Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Δράσεις κοντά στη θάλασσα Ξαναζωντανεύει μια σημαντική προσπάθεια για τη Σκιάθο

Δράσεις κοντά στη θάλασσα Ξαναζωντανεύει μια σημαντική προσπάθεια για τη Σκιάθο 
Στο χάρτη της ενεργού δράσης επανέρχεται ο Ναυτικός Ομιλος Σκιάθου, καλώντας μικρούς και μεγάλους φίλους της ιστιοπλοΐας, να γνωρίσουν ένα συναρπαστικό κόσμο. Η επαναδραστηριοποίηση του Ναυτικού Ομίλου Σκιάθου, σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας καινούργιας προσπάθειας, χάρη στην πρωτοβουλία μιας δραστήριας ομάδας Σκιαθιτών, οι οποίοι αγαπούν τη θάλασσα και κυρίως την ιστιοπλοΐα.
«Μικροί και μεγάλοι είμαστε γεμάτοι όνειρα και σχέδια. Σχέδια στο χαρτί και στο μυαλό όνειρα και σχέδια που άλλα θα γίνουν πραγματικότητα και άλλα όχι, όμως αυτό που αξίζει είναι ο αγώνας. Ο αγώνας στον αθλητισμό είναι μια μικρογραφία της ζωής. Οι μικροί ιστιοπλόοι από νωρίς μαθαίνουν πως για να ανεβεί κανείς στο βάθρο θέλει σκληρή δουλειά υπομονή και επιμονή. Μαθαίνουν να κερδίζουν και να χάνουν. Μαθαίνουν να μην παρασύρονται από την επιτυχία αλλά και να μην απογοητεύονται από την αποτυχία. Αυτό είναι μάθημα ζωής» υπογραμμίζουν τα μέλη του Δ.Σ. του Ν.Ο. Σκιάθου.

Ο Ναυτικός Ομιλος Σκιάθου ιδρύθηκε το1983 από μια ομάδα ανθρώπων που τους ένωνε η αγάπη για τη θάλασσα και τον ναυταθλητισμό. Οι Σκιαθίτες άλλωστε, ήταν πάντα ναυτικοί και εραστές της θάλασσας και η Σκιάθος ένα νησί με λαμπρή ναυτική παράδοση. Η δημιουργία Ναυτικού Ομίλου στο νησί ήταν απαραίτητη, ώστε τα παιδιά και οι νέοι να γίνουν συνεχιστές αυτής της παράδοσης, μαθαίνοντας τα μυστικά της θάλασσας, της ιστιοπλοΐας και του ναυταθλητισμού.
Η προσπάθεια αυτή τερματίστηκε μετά την πάροδο κάποιων χρόνων και ο Ναυτικός Ομιλος παρέμενε ανενεργός μέχρι το 1998, όταν μία νέα ομάδα Σκιαθιτών, τον ξαναενεργοποίησε. Και αυτή η προσπάθεια όμως έμελλε να μην τελεσφορήσει και να τερματιστεί άδοξα το 2003, εξαιτίας διαφόρων προβλημάτων.
Κατά τη διάρκεια της ύπαρξής του, ο Ναυτικός Ομιλος Σκιάθου, είχε εγκατασταθεί σε χώρο που του παραχωρήθηκε από το Δήμο Σκιάθου στην περιοχή του Aη Γιώργη, μέσα στον οποίο υπήρχε και ένα λυόμενο ξύλινο κτίσμα για τη στέγασή του, προσφορά επίσης του Δήμου.
Ο Ομιλος είχε γίνει μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και είχε δραστηριοποιηθεί κυρίως με την εκμάθηση ιστιοπλοΐας σε παιδιά και νέους και με συμμετοχή σε αγώνες με σκάφη optimist και laser, καθώς επίσης και σε ενήλικες μέσω σχολείων Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας.
Το 2013 ξεκίνησε εκ νέου η προσπάθεια ανασύστασης του ομίλου και τον Οκτώβριο του 2014, ο στόχος υλοποιήθηκε. Το νέο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται κυρίως από νέους ανθρώπους οι οποίοι φιλοδοξούν να καταστήσουν την ιστιοπλοΐα μέρος της ζωής των κατοίκων της Σκιάθου, ανεξαρτήτως ηλικίας και ειδικότερα των παιδιών και των νέων.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο καλεί μικρούς και μεγάλους φίλους του ναυταθλητισμού, να γνωρίσουν το συναρπαστικό κόσμο της ιστιοπλοΐας. «Με την εγγραφή σας ως μέλη του ναυτικού ομίλου Σκιάθου, στηρίζετε έμπρακτα την προσπάθειά μας αυτή» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για τους ενδιαφερόμενους είναι 6944853900 και 6972856543.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger