Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ατλέτικο - Ολυμπιακός: Με στόχο το θετικό αποτέλεσμα στο «Βιθέντε Καλντερόν»

Ατλέτικο - Ολυμπιακός: Με στόχο το θετικό αποτέλεσμα στο «Βιθέντε Καλντερόν»

Με «μπούσουλα» το νικηφόρο παιχνίδι του Φαλήρου αλλά και εκείνο με τη Γιουβέντους στο Τορίνο, οι «ερυθρόλευκοι» δίνουν τον δυσκολότερο αγώνα τους στο Τσάμπιονς Λιγκ - 2 χιλιάδες οπαδοί στο πλευρό του - Ο γουρλής διαιτητής και η προϊστορία με την Ατλέτικο - Χωρίς περιγραφή ο αγώνας

Στο «κάστρο» της Ατλέτικο δοκιμάζεται σε λίγη ώρα ο Ολυμπιακός και στόχος του είναι να πιάσει την απόδοση του πρώτου αγώνα στο Φάληρο που του χάρισε μια πολύ μεγάλη νίκη. Στις 21:45, λοιπόν, στο «Βιθέντε Καλντερόν», οι παίκτες του Μίτσελ καλούνται να σταθούν στο ύψος τους στην πιο δύσκολη αποστολή τους στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι στην πρωτοπόρο του ομίλου του.



Τόσο το παιχνίδι του πρώτου γύρου με τους Ισπανούς, όσο και αυτό με τη Γιουβέντους στο Τορίνο - παρά την ήττα - θα αποτελέσουν τον «μπούσουλα» για τον Μίτσελ, που δεν έκρυψε τα χαρτιά του όσον αφορά τη διάταξη και τους παίκτες που θα παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν πρόκειται να υπάρξει περιγραφή του αγώνα από τη ΝΕΡΙΤ, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ και θα ισχύσει μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης.

Με «συνταγή» Γιουβέντους

Αν και ο Ισπανός τεχνικός συνηθίζει να κρατά μια έκπληξη για την τελευταία στιγμή, όλα δείχνουν ότι οι «ερυθρόλευκοι» που θα ξεκινήσουν είναι οι ίδιοι με αυτούς της αναμέτρησης με τη «Μεγάλη Κυρία».  Ο Ρομπέρτο στο τέρμα, Ομάρ, Μποτία, Αμπιντάλ και Μαζουάκου η τετράδα της άμυνας, ενώ Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς και Ντινγκά τα τρία αμυντικά χαφ που θα προσπαθήσουν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και να αποτελέσουν το πρώτο «τείχος» απέναντι στους μεσοεπιθετικούς και επιθετικούς της Ατλέτικο. Οι Αφελάι, Τσόρι θα προσπαθήσουν με τις πάσες τους αλλά και τις διεισδύσεις τους να «σπάσουν» την άμυνα των Ισπανών και «κολόνα» στην επίθεση θα είναι ο Μήτρογλου που θέλει μια... επανεκκίνηση με γκολ μετά τις μέτριες εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό.


Χωρίς εκπλήξεις ο Σιμεόνε

Ο Ντιέγο Σιμεόνε που θα βασιστεί στην ατμόσφαιρα του γηπέδου και στην φόρμα των παικτών του, θα κατεβάσει ενδεκάδα με τον Μογιά κάτω από τα δοκάρια, τους Ανσάλντι και Χουαφράν στα δύο άκρα της άμυνας και τους Χιμένες και Γοδίν στο κέντρο της. Τιάγκο και Γκάμπι θα είναι στον άξονα, Κόκε και Τουράν τα δύο εξτρέμ, επιτελικός ο Γκριεζμάν και κορυφή ο Μάντζουκιτς. Υποψήφιος για το κέντρο είναι ο Σουάρεθ και για την επίθεση ο Γκαρθία.


Με τον 12ο παίκτη στο πλευρό του

Περίπου 2.000 οπαδοί των πρωταθλητών Ελλάδας θα είναι στις εξέδρες του Βιθέντε Καλδερόν. Ο κυρίως όγκος θα είναι από την Αθήνα και ενώ αρκετοί θα ταξιδέψουν αυθημερόν στην Μαδρίτη. Με αυτόν τον τρόπο ο Ολυμπιακός θα έχει και πάλι στο πλευρό του τον 12ο του παίκτη. Θυμίζουμε πως χθες μερίδα του κόσμου της ομάδας βρέθηκε στην προπόνησή της στο γήπεδο της Ατλέτικο για να την χειροκροτήσει θερμά και να την... φτιάξει ψυχολογικά για το μεγάλο, κρίσιμο και δύσκολο αυτό ματς.


Σφυρίζει ο γουρλής Σταρκ

Ο πολύπειρος Γερμανός Βόλφγκανγκ Σταρκ (σ.σ. 44 ετών και τραπεζίτης στο επάγγελμα) ορίστηκε από την UEFA για τον αγώνα του Ολυμπιακού. Θα έχει ως βοηθούς τους Μίκε Πίκελ και Τόρστεν Σίφνερ και επιπρόσθετους βοηθούς περιοχής τους Κρίστιαν Ντίνγκερτ και Ντάνιελ Ζίμπερτ, ενώ χρέη τέταρτου διαιτητή θα εκτελέσει ο Ρόμπερτ Κέμπτερ.

Ήταν ο ρέφερι στην περσινή νίκη του Ολυμπιακού επί της Άντερλεχτ (3-1) στο γήπεδο Καραϊσκάκη, στο ματς που «σφράγισε» την πρόκριση των «ερυθρόλευκων» στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ένας αγώνας όπου οι ερυθρόλευκοι είχαν κερδίσει δύο πέναλτι (σ.σ. στα οποία αστόχησαν) και οι αντίπαλοί τους είχαν τρεις αποβολές. Έχει σφυρίξει και ματς της Εθνικής μας και αγώνες άλλων ελληνικών ομάδων.

Η ερυθρόλευκη παράδοση με τους Ισπανούς

Ο Ολυμπιακός από μέρους του έχει βρεθεί αντιμέτωπος 13 φορές εκτός έδρας απέναντι σε ισπανικές ομάδες, με απολογισμό 11 ήττες και 2 ισοπαλίες. Πιο αναλυτικά:

14/02/13    UCUP    Λεβάντε - Ολυμπιακός     3-0  

24/10/07    CHL    Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός    4-2

22/11/06    CHL    Βαλένθια - Ολυμπιακός    2-0

28/09/05    CHL    Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός    2-1

15/09/04    CHL    Λα Κορούνια - Ολυμπιακός    0-0

17/09/03    CHL    Ρεάλ Σοσιεδάδ - Ολυμπιακός    1-0

18/09/01    CHL    Λα Κορούνια - Ολυμπιακός    2-2

12/09/00    CHL    Βαλένθια - Ολυμπιακός    2-1

26/10/99    CHL    Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός    3-0

22/10/97    CHL    Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός    5-1

17/10/95    UCUP    Σεβίλλη - Ολυμπιακός    1-0

19/10/93    UCUP    Τενερίφη - Ολυμπιακός    2-1

18/03/93    UCUP    Ατλέτικο Μαδρίτης - Ολυμπιακός    3-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger