Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Θεσσαλία δίπλα στην …Τουρκία! Κ. Αγοραστός: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, κερδίζουμε το μέλλον μας»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ PHILOXENIA

Θεσσαλονίκη (Του απεσταλμένου μας Δημ. Κατσανάκη)
Πιστή στο ραντεβού της με την διεθνή αλλά και εγχώρια τουριστική αγορά εμφανίζεται και φέτος η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχοντας με δικό της περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2014, η οποία μετά την έκρηξη του τουρισμού στην Ελλάδα τη φετινή χρονιά έχει ανεβάσει τον πήχυ στοχεύοντας να αναδείξει ότι πιο σύγχρονο έχει η τουριστική βιομηχανία διεθνώς εμπλουτίζοντας την ελληνική εκθεσιακή πραγματικότητα με ένα γεγονός υψηλού επιπέδου και αυστηρά επαγγελματικού προσανατολισμού.

Οι αριθμοί άλλωστε αυτό αποδεικνύουν: Η έκθεση είναι ενισχυμένη από πλευράς συμμετοχών, τουλάχιστον κατά 60% σε σύγκριση με την περυσινή διοργάνωση και παρά το γεγονός ότι φέτος πραγματοποιείται ακριβώς το ίδιο διάστημα, 13-16 Νοεμβρίου, με τη ρουμανική έκθεση για τον τουρισμό, την TTR II. Συγκεκριμένα,  οι εκθέτες έχουν υπερβεί τους 230 έναντι 140 πέρυσι, οι χώροι δύο περιπτέρων,  των «15» και «13» έχουν καλυφθεί, ενώ από τις κρατικές συμμετοχές πολύ μεγάλη είναι η τουρκική, με περίπτερο που καλύπτει 120 τμ. Περίπτερο 120 τ.μ. καλύπτει και η συμμετοχή του ομίλου Μουζενίδη, ενώ πολλές είναι και οι συμμετοχές από τουριστικούς δήμους της Βουλγαρίας –χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του γνωστού Μπάνσκο, ενώ στις ξένες συμμετοχές περιλαμβάνονται η Μολδαβία, Ινδονησία, Αυστρία, Αίγυπτος και Τυνησία.
Στις ιδιαιτερότητες της φετινής διοργάνωσης, εντάσσεται και το γεγονός ότι αναβιώνει ως προς το οργανωτικό σκέλος, η Hotelia με περίπου 50 συμμετοχές. Η συγκεκριμένη έκθεση, τις δύο προηγούμενες χρονιές, ήταν κάτω από τη Philoxenia.
Στο περίπτερο 15 δίπλα ακριβώς από την Τουρκία βρίσκεται και η Περιφέρεια Θεσσαλίας για πρώτη φορά με τις 4 Περιφερειακές Ενότητες κάτω από την ίδια στέγη. «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κερδίσουμε το μέλλον μας» δηλώνει στην «Ε» ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπενθυμίζοντας την σταθερή του πολιτική για την αύξηση του περιφερειακού τουριστικού προϊόντος και με κεντρικό σύνθημα «Θεσσαλία: Ένας τόπος, μια Περιφέρεια, χίλιοι προορισμοί!»
Ιδιαίτερα δυναμική εμφανίζεται η παρουσία των δήμων Βόλου και Τρικκαίων, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει σήμερα παράλληλες εκδηλώσεις – ο μεν δήμος Βόλου με την Ένωση ξενοδόχων «Γαστρονομικές εκδηλώσεις - cookshow παραδοσιακής συνταγής» το μεσημέρι και «Παρουσίαση Τοπικής Γαστρονομίας και Παραδοσιακών χορών» από την Ένωση Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου το απόγευμα ο δε δήμος Τρικκαίων γευσιγνωσία και μουσική του Β. Τσιτσάνη από λαϊκό σχήμα το απόγευμα.
Στο χώρο της περιφερειακής Ενότητας Λάρισας συμμετέχει ο δήμος Φαρσάλων και ο σύλλογος ενοικιαζόμενων δωματίων ν. Λάρισας με την γνωστή επιχειρηματία κα Βεατρίκη Φαλίδη να κάνει λόγο για υποβαθμισμένη παρουσία της Λάρισας και της παραλιακής της ζώνης -συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια- ιδιαίτερα σε μια εποχή κατά την οποία πανελλαδικά ο τουρισμός, απέδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει έναν από τους λίγους κλάδους που θα στηρίξουν την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας.
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΙΣΟΥ ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Τη φετινή 30η Philoxenia εγκαινίασε αργά προχθές το βράδυ η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία ως γνωστό υπέγραψε προηγουμένως μνημόνιο συνεργασίας με την ΔΕΘ-Helexpo.
 Όπως έκανε γνωστό η υπουργός, η κυβέρνηση προγραμματίζει να επενδύει μισό δισεκατομμύριο ευρώ κάθε χρόνο για τα επόμενα έξι χρόνια σε μεγάλες υποδομές τουρισμού και συναφών δραστηριοτήτων μέσω του ΕΣΠΑ. Παράλληλα, ο ιδιωτικός τομέας αναμένεται να επενδύει 3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.
«Πρόθεσή μας είναι να σταθούμε αρωγοί σε κάθε πρωτοβουλία και ολοκληρωμένη πρόταση των τοπικών αρχών και της αυτοδιοίκησης. Απευθύνουμε μήνυμα συνεργασίας στους δήμους και στις Περιφέρειες της χώρας για καλύτερο και αποδοτικότερο συντονισμό» σημείωσε η κα Κεφαλογιάννη.
 Από την πλευρά του ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, κ. Γιώργος Ορφανός, υπογράμμισε τη δυναμική της φετινής Philoxenia και την προοπτική της να μετεξελιχθεί σε κορυφαίο τουριστικό γεγονός και μίλησε για τη θετική πορεία του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα.
 Τον στόχο της ΔΕΘ-Helexpo να ξαναγίνει η Philoxenia η μεγάλη «γιορτή» του τουριστικού κλάδου επισήμανε με τη σειρά του ο πρόεδρος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, κ. Τάσος Τζήκας. Αναφέρθηκε δε στη σημασία του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν το υπουργείο Τουρισμού και η ΔΕΘ-Helexpo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger