Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Κρήτη: Σοκ στο ταμείο της τράπεζας - Δεν πίστευε αυτά που άκουγε από τον υπάλληλο που είχε απέναντι!

Κρήτη: Σοκ στο ταμείο της τράπεζας - Δεν πίστευε αυτά που άκουγε από τον υπάλληλο που είχε απέναντι!

Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης περίμενε στην ουρά και όταν έφτασε απέναντι από τον τραπεζικό υπάλληλο τον έλουσε κρύος ιδρώτας...

Σοκ έπαθε ο εγγονός μια ηλικιωμένης γυναίκας όταν ανακάλυψε ότι οι ελάχιστες οικονομίες της γιαγιάς του έχουν κατασχεθεί από τράπεζα –και μάλιστα με δόσεις- χωρίς καμία ειδοποίηση. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, μέσω ενός email περιγράφει σκηνές από μια καθημερινότητα που πλέον αφορά μια μεγάλη μερίδα πολιτών: Κατασχέσεις χρημάτων από τους προσωπικούς λογαριασμούς λόγω χρεών στις τράπεζες.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

«Δεν έχω ακόμα αναφέρει τα πραγματικά γεγονότα στη γιαγιά μου», αναφέρει στο flashnews ο Μ.Μ. διευκρινίζοντας πως «είναι άρρωστη αυτή τη περίοδο και δεν νομίζω ότι θα βοηθήσει αν μάθει ότι τα λιγοστά της χρήματα, που τα μάζευε για μια ώρα ανάγκης, για να μην μας επιβαρύνει αν συμβεί κάτι, χάθηκαν έτσι ξαφνικά».

Ο εγγονός της γυναίκας περιγράφει τα όσα έζησε: «Έντρομος όμως ανακάλυψα ότι στο βιβλιάριο δεν υπήρχε ούτε ένα ευρώ! Συνολικά στο βιβλιάριο υπήρχαν 1.200 ευρώ, από τα οποία είχε γίνει κατάσχεση σε 2 φάσεις. Πρώτα απέσυραν το ποσό των 892,25 ευρώ και μετά κατάσχεσαν και το ποσό των 300 ευρώ, χωρίς καν να μπουν στον κόπο να μας ενημερώσουν σχετικά, ούτε και να είναι και σε θέση να μας δώσουν κάποια ουσιαστική απάντηση''.

Τελικά την Παρασκευή το πρωί μας είπαν στο κεντρικό κατάστημα στην Πλατεία Κορνάρου στο Ηράκλειο ότι έγινε κατάσχεση από τράπεζα για χρέος χωρίς να γνωρίζουμε το παραμικρό για την ενέργεια τους αυτή, και ενώ το ποσό ήταν μη κατασχετέο , καθώς για να μπορεί να κάνει κατάσχεση, το ποσό που θα έπρεπε να υπάρχει στον λογαριασμό, να είναι από 1,500 Ευρώ και άνω , όταν υπάρχει ένα όνομα στο βιβλιάριο και από 2,000 Ευρώ στην περίπτωση μας, όπου υπάρχου δύο ονόματα στο βιβλιάριο και όχι 892 ή ακόμα και τα 300 ευρώ που κατάθεσε η γιαγιά μου την τελευταία φορά μη γνωρίζοντας ότι είχε γίνει κατάσχεση.

Πηγή: flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger