Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Σποράδες Αιφνίδια παραίτηση αντιδημάρχου Σκοπέλου του Πανταζή Σκλάβου


Αιφνίδια παραίτηση αντιδημάρχου ΣκοπέλουΟ Πανταζής Σκλάβος διαφώνησε με την απόφαση άμεσης επαναλειτουργίας του Παιδικού Σταθμού Λουτρακίου
Την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου Σκοπέλου υπέβαλε χθες εγγράφως ο Πανταζής Σκλάβος, μετά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία για το θέμα του Παιδικού Σταθμού Λουτρακίου.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος εμμένει στη θέση του ότι «ο Παιδικός Σταθμός του Λουτρακίου δεν υφίσταται ως νομικό πρόσωπο από το 2008 και εξής και λειτουργεί παράνομα χωρίς ίδρυση και άδεια λειτουργίας». Ο ίδιος ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι πρέπει να παραμείνει κλειστός προσωρινά, έως ότου γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αδειοδότησή του.
Η πλειοψηφία των παριστάμενων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, συνηγόρησε, ωστόσο, υπέρ της άμεσης επαναλειτουργίας της ίδιας δομής, με απόφαση και ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ παράλληλα θα επιδιωχθεί η λήψη άδειας λειτουργίας.

 Στην επιστολή παραίτησης, που υπέβαλε χθες στο δήμαρχο Σκοπέλου, Χρήστο Βασιλούδη, ο κ. Σκλάβος διευκρινίζει ότι θα διατηρήσει τη θέση του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης και θα συνεχίσει να εργάζεται για το κοινό καλό, τονίζοντας παράλληλα ότι «εφόσον εμμένω στην αρχική μου θέση, θα προβώ σε άμεση παραίτηση από τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου Σκοπέλου».
Παράλληλα ο ίδιος τονίζει ότι «η πρόθεσή μου να θέσω στη διάθεσή σας την παραίτησή μου, έχει να κάνει με λόγους ηθικούς, λόγους δεοντολογίας και ευθιξίας. Στην αξιοπρέπειά μου, προσωπική και οικογενειακή, ουδέποτε έκανα εκπτώσεις. Ολοι φέρουν την ευθύνη των αποφάσεων και των πράξεών τους, ενώ είναι γνωστό ότι κριτής όλων είναι ο λαός. Οι κρίνοντες κρίνονται».
Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Σκλάβος τονίζει ότι δεν τίθεται θέμα ενδοπαραταξιακής τριβής και γι’ αυτό το λόγο, εξάλλου, «θα διατηρήσει τη θέση του δημοτικού συμβούλου της συμπαράταξης, συνεχίζοντας την άριστη συνεργασία του με την δημοτική αρχή».
Ο δήμαρχος Σκοπέλου, από την πλευρά του κάνει λόγο για «έναν πολύτιμο συνεργάτη» και προσθέτει ότι «δεν προτίθεται να κάνει δεκτή την παραίτηση του κ. Σκλάβου».
Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα του Παιδικού Σταθμού Λουτρακίου, ο π. δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής, εξηγεί ότι μετά την απόφαση κατάργησης των νομικών προσώπων, την περίοδο εφαρμογής του Καλλικράτη, ο ίδιος ενέταξε την συγκεκριμένη δομή στις δράσεις του Δήμου, προκειμένου τα παιδάκια να περνούν ευχάριστα το χρόνο τους. Ο κ. Μιχελής, σημειώνει παράλληλα ότι ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν εκατοντάδες παιδικοί σταθμοί ανά την Ελλάδα, διότι δεν υπήρχαν κατευθύνσεις από την πολιτεία. Ο ίδιος εκτιμά, πάντως, ότι δεν τίθεται θέμα άδειας λειτουργίας, αλλά συστατικής πράξης από την πολιτεία. Κατά συνέπεια, ο ίδιος αναφέρει ότι «θα μπορούσε να συνεχιστεί η λειτουργία, διότι έχει δοθεί παράταση μέχρι το τέλος του έτους, αρχίζοντας παράλληλα διαδικασίες νομιμοποίησης, εφόσον απαιτείται».
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger