Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΣΠΟΡΑΔΕΣ Αξιοποίηση κληροδοτημάτων στη Σκιάθο

Αξιοποίηση κληροδοτημάτων στη ΣκιάθοΣτόχος της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία βάσης δεδομένων
Η αξιοποίηση των οκτώ κληροδοτημάτων που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Σκιάθου, προς όφελος του νησιού, εντάσσεται στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής. Το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε διεξοδικά στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Κληροδοτημάτων του Δήμου Σκιάθου, όπου αποφασίστηκε, παράλληλα, η δημιουργία βάσης δεδομένων, προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένη ενημέρωση για το κάθε αρχείο.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Επιτροπής Κληροδοτημάτων του Δήμου Σκιάθου, Απόστολος Πασχάλης, επισημαίνει ότι «είναι σημαντικό να μελετήσουμε όλες τις διαθήκες των κληροδοτημάτων, για να δούμε το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν και να διερευνήσουμε τους τρόπους αξιοποίησής τους».

Βασικό ζητούμενο για τα μέλη της νέας επιτροπής,  είναι να έχουν πλήρη εικόνα του αντικειμένου, δεδομένου ότι πέραν της Σκιάθου, ορισμένα κληροδοτήματα βρίσκονται στην Αθήνα και το Βόλο.
Είναι πολλά τα οφέλη που θα προκύψουν από την αξιοποίηση των κληροδοτημάτων του Δήμου Σκιάθου, κυρίως δε για την τοπική κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, θα διερευνηθούν, όπως προαναφέρθηκε, οι προοπτικές για την περαιτέρω αξιοποίησή τους.
«Ορισμένες διαθήκες συντάχθηκαν πριν από 20 ή 30 χρόνοι και οι σκοποί του κληροδοτήματος εναρμονίζονταν με τα δεδομένα εκείνης της εποχής. Κατά συνέπεια, θα διερευνήσουμε την προοπτική προσαρμογής τους με βάση τα σημερινά κοινωνικά δεδομένα, ώστε αυτά τα χρήματα να μην παραμένουν αδιάθετα μέσα στο κληροδότημα» επισημαίνει ο κ. Πασχάλης.
Ευεργέτες της Σκιάθου είναι οι: π. Γρηγόριος Χατζησταμάτης, π. Αθανάσιος Ρίζος, Νικόλαος Χ. Κονιαλίδης, Θωμάς και Βάντα Επιφανιάδη, Ζαχαρίας (Ζήσης) Οικονόμου, Αριστέα και Αργύριος Ιωάννου, Ανδρέας Συγγρός, Κωνσταντίνος Γαλάτης, Μιχαήλ Ν. Καλογιάννης, Ελένη Χρήστου, Φιλοκλής Γεωργιάδης, Αγλαΐα Ραχιώτου, Βικτώρια Βαλή, Ευγενία Μανιώτη, Γεώργιος Αλ. Μωραΐτης, Νικόλαος Μωραΐτης, Γεώργιος Πανώρας, Δημήτριος Πολιτικάρης και Φούλα Πολιτικάρη, τη μνήμη των οποίων τιμά κάθε χρόνο ο Δήμος Σκιάθου.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger