Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2015



«Στον αέρα η Συγκυβέρνηση με ένα υπό αναθεώρηση προϋπολογισμό»

Ελλείψει πραγματικού προϋπολογισμού η 5νθήμερη συζήτηση στη Βουλή στράφηκε στην περίπτωση του νεαρού Ρωμανού. Ο ανθρωπισμός και το κράτος δικαίου επιβάλλουν την εξασφάλιση του δικαιώματος στην μόρφωση σε κάθε νέο άνθρωπο. Για μας τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ πρόκειται για δικαίωμα αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο. Το ίδιο αυτονόητη όμως είναι για μας η υποχρέωση των πολιτικών κομμάτων –όλων των κομμάτων- να απέχουν από κάθε εκμετάλλευση προσωπικών καταστάσεων για μικροπολιτικά οφέλη.


Δυστυχώς ορισμένες παρεμβάσεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα αυτό ήσαν όχι μόνο αντιπαραγωγικές αλλά άγγιζαν τα άκρα. Όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές όλοι μας οφείλουμε να μην ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Οφείλουμε να είμαστε νηφάλιοι και να αξιολογούμε όχι μόνο τι λέμε αλλά και πότε το λέμε. Η στιγμή στη πολιτική είναι επιλογή κορυφαίας σημασίας γιατί από μόνη της δίνει άλλο νόημα στις θέσεις των πολιτικών. Στο κάτω-κάτω της γραφής, όλοι μας είδαμε τα προχθεσινά επεισόδια στην Αθήνα. Δεν πρέπει να διδαχθούμε κάτι από αυτά; Το τι συμβαίνει γύρω μας δεν πρέπει να μας κάνει πιο συνετούς και πιο προσεκτικούς;

Ο νέος διπολισμός ποντάρει στην αναβίωση του σχήματος «αριστερά – δεξιά». Μπορεί κάτι τέτοιο να συμφέρει τόσο την ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική αντιπαράθεση όμως με ακραίους όρους δεν συμφέρει τον Ελληνικό λαό. Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε όλοι.

Σε ό,τι αφορά την αξιοπιστία του ψηφισμένου προϋπολογισμού αυτή κρίθηκε από τον ίδιο τον κ. Χαρδούβελη που ήδη μίλησε για την ανάγκη συμπληρωματικού προϋπολογισμού! Είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη πως η συζήτηση στη Βουλή ήταν άνευ αντικειμένου. Τελικά ο «βασιλιάς» της Συγκυβέρνησης ήταν γυμνός. Και δεν μπορεί πλέον να τον ντύσει με ψηφίσματα στήριξης των 20 βουλευτών που έγιναν 12 και έμειναν 8. Ούτε μπορεί η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να καλύψει την γύμνια ενός εικονικού προϋπολογισμού με άλλα ψευδοπροβλήματα όπως με τη συνταγματική αναθεώρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger