Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ευρωλίγκα: «Σφράγισε» την πρόκριση στο Top 16 ο Παναθηναϊκός

Το εισιτήριο για το Top 16 της Ευρωλίγκας εξασφάλισε απόψε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε με 87-72 της Μπάγερν στο κλειστό του ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου.
Με το Λουκά Μαυροκεφαλίδη να καλύπτει επάξια το κενό του τραυματία Μπατίστα (16 πόντους) και τον Ει Τζέι Σλότερ να κάνει ένα ακόμη σπουδαίο παιχνίδι (17π.), η ελληνική ομάδα πέτυχε την 5η της νίκη στη διοργάνωση (έχει ρεκόρ 5-2), αφήνοντας τους Γερμανούς στην τελευταία θέση με μόλις μία νίκη σε επτά παιχνίδια. Εκτός των Σλότερ και Μαυροκεφαλίδη, με διψήφιο αριθμό πόντων τελείωσαν τον αγώνα οι Φώτσης (14), Γιάνκοβιτς (13), Παππάς (10).

Εάν εξαιρέσει κανείς ένα μικρό διάστημα στη δεύτερη περίοδο που οι «πράσινοι» χαλάρωσαν και «κόλλησαν» στην επίθεση, στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου έπαιξαν καλό μπάσκετ, τόσο επιθετικά, αλλά και αμυντικά.

ACTION IMAGES PRESS AGENCY
Η απουσία του Μπατίστα (τραυματίας) φάνηκε περισσότερο στην άμυνα, όπου οι Γερμανοί πήραν κάποια επιθετικά ριμπάουντ και δημιούργησαν προβλήματα στους γηπεδούχους, ωστόσο, με τη συνολική του εικόνα στο 20λεπτο ο Παναθηναϊκός δεν άφησε να φανεί πάρα πολύ το κενό του Ουρουγουανού σέντερ. Παρά τη σκληρή άμυνα που έπαιζαν οι παίκτες του Πέσιτς και την ευστοχία του ΜακΚάλεμπ  (10 πόντους), ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα λάθος στο πρώτο μέρος, ενώ με 6/13 τρίποντα και το Σλότερ να πετυχαίνει τα 3 εξ αυτών (11 πόντους συνολικά) έκλεισε το δεύτερο 10λεπτο στο +11 (44-33). Πολύ καλός στο διάστημα αυτό ήταν και ο Μαυροκεφαλίδης με 8 πόντους, ενώ οι «πράσινοι» έκλεισαν το ημίχρονο με 12 ασίστ.
Με άμυνα από...γρανίτη στο τρίτο 10λεπτο και εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 22 πόντους (59-37) στα πρώτα πέντε λεπτά, διάστημα στο οποίο οι Γερμανοί είχαν πετύχε μόλις 4 πόντους. Από κει και πέρα οι «πράσινοι» χαλάρωσαν κάπως, έκαναν βεβιασμένες επιθέσεις και η Μπάγερν βρήκε τον τρόπο να «ψαλιδίσει» τη διαφορά και να κλείσει η περίοδος με το «τριφύλλι» να προηγείται 65-51.
Περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος η διαφορά έπεσε σε μονοψήφιο νούμερο (70-61), χάρις στο τρίποντο το ΜακΚάλεμπ μπροστά στο Διαμαντίδη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger