Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Καμπάνια προβολής της Αλοννήσου στο Λονδίνο

Καμπάνια προβολής της Αλοννήσου στο ΛονδίνοΜεγάλο γραφείο του εξωτερικού θα προωθήσει τις ομορφιές του νησιού στο Λονδίνο
Δυναμική προβολή της Αλοννήσου θα πραγματοποιηθεί προσεχώς στο Λονδίνο, προκειμένου να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι ομορφιές του νησιού, στο εξωτερικό.
Η καμπάνια αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, σε συνεργασία με μεγάλο γραφείο της Βρετανικής πρωτεύουσας, το οποίο δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο πεδίο.
Στο πλαίσιο αυτό, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου Κική Αναγνώστου, η οποία βρέθηκε πρόσφατα στο Λονδίνο, εκπροσωπώντας το νησί στη διεθνή τουριστική έκθεση WorldTravelMarket, είχε επαφές με τους ιθύνοντες της εταιρείας, προκειμένου να συζητήσει λεπτομέρειες της νέας συνεργασίας.

Οπως αναφέρει η ίδια, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «το πρώτο σκέλος της καμπάνιας θα υλοποιηθεί πριν τελειώσει το 2014 και η προβολή θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη έμφαση από την καινούργια χρονιά».
Η Αλόννησος διεκδικεί με αξιώσεις, μια σημαντική θέση στο διεθνές τουριστικό πεδίο, έχοντας ως εφόδια τις φυσικές ομορφιές και τον παραδοσιακό χαρακτήρα του νησιού, που προσφέρεται για εναλλακτικές δραστηριότητες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η κ. Αναγνώστου είχε επαφές με touroperators, οι οποίοι ενδιαφέρονται να προωθήσουν συγκεκριμένα είδη τουρισμού προς την Αλόννησο.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της νέας καμπάνας, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με δημοσιογράφους, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει εκτενής παρουσίαση της Αλοννήσου, ως τουριστικού προορισμού, ενώ την ίδια στιγμή προετοιμάζεται μεγάλο αφιέρωμα στα Ελληνική νησιά από τους SundayTimes, στο οποίο θα συμπεριληφθεί και η Αλόννησος.
Στο μεταξύ, την πρώτη συμμετοχή σε έκθεση τουρισμού υπό τη νέα Δημοτική Αρχή και τη νέα Επιτροπή Τουρισμού πραγματοποίησε ο Δήμος Αλοννήσου, συμμετέχοντας μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο περίπτερο του ΕΟΤ στη διεθνή έκθεση τουρισμού WorldTravelMarket, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από τις 3 ως τις 6 Νοεμβρίου.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Περιφέρεια, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Σποράδων Νικ. Πλωμαρίτης, καθώς επίσης και ιδιώτες επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού. Το Δήμο Αλοννήσου εκπροσώπησε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Κική Αναγνώστου.
Το περίπτερο επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία αργότερα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας τη νέα διαφημιστική καμπάνια της Ελλάδας.
Ο απολογισμός συμμετοχής του Δήμου Αλοννήσου στην παραπάνω έκθεση είναι πλούσιος και περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες προοπτικές για το μέλλον. Η καμπάνια προβολής της Αλοννήσου στο Λονδίνο είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα και όπως εκτιμάται, θα επιφέρει σημαντικά μακροπρόθεσμα οφέλη στο νησί.

Επιμήκυνση τουριστικής περιόδου
Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα που έρχονται στα νησιά από τη Βρετανία, με τις προκρατήσεις για το 2015 να κινούνται σε υψηλά μονοψήφια ποσοστά, μετά την αύξηση, σε πανελλαδικό επίπεδο, κατά 16% σε αφίξεις και 20% σε εισπράξεις το 2014, σε σχέση με το 2013.
Η διαπίστωση αυτή είναι κοινή σε όσους έλαβαν μέρος στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «World Travel Market» (3-6 Νοεμβρίου) στο Λονδίνο. Το ενδιαφέρον της Βρετανικής, πρώτης σε ποσοστό αφίξεων στις Β. Σποράδες, τουριστικής αγοράς, δείχνει να είναι ελαφρώς ενισχυμένο για την επόμενη τουριστική χρονιά.
Ήδη τα επίσημα στοιχεία αφίξεων εξωτερικού στο αεροδρόμιο της Σκιάθου για τα έτη 2013-2014 συγκρινόμενα παρουσιάζουν για το 2014 αύξηση της τάξεως του 19% περίπου.
Το ζητούμενο κάτω από τις παρούσες συνθήκες είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ώστε να στραφεί το ενδιαφέρον στους μήνες με την μικρότερη τουριστική κίνηση.
Ο ξενοδοχειακός Όμιλος Σπύρου που δραστηριοποιείται στη Σκόπελο με τέσσερις μονάδες, αξιοποιώντας την ποικιλομορφία αλλά και την έντονη πολιτιστική δραστηριότητα του προορισμού, έχει κινήσει το ενδιαφέρον τουριστικών παραγόντων της Μεγάλης Βρετανίας για στοχευμένες δράσεις κατά τους ανοιξιάτικους και φθινοπωρινούς μήνες.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger