Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Ενισχύονται με πυροσβέστες και οχήματα 4Χ4 τα νησιά των Σποράδων


ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Σημαντική ενίσχυση των νησιών των Βορείων Σποράδων σε μόνιμους πυροσβέστες και οχήματα 4Χ4 πρώτης εξόδου, που αναμένεται να συμβάλουν κατά πολύ στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών την καλοκαιρινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκιάθου ενισχύεται με οκτώ μόνιμους πυροσβέστες (από τις 500 θέσεις που είχαν προκηρυχτεί Πανελλαδικά), της Σκοπέλου με τέσσερις και της Αλοννήσου με τρεις μόνιμους πυροσβέστες.
Επίσης, τα Πυροσβεστικά κλιμάκια των νησιών παρέλαβαν από ένα όχημα πρώτης εξόδου. Πρόκειται για αυτοκίνητα 4Χ4 μάρκας Mitsubishi L200 (870 προμηθεύτηκε το Πυροσβεστικό Σώμα Πανελλαδικά) που είναι εξοπλισμένα με: δεξαμενή νερού 500lt, αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα με αυλό εκτόξευσης νερού ο οποίος έχει ελάχιστη ικανότητα παροχής 250L/MIN σε πίεση 6 BAR και τυλικτήρα σωλήνα. Στο μπροστινό μέρος των οχημάτων έχει τοποθετηθεί ηλεκτρικό βαρούλκο (εργάτης) για μέγιστη ελκτική ικανότητα, ενώ στο εσωτερικό πέρα από το βασικό του εξοπλισμό κάθε όχημα διαθέτει και σύστημα πλοήγησης GPS με οθόνη αφής LCD-TFT 4,3”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger