Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Μ. Χρυσοβελώνη: «Προεκλογική κοροϊδία η τροπολογία των βουλευτών της ΝΔ για τους επιλέξιμους βοσκότοπους»



Η βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τοποθετούμενη σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής επί των άρθρων του νσχ του Υπουργείου Δικαιοσύνης, έκανε ειδική αναφορά στην τροπολογία που υπεγράφη από βουλευτές της ΝΔ σχετικά με τους επιλέξιμους βοσκότοπους. Ακολουθεί το απόσπασμα της ομιλίας:

«Η τροπολογία (1972/124) υπογράφεται από 7 συναδέλφους της ΝΔ που δεν είχαν το θάρρος να πουν τα πράγματα με το όνομα τους. Απλώς υπέγραψαν μιαν αόριστη καθαρά προεκλογικού τύπου τροπολογία για να κοροϊδέψουν τους κτηνοτρόφους των νομών τους. Το θέμα είναι τεράστιο και αφορά τα κριτήρια για τους επιλέξιμους βοσκότοπους. Δηλαδή για τις εκτάσεις εκείνες για τις οποίες οι κτηνοτρόφοι λαμβάνουν κάποια χρηματική ενίσχυση από το κράτος. Όντως τα κριτήρια άλλαξαν αιφνιδιαστικά και η αδικία για τους παραγωγούς είναι τεράστια. Το γνωρίζω από τον δικό μου νομό στη Μαγνησία όπου οι ενισχύσεις των κτηνοτρόφων εξανεμίστηκαν με άδικο και άγριο τρόπο. Ποια είναι όμως η λύση που προτείνουν οι βουλευτές της ΝΔ;


Διαβάζω από την τροπολογία το εξής αόριστο και νομικά απίθανο: η λύση είναι η «ισότιμη και ορθολογική κατανομή» των επιλέξιμων βοσκότοπων! Άραγε τι σημαίνει αυτό; Είναι καν τροπολογία; Ή μήπως είναι προεκλογική κοροϊδία; Νομίζω πως οι αγρότες που ψήφισαν ΝΔ θα πρέπει να ξαναδούν πολύ προσεκτικά τι ψηφίζουν και βέβαια ποιους ψηφίζουν. Άλλωστε οι εκλογές έρχονται και τα ψέματα τελειώνουν…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger