Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΣΠΟΡΑΔΕΣ Ελλειψη προσωπικού στη Σκόπελο

Ελλειψη προσωπικού στη Σκόπελο ~ Εγκρίθηκαν 20 πενταμηνίτεςΑκινητοποιημένα δύο μέρες την εβδομάδα τα απορριμματοφόρα στη διάρκεια του χειμώνα
Πονοκέφαλο αποτελεί για τους επικεφαλής του Δήμου Σκοπέλου η υποστελέχωση των επιμέρους υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της Υπηρεσίας Καθαριότητας, που είναι καίριος τομέας του νησιού.
Για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών του νησιού και των πολύ σημαντικών ελλείψεων που υπάρχουν σε επίπεδο προσωπικού, έχει εγκριθεί το αίτημα που είχε υποβληθεί από τη δημοτική αρχή για πρόσληψη είκοσι υπαλλήλων με πεντάμηνη σύμβαση, μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Οι 20 πενταμηνίτες αναμένεται να αναλάβουν δράση από τη νέα χρονιά, ενώ τη δεδομένη χρονική στιγμή, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες, προκειμένου να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες του νησιού.

Στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του υπάρχοντος προσωπικού, δεν πραγματοποιείται αποκομιδή απορριμμάτων δύο φορές την εβδομάδα, Τετάρτη και Κυριακή. Τα απορριμματοφόρα οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα τις δύο προαναφερθείσες μέρες, προκειμένου να καλυφθούν οι άδειες και τα ρεπό των εργαζομένων, που ήταν φύσει δυνατό να δοθούν στη διάρκεια της σεζόν, λόγω του τριπλασιασμού των αναγκών του νησιού.
Το συγκεκριμένο μέτρο ελήφθη την 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως το τέλος Μαρτίου. Η σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε τις προηγούμενες μέρες για τους κατοίκους του νησιού, προκειμένου «να εναρμονιστούν με το πρόγραμμα αποκομιδής που έχουμε καταρτίσει» υπογραμμίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας Νίκος Τριανταφύλλου, για να προσθέσει ότι «πρέπει και οι κάτοικοι του νησιού να εναρμονιστούν με την εξυπηρέτηση που μπορούμε να τους παρέχουμε, σύμφωνα με τις δυνατότητες που υπάρχουν».
Τη δεδομένη χρονική στιγμή το τοπικό διαμέρισμα Γλώσσας εξυπηρετείται από δύο απορριμματοφόρα οχήματα κι ένα μικρό φορτηγάκι που εξυπηρετεί το χωριό.
Το Νέο Κλήμα εξυπηρετείται από το απορριμματοφόρο που καλύπτει και την Γλώσσα, δύο φορές την εβδομάδα, καθώς κι ένα μικρό φορτηγάκι, που εξυπηρετεί δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα τον οικισμό του Νέου Κλήματος. Παράλληλα υπάρχει απορριμματοφόρο που εξυπηρετεί τις ανάγκες του νησιού μέχρι τον Πάνορμο, κάνοντας διαδρομές δύο - τρεις φορές την εβδομάδα κι ένα φορτηγάκι απορριμματοφόρο, αντίστοιχα, το οποίο βρίσκεται εντός-εκτός οικισμού πέντε μέρες της εβδομάδας.
Στα σημεία του οικισμού της Σκοπέλου που είναι φύσει αδύνατο να προσεγγίσει το απορριμματοφόρο, αναλαμβάνει δράση εργάτης καθαριότητας με ημίονο, ο οποίος συλλέγει κυριολεκτικά πόρτα-πόρτα τα οικιακά απορρίμματα, με τον παραδοσιακό τρόπο.
Παράλληλα ο αντιδήμαρχος καθαριότητας υπογραμμίζει ότι «έχουν αναρτηθεί σε πολλά σημεία εντός και εκτός του οικισμού οδηγίες, για τα ωράρια αποκομιδής σκουπιδιών. Επίσης οι εργάτες καθαριότητας στις πέντε μέρες της εβδομάδας που είναι μέσα στον οικισμό, ενημερώνουν τον κόσμο πότε πρέπει να βγάζουν τα σκουπίδια κι έχουμε ορίσει σημεία εντός και εκτός οικισμού με κάδους, όπου θα πρέπει να τοποθετούνται τα σκουπίδια. Για να επιτευχθεί το ζητούμενο, καταλήγει ο κ. Τριανταφύλλου, είναι σημαντική η συνεργασία των συμπολιτών μας, οι οποίοι πρέπει να εναρμονιστούν με το πρόγραμμα, προς όφελος του νησιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger