κ. Ηρακλής Ζυγομήτρος  ( μέχρι πρότινος υπάλληλος του ΣΔΟΕ Φθιώτιδος).
Με την ανάληψη των καθηκόντων και των πέντε τμηματαρχών το ΣΔΟΕ Θεσσαλίας είναι έτοιμο πλέον να τρέξει εκατοντάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής. Οι 27 υπάλληλοι της Λάρισας και οι 21 της Λαμίας, θα αναλάβουν να διεκπεραιώσουν 1.500 τουλάχιστον εκκρεμείς υποθέσεις, που σχετίζονται με την παράνομη προέλευση χρημάτων, το λαθρεμπόριο και το ξέπλυμα μαύρους χρήματος. Με δεδομένο ότι η δομή του ΣΔΟΕ έχει διαφοροποιηθεί καθώς ο προληπτικός έλεγχος έχει περάσει στη ΓΓΔΕ και το προσωπικό του έχει "αποψιλωθεί", οι 48 υπάλληλοι θα επωμιστούν τουλάχιστον από 30 φακέλους ο καθένας, έχοντας σαφή εντολή να παρουσιάσουν για 1500 υποθέσεις, συγκεκριμένους  ποσοτικούς και ποιοτικούς ανά τρίμηνο στόχους...
Να σημειώσουμε παρενθετικά πως το Υπ. Οικονομικών προγραμμάτιζε να προκηρύξει εντός του Ιανουαρίου την πρόσληψη μέσω του ΑΣΕΠ 500 ελεγκτών εσόδων, με νομικές και οικονομικές σπουδές, εμπειρία και μεταπτυχιακά προκειμένου να στελεχώσει τις υπηρεσίες του με μόνιμο προσωπικό, αλλά οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις πιθανόν να ματαιώσουν τα σχέδια…
 Στο μεταξύ εντός των ημερών οι προϊστάμενοι των περιφερειακών διευθύνσεων των ΣΔΟΕ πρόκειται να έχουν συνάντηση με τον ειδικό προϊστάμενο του ΣΔΟΕ κ. Στ. Στασινόπουλο ο οποίος θα συγκεκριμενοποιήσει τις εντολές και οδηγίες που έχουν ήδη λάβει από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη. Να επισημάνουμε πως ο υφυπουργός οριοθετώντας τη δράση τους, έχει ζητήσει από αυτούς να συλλέγουν, να αναλύουν και να αξιολογούν στοιχεία και πληροφορίες για μεθόδους και τρόπους διάπραξης απάτης και παρατυπιών σε βάρος της ΕΕ, για παράνομες δραστηριότητες και συναλλαγές αγαθών που διενεργούνται ή προωθούνται μέσω διαδικτύου και ταυτόχρονα απαίτησε την αυστηρή παρακολούθηση της πορείας των κατασχέσεων και τη συγκέντρωση σε μηνιαία βάση των αποτελεσμάτων τους.
 ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Π. ΠΟΛΥΖΟΣ
Σε κάθε περίπτωση το ΣΔΟΕ Θεσσαλίας, με δεδομένη την αποτελεσματικότητα που έχει επιδείξει όλα τα χρόνια της λειτουργίας του, με νέο προϊστάμενο και νέους τμηματάρχες ανοίγει  νέα σελίδα στην πάταξη της φοροδιαφυγής. . Να σημειώσουμε πως ο κ. Πολύζος, επί έξι χρόνια ( 2004-2010 ) ήταν υπεύθυνος για την εφαρμογή της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας και όχι μόνο (ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κ.λπ.) ως προϊστάμενος στο ΠΕΚ Λάρισας και ως διευθυντής Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν προϊστάμενος  στην Εφορία Καρδίτσας. Διαθέτει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακό σχετικό τίτλο, δίπλωμα στα διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, αναγνωρισμένο από διεθνή οργανισμό, πιστοποιητικό εξειδικευμένης επιμόρφωσης στην "Διοίκηση μη κερδοσκοπικών οργανισμών" και βεβαίωση πιστοποίησης στα "πληροφοριακά συστήματα και διαδικασίες λήψης αποφάσεων" από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και επιπροσθέτως έχει εκπροσωπήσει το ΥΠΟΙΚ σε συμβούλια , επιτροπές ή ομάδες εργασίας ουσιαστικού περιεχομένου, συμμετείχε (ως εισηγητής στα περισσότερα σεμινάρια οικονομικού περιεχομένου τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό)και διαθέτει μεγάλη διδακτική εμπειρία (διδασκαλία φορολογικής νομοθεσίας σε Ι.Ε.Κ του Υπουργείου Παιδείας, και συγγραφική δράση (εγγραφή συγγραμμάτων για τούς μαθητές των Ι.Ε.Κ ).
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger