Σε μια ακόμη ιστορική συγκυρία ο Βενιζέλος εξελίσσεται σε πολιτικό παίκτη και δεν αποκλείεται να σημαδέψει την ιστορία. Βγαίνοντας πριν λίγο από την σύσκεψη του Μαξίμου ειρωνεύτηκε την διαδικασία των email που ακολουθεί το οικονομικό επιτελείο και τους εξευτέλισε λέγοντας στους δημοσιογράφους.
 
-Θα στείλουμε SMS!
 
Μην ξεχνάτε ότι ο Σαμαράς υπάρχει σαν πρωθυπουργός χάρη στον Βενιζέλο. Αυτός τον διατήρησε στην εξουσία όταν την κοπάνησε ο Πάστορας Κουβέλης-ο ίδιος πλέον έχει κάθε δικαίωμα να τον ανατρέψει.
 
Ηταν ο Βενιζέλος αυτός που μιλώντας την Παρασκευή σε συνεδρίαση της Δημοκρατικής παράταξης, είπε>


Πηγή:www.capital.gζήτησε από τον (αποχαυνωμένο) λαό  να πάρει την τύχη στα χέρια του και να πιέσει τους  ολίγιστους βουλευτές να μην ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας.
-Όταν λέω ότι «ο λαός κρίνει τα πάντα» δεν εννοώ ότι γίνονται διαρκώς εκλογές για το κάθε τι, εννοώ όμως ότι ο λαός εάν θέλει μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα στις εκλογές, γιατί διασταυρωνόμαστε με τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ούτως ή άλλως, κι έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα διαπραγματεύσεων με τους εταίρους κι ένα συνταγματικό χρονοδιάγραμμα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία στην περίπτωση αποτυχίας οδηγεί σε αυτόματη διάλυση της Βουλής και εκλογές.
(Τι άλλο να πει ο άνθρωπος, για να πάρουμε το μήνυμα;)


Πηγή:www.capital.gr
Μην εκπλαγείτε πως αν πάμε σε εκλογές εξαιτίας του ΠΑΣΟΚ δείτα τα ποσοστά του να εκτινάζονται στο 12-14%.
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρέπεμψε σε ομιλία που θα κάνει στα κομματικά όργανα πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανόν για μία ακόμη φορά να διαφοροποιηθεί από τη θέση Σαμαρά, λίγα 24ωρα μετά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο Βενιζέλος με το οξυμένο πολιτικό ένστικτο που διαθέτει έχει αντιληφθεί ότι η αποφυγή της έκφρασης του λαού (μέσω αποστασίας) θα μπορούσε να προκαλέσει λαική έκρηξη και φροντίζει-πολύ σωστά-να διαχωρίσει τη θέση του.
Ενδεικτική-σημειώνει το ΒΗΜΑ-είναι η απάντηση του κ. Βενιζέλου στα ερωτήματα των δημοσιογράφων αν η κυβέρνηση θα στείλει νέο mail στην τρόικα που λέγεται ότι είναι έτοιμο από χθες.
«Θα στείλουμε sms» ανέφερε χαμογελώντας κάτι που δείχνει ότι δεν πολυπιστεύει σε τέτοιου είδους διεργασίες.
-Πολιτικό τέρας τακτικής και σπουδαίος παίκτης ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ παρά τις αντιπάθειες που προκαλεί.
 
Aυτό γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας όταν με δήλωσή του από την Βασιλείας της Ελβετίας άφηνε να εννοηθεί ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές για να αποφασίσει ο λάος.
 
Οπως όλα δείχνουν ο Βενιζέλος με σύμφωνη γνώμη ισχυρών κέντρων αποφάσισε να να οδηγηθούμε σε εκλογές ώστε να δοθεί  η ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματευθεί.
Τουλάχιστον ο Βενιζέλος δεν αφήνει τίποτε στην τύχη του, όπως αποδεικνύεται.
 
Δεν έχει ουδεμία σχέση με τον ΓΑΠ που αμόλησε μια μπαρούφα και εξαφανίστηκε όπως συνηθίζει. Ο ΓΑΠ χωρίς αιδώ και χωρίς συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών εξαφανίστηκε σαν ξωτικό από το προσκήνιο αφήνοντας τον ταλαίπωρο Καρχιμάκη να δίνει μονάχος τις δονκιχωτικές μάχες του. Αλήθεια πότε θα αποκτήσει συνέπεια και συνέχεια λόγων και έργων ο κ. Παπανδρέου;
 
-Πότε θα επιστρέψει στη γη, ο γιος του Ανδρέα;
 Στο μεταξύ-σύμφωνα με πληροφορίες του Κουρδιστού Πορτοκαλιού- στο πρόσφατο δείπνο της Ιταλικής Πρεσβείας οι παρευρισκόμενοι επιχειρηματίες έσπευδαν να συγχαρούν τον Αλέξη Τσίπρα για την ομιλία του στο ΕλληνοΙταλικό Επιμελητήριο.
Οσο για τον Βενιζέλο αυτός δήλωσε-στην Βασιλεία της Ελβετίας ευρισκόμενος>

«Οι αναγκαίες εγγυήσεις θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού. Γιατί εμείς ενεργούμε στο όνομα του ελληνικού λαού και πρέπει να έχουμε δύναμη, πρέπει να έχουμε στήριξη εσωτερική για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την αλήθεια».
 
H  συγκεκριμένη απόφαση του Βενιζέλου θα εκτινάξει τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και θα αποδείξει το μέγεθος του αμοραλισμού κάτι αδίστακτων "αριστερών" τύπου Ψαρριανού, Λυκούδη και Τατσόπουλου.
 
Ο Τατσόπουλος έφτασε να βρίζει με χυδαίο τρόπο την Ξουλίδου των ΑΝΕΛ λες και στην εξαγορά των βουλευτών θα κουβαλούσε τη βαλίτσα με τα τούβλα ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και όχι κάποιος "ξεκάρφωτος" τύπος σαν τον (εξίσου  "ταλαντούχος" με τον Τατσόπουλο) συγγραφέας Κούσουρης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να μην ψηφίσει Πρόεδρο εάν δεν ορισθεί ημερομηνία εκλογών.
 
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1957. Είναι παντρεμένος από το 1980 με τη δικηγόρο Βασιλική  Μπακατσέλου, με την οποία έχει μία κόρη, την Ελβίνα.

Αμέσως μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, το Σεπτέμβριο του 1974, εισάγεται στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου  της Φοιτητικής Ένωσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1977) και της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδος (1975).

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  το 1978 και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού ΙΙ. Το 1980 αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Νομικής στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου το 1984 εκλέχθηκε υφηγητής και στη συνέχεια καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου. Παράλληλα άσκησε το λειτούργημα του δικηγόρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στον Άρειο Πάγο.

Στην ακαδημαϊκή του πορεία, ο Ευ. Βενιζέλος δημοσίευσε μεγάλο αριθμό μελετών, μονογραφιών, σχολίων σε διδακτικές αποφάσεις και διδακτικά συγγράμματα. Έχουν επίσης κυκλοφορήσει βιβλία του για διάφορα πολιτικά ζητήματα: το ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης στις μοντέρνες δημοκρατίες, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, την ελληνική εξωτερική πολιτική, την πολιτιστική πολιτική, τις πολιτικές ανάπτυξης κ.α.
Κατάλογος δημοσιευμάτων (μελετών, βιβλίων κ.ο.κ) του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι διαθέσιμος στην προσωπική του ιστοσελίδα www.evenizelos.gr
Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και μέλος της Επιτροπής Τοπικής Ραδιοφωνίας (ανεξάρτητη αρχή αρμόδια για την εποπτεία των ραδιοφωνικών σταθμών).

Τον Οκτώβριο του 1993 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην  Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, θέση που διατήρησε  σε όλες τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις (1996, 2000, 2004, 2007, 2009 και 2012 /Μάιος, 2012/ Ιούνιος)

Ως  βουλευτής, ήταν ο γενικός Εισηγητής της Αναθεώρησης του Ελληνικού Συντάγματος του 2001 (1995 – 2001).

Από το 1993 έχει υπηρετήσει σε διάφορες υπουργικές θέσεις:

Υπουργός  Τύπου και Μ .Μ. Ε. – Κυβερνητικός Εκπρόσωπος (1993-1995), Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών (1995-1996), Υπουργός Δικαιοσύνης (1996), Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού (1996-1999), Υπουργός Ανάπτυξης, Ενέργειας, Βιομηχανίας, Εμπορίου, Τουρισμού και Τεχνολογίας (1999-2000), για δεύτερη φορά Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για το συντονισμό της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 , σε τομείς όπως οι υποδομές, επικοινωνία με ΔΟΕ κ.α.(2000-2004), Υπουργός Εθνικής Άμυνας (2009-2011), Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών (2011-2012).
Ο Ευ. Βενιζέλος διατέλεσε  μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και  του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ.

Στις 18 Μαρτίου 2012 εξελέγη Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στις 25 Ιουνίου του 2013, ο Ευ. Βενιζέλος ορκίσθηκε Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση εθνικής ανάγκης που σχηματίστηκε τον Ιούνιο του 2012.

Ομιλεί την Αγγλική και Γαλλική γλώσσα. 


Ολόκληρη η (μάλλον ιστορική) δήλωση του Ευ. Βενιζέλου από την Βασιλεία>
 
«Εδώ στη Βασιλεία της Ελβετίας, η Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη ασχολείται κυρίως με την κρίση στην Ουκρανία, άρα με την κρίση στις σχέσεις Δύσης και Ρωσίας, αλλά και με το γενικότερο πρόβλημα ευρωπαϊκής ασφάλειας που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, γιατί η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει ένα σταθερό σημείο αναφοράς σε μια ταραγμένη περιοχή.
Αυτό σχετίζεται όχι μόνο με την οικονομική και κοινωνική κατάσταση, αλλά σχετίζεται και με την εξωτερική πολιτική και την αμυντική πολιτική της χώρας. Ότι, λοιπόν, συμβαίνει σε τέτοιου είδους πολυμερείς συναντήσεις έχει άμεση πρακτική επίπτωση στα δικά μας στενά εθνικά θέματα. Κι αυτό πρέπει να το έχουμε υπ’ όψιν μας αν θέλουμε να έχουμε μια καλά σχεδιασμένη, μακροπρόθεσμη και συναινετική εξωτερική πολιτική».
Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου σχετικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας ο κ. Βενιζέλος ανέφερε τα εξής :
«Αναρωτιέται, και δίκαια, κάθε Έλληνας πολίτης γιατί υπάρχει μια τόσο σκληρή και μακρά διαπραγμάτευση «πού κολλάει το πράγμα»; Γιατί, μια χώρα όπως η Ελλάδα, μετά από πέντε χρόνια θυσιών, τώρα που εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα, θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ισχυρό τραπεζικό σύστημα, έχει δυσκολία να επισημοποιήσει την έξοδο από το Πρόγραμμα και τη μετάβαση σε μια νέα φάση, χωρίς Μνημόνιο και Τρόικα ;
Το ερώτημα είναι γιατί οι εταίροι μας έχουν επιφυλάξεις να μας αφήσουν χωρίς Μνημόνιο και σκληρή επιτήρηση. Τι είναι αυτό που δεν εμπιστεύονται; Είναι προφανές ότι ο λόγος είναι βαθειά πολιτικός. Όταν υπάρχει μια αντιπολίτευση, η οποία προτείνει πράγματα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε εκτροχιασμό -όχι την Ευρώπη- την Ελλάδα και να οδηγήσουν σε απώλεια των επιτευγμάτων μέσα σε λίγες μέρες είναι λογικό να υπάρχει μια επιφυλακτικότητα και μια σκλήρυνση ώστε να δοθούν οι αναγκαίες εγγυήσεις.
Οι αναγκαίες εγγυήσεις θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού. Γιατί εμείς ενεργούμε στο όνομα του ελληνικού λαού και πρέπει να έχουμε δύναμη, πρέπει να έχουμε στήριξη εσωτερική για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την αλήθεια. Η αλήθεια λοιπόν λέει ότι η Ελλάδα έχει όλα τα δεδομένα που της επιτρέπουν να βγει από το Πρόγραμμα, από το Μνημόνιο και την Τρόικα και να περάσει σε μια άλλη εποχή σοβαρότητας, υπευθυνότητας, συλλειτουργίας με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά σε ισότιμη βάση».