Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Δελτιο τύπου της Λέσχης εργαζομενων και νεολαιας για τη χθεσινη εκδήλωση της eurobank



Δελτίο Τύπου
Ξεδιάντροπη ομολογία της Eurobank: «Μοντέλο η κτηματαγορά της Ισπανίας…»

Άκρος διαφωτιστική και ταυτόχρονα εξαιρετικά χυδαία αποδείχτηκε η εκδήλωση της eurobank για τη στεγαστική πίστη στο ξενοδοχείο «Ξενία» τη Δευτέρα 24/11. Χυδαία γιατί μόλις αγωνιστές από τη Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας, αλλά και από άλλες συλλογικότητες εμφανίστηκαν στο ξενοδοχείο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ρόλο των τραπεζών στην προώθηση των πλειστηριασμών, αντιμετώπισαν την ασφάλεια Βόλου, που εκπροσωπούσε τα φυσικά της αφεντικά, το τραπεζικό σύστημα και το κεφάλαιο.
Χυδαία, γιατί οι εκπρόσωπο της eurobank το είπαν ξεκάθαρα: « η Ισπανία αποτελεί μοντέλο στον τομέα της κτηματαγοράς», «το μέλλον είναι η πώληση εξοχικών κατοικιών σε κατοίκους του εξωτερικού». Κοινώς όλα στο σφυρί. Για να το κάνει αυτό χρειάζονται και οι κατασχέσεις-πλειστηριασμοί, η κατρακύλα των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, για να αγοράζουν φτηνά και να πουλάνε ακριβά, για να δημιουργήσουν ένα ακόμα πεδίο κερδοφορίας σε μια εποχή που οι παλιοί τρόποι άντλησης κέρδους ασθμαίνουν για το κεφάλαιο. Αυτό βέβαια που φρόντισαν να κρύψουν πίσω από στατιστικά ποσοστά και κουστουμαρισμένους γλυκομίλητους manager είναι πως το «ισπανικό» μοντέλο που επικαλούνται έχει θύματα. Ηλικιωμένους, ανέργους και εργαζόμενους που πετιούνται στο δρόμο έξω από τα σπίτια τους που κατάσχουν οι τράπεζες. Μερικές εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια που πρέπει να αδειάσουν με κάθε μέσω για να ανέβουν οι δείκτες ανάπτυξης των τοκογλυφικών τραπεζών. Εν τέλει ήταν χυδαία, γιατί ήταν μια εκδήλωση που στήθηκε προς αναζήτηση συνενόχων. Γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε και ο κύριος Πανταζόπουλος «Όλα αυτά δεν μπορούμε να τα κάνουμε μόνοι μας. Θέλουμε και συνεργάτες». Προφανώς δεν τους αρκεί η αν λευκό συνεργασία με των κυβερνήσεων που κόβουν και ράβουν σε κάθε τους πρόσταγμα, δεν τους αρκεί η κάλυψη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και θέλουν και τη λαϊκή πλειοψηφία να αντιμετωπίζει τα κανιβαλικά τους μοντέλα ως απαραβίαστους νόμους. Το ότι δεν αντέχουν τον αντίλογο το απέδειξαν εξάλλου με την προσπάθειά τους να φημίσουν εντός της εκδήλωσης των αγωνιζόμενο λαό.
Δεν τους πέρασε και δε θα τους περάσει. Η παρέμβαση και η τοποθέτηση της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας, εν όποιον του συλλόγου των συμβολαιογραφών και των τεχνικών του ΤΕΕ, δεν είχε στόχο να μεταπείσει τους τραπεζίτες. Το χάσμα μεταξύ των δικών τους επιδιώξεων και των συμφερόντων του λαού είναι αγεφύρωτο και η πάλη θα είναι ανειρήνευτη. Επιδίωξη μας είναι να μη βρει πουθενά στήριγμα η «ανάπτυξη» της κοινωνικής καταστροφής που ονειρεύονται και ταυτόχρονα, να δημιουργηθεί ένα μέτωπο ρήξης και ανατροπής που θα υπερασπιστεί της υλικούς όρους επιβίωσης της εργαζόμενης πλειοψηφίας, μέσα από την πάλη για τη θεμελίωση μιας άλλης κοινωνίας, χωρίς τραπεζίτες, εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.

Καλούμε την Τετάρτη 26/11 στις 17:30 σε σύσκεψη συντονισμού για την πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς στο χώρο της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας Μεταμορφώσεως 19.

Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου
Μεταμορφώσεως 19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger