Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Πρόστιμο σε ενοικιαζόμενες βίλες στη Μαγνησία και στα νησιά των βορείων Σποράδων

alt
Τσουχτερά πρόστιμα που μεταφράζονται σε 50.000 ευρώ για τον κάθε παραβάτη, θα επιβάλλονται πλέον σε όσους λειτουργούν παράνομα ενοικιαζόμενες βίλες και επιπλωμένες εξοχικές κατοικίες.
Λόγω του υψηλού προστίμου που θα επιβάλλεται στους παραβάτες, παρατηρείται έντονη κινητικότητα στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού, που εδρεύει στο Βόλο, καθώς δεκάδες ενδιαφερόμενοι σπεύδουν να υποβάλουν το σχετικό αίτημα, καταθέτοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα δείχνει ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σύμφωνα με το πλαίσιο που ορίζει ο νόμος, για την αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων. Το σχετικό ΦΕΚ 3118/Β/9-12-2013 που έχει κοινοποιηθεί στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας, κατ' αντιστοιχία με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες ανά την Ελλάδα, καθορίζει τις προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις για την αδειοδότηση αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων.
Μετά την έκδοση του ΦΕΚ που καθορίζει τις προϋποθέσεις αδειοδότησης των επιπλωμένων κατοικιών και βιλών, στο οποίο προβλέπονται πρόστιμα 50.000 ευρώ σε όσους δεν έχουν νομιμοποιηθεί, έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα περισσότερα από 50 δικαιολογητικά στην ΠΥΤ Θεσσαλίας. Τα δικαιολογητικά κατατίθενται, προκειμένου να εκδοθεί σήμα νόμιμης λειτουργίας σε επαύλεις και επιπλωμένες εξοχικές κατοικίες, που προορίζονται προς ενοικίαση σε τουρίστες.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του τρίτου τριμήνου του 2014, εκδόθηκαν νέα σήματα λειτουργίας σε 18 επιπλωμένες επαύλεις, 27 επιπλωμένες κατοικίες, 3 ενοικιαζόμενα δωμάτια - διαμερίσματα και 1 παραδοσιακό κατάλυμα.
Τα περισσότερα αιτήματα προέρχονται από τη Μαγνησία, το Πήλιο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, ενώ το σήμα λειτουργίας είναι αορίστου διάρκειας και αυτό σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να νοικιάζουν όλο το χρόνο την επιπλωμένη εξοχική οικία ή την έπαυλη, για την οποία έχουν λάβει σχετική άδεια.
«Υπάρχουν επαγγελματίες που δημιουργούν τουριστικό κατάλυμα κάνοντας μια επένδυση και άλλοι που νοικιάζουν το σπίτι τους, για να εξοικονομήσουν κάποιο επιπλέον ποσό, λόγω της κρίσης», όπως αναφέρει ο προϊστάμενος της ΠΥΤ Θεσσαλίας, Δημήτρης Τριανταφύλλου, τονίζοντας παράλληλα ότι «στα παραδοσιακά καταλύματα επιβάλλεται πρόστιμο 200 ευρώ ανά κλίνη, όταν διαπιστωθεί, αντίστοιχα, παράνομη λειτουργία».
Το ιδιαίτερα τσουχτερό πρόστιμο νομοθετήθηκε από την πολιτεία «για να εκλείψει η αυθαιρεσία και να προστατευτούν παράλληλα όσοι λειτουργούν με όλες τις νόμιμες διαδικασίες» σημειώνει ο προϊστάμενος της ΠΥΤ. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς οι αιτήσεις για αδειοδότηση και όπως όλα δείχνουν, θα διατηρηθεί αμείωτο το ενδιαφέρον για απόκτηση σήματος νόμιμης λειτουργίας, για ευνόητους λόγους.
Eφ. Ταχυδρόμος (ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger