Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Επτά νεκροί και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της πολιτείας της Ν. Υόρκης

Επτά νεκροί από την -ασυνήθιστα ισχυρή για την εποχή- χιονόπτωση στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.  Τουλάχιστον 1,5 μέτρο χιονιού έχει πέσει μέσα σε διάστημα 24 ωρών σε ορισμένες τοποθεσίες. 
Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε δεκάδες κομητείες στο βορειοδυτικό τμήμα της πολιτείας και προειδοποίησε τους πολίτες να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους γιατί αναμένεται επιδείνωση του καιρού με ακόμα περισσότερη χιονόπτωση.

Η χιονόπτωση πλήττει κυρίως ορισμένες περιοχές του Μπάφαλο, που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Ίρι, την ώρα που άλλες περιοχές δεν έχουν επηρεαστεί σχεδόν καθόλου από αυτήν την πρωτοφανή χιονοθύελλα.
Ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν οι παίκτριες της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Πανεπιστημίου Νιαγάρα, οι οποίες επέστρεφαν από έναν αγώνα, έμεινε παγιδευμένο για πολλές ώρες στο δρόμο προτού καταφέρουν να τις απεγκλωβίσουν.
Οι οδηγοί περίπου 150 οχημάτων τα εγκατέλειψαν στον αυτοκινητόδρομο Ι90 και 50 πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί από το πρωί (ώρα ΗΠΑ) στο αεροδρόμιο του Μπάφαλο, σύμφωνα με τον ιστότοπο καταγραφής των πτήσεων «Flight Aware».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger