Από τον Κωνσταντίνο Νίνο
Οσο δύσκολο  είναι νά επιχειρηθεί κάποια πρόβλεψη για το αμεσο μέλλον της Ευρώπης η του  προς τα πού παει ο πλανήτης των 7 δις,άλλο τόσο ευκολο{!!} είναι  να προβλεφθεί το μέλλον-πολιτικά τουλάχιστον- αυτού του   περίεργου  τόπου.
Κατ’αρχάς  είναι εντυπωσιακό,οτι μετά από 6 χρόνια κρίσης συζητάμε για το ποιος εφταιξε και για το τι πρέπει να γίνει.
Στην Ιατρική όταν μιλάμε για μια ασθένεια , μιλάμε ουσιαστικά για προδιαθέτοντες και γία προκαλούντες παράγοντες αυτής. Το ιδιο και στην οικονομία και κατ’επέκτασιν στην Ελλ. Κοινωνία είναι βέβαιον ότι για την παθογένεση της ευθύνονται οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ [90% του1981,1985,  και βέβαια ΣΗΜΙΤΗ], σαν προδιαθέτοντες παράγοντες,δηλ, αλλά την ταφόπλακα,τον προκαλούντα παραγοντα,δηλ, την εβαλε η κυβέρνηση του 44% των ΓΑΠ/Παπακωνσταντίνου, η ποία θυμίζω πάρέλαβε το χρέος στο 120% του ΑΕΠ και το  δημοσιονομικό ελλειμμα γυρω στο 10%,για να το αναθεωρήσει,πρωτα τεχνηέντως, να το βγάλει 18% με σκοπό να μπούμε στο ΔΝΤ, να δανειστεί υπέρμετρα από την  Ε.Ε,να υπογράψει ερήμην του λαου –ακόμα και της βουλής- το 1ο μνημόνιο ,με  αμεσες σύνέπειες την εκτίναξη του αρχικα ατο 150%και μετα στο 170% που είναι μεχρι και σήμερα., το κούρεμα μισθών και συντάξεων αλλά και ομολόγων του ΕΛΛ. ΔΗΜΟΣΙΟΥ{!...απίστευτο ετσι να σου λένε αγοράστε ομόλογα  με απόδοση μόνο 2% και όχι π.χ χρηματιστηριακά προιόντα, γιατί είναι… σίγουρα και μετά να στά κουρεύουν 90%}, την υπερμετρη φορολόγηση-και φυσικά και αντισυνταγματική ,οσον αφορά κατοχή ακίνητης περιουσίας η οποία δεν αποδίδει εισόδημα- την μειωση του ΑΕΠ,μεχρι σήμερα αθροιστικά γύρωστο 30%,   και το χρέος από 180 στα 340 δις. Ευρώ .
Ολα αυτά για να φτάσουμε στο 2020 με το ΑΕΠ 125-127%!Σημειωτέον ότι για όλα αυτά η κυβέρνηση ΓΑΠ δεν διαπραγματεύτηκε καθόλου-στα ορια της εσχάτης προδοσίας,-θυμίζω «δεν πάμε να διαπραγματευτούμε με το πιστολι στο τραπέζι.Γ Παπακωνσταντινου»,τότε που ένα πιθανό GREXIT,θα τιναζε το ευρώ στον αέρα.Τώρα είναι πιά αργά ,η Ε.Ε οχυρώθηκε.Τότε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η ΕΚΤ  ειχαν διαθέσιμα  200 δις Ε,τώρα πάνω από 1 Τρίς Ε,αλλωστε εμεις οι Ελλ. κάτέχουμε μόνον το 1% του Ευρώ….Μόνο που τώρα το πιστόλι είναι στο τραπέζι της κάθε Ελλ. Οικογένειας.
Τι θα γίνει λοιπόν στην Ελλ. Πολιτική σκηνή,στο εγγύς μέλλον?
a]Κατ’άρχά ς,κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 155 βουλευτές min,τον ΑΠΡΙΛΙΟ.
b] διάσπαση του ,τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ{πιθανά προσχεδιασμένη}, με προσχημα την μη κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου,δηλ το Αριστερό ρευμα του Λαφαζάνη και οι συνιστώσες σχηματίζουν δική τους κοινοβουλευτική ομάδα
c} εκλογές με ενισχυμένη η απλή αναλογική.
D}κυβέρνηση ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ[πιά  ετσι μάλλον θα ξαναλέγεται,με την μικρή αυτή προσθήκη } με την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ[ετσι μάλλον θα ονομαστει η Ν.Δ} με 155-160 βουλευτές και οι δύο φυσικά μαζί.
Στο μεσοδίαστημα είναι σίγουρη μία επιμηκυνση αποπληρωμής του χρέους ,σε συνδυασμο με κάποιες από τις πρόσφατες{ 17-7-14} προτάσεις ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ{Αποπληρωμή με ρήτρα ανάπτυξης κ.λ.π.}
Ελπίζω τότε η νεα αυτή κυβέρνηση,στην αναθεωρητική πια βουλή, να πάρει και κάπ5 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ{ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ]
1] Προαιρετική παρακολούθησις μαθημάτων για τις 3 τάξεις του ΛΥΚΕΙΟΥ.{σημερα ,θυμίζω , οι περισσότεροι μαθητές του Λυκείου εχουν σχολείο 8-2 και φροντιστήριο 5-10!!!- με ότι και αν σημαίνει αυτό και για την ψυχική υγεία των μαθητών}Αυτό θα οδηγήσει άμεσα στην αποσυμφόρηση των τάξεων με αποτέλεσμα οι ασθενέστερες ομάδες πληθυσμού που δεν μπορουν η δεν θα μπορούν-πολύ σύντομα- να πληρώνουν φροντιστήρια να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες εισαγωγης σε         ΑΕΙ-ΤΕΙ.----- ΙΣΩΣ ,εν ευθέτω χρόνω θα πρέπει και να επανεξεταστεί η ιδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.
2]Αμεση και οριστική κατάργηση του ΕΝΦΙΑ-μάλιστα  θα πρέπει να εξαγγελθεί ότι οποιος πλήρωσε,πληρωσε,-ότι και εάν πλήρωσε-δεν οφείλει δηλ, τίποτε πιά για τον συγκεκριμένο φόρο.Αυτο θα οδηγήσει ,βεβαια,σε μειωση των εσόδων,αλλά τα χρήματα θα μείνουν στην πραγματική οικονομία,δηλ στους πολίτες και ετσι θα συντηρηθεί –στοιχειωδώς –η χειμαζόμενη αγορά.
3]Υποχρεωτικος ο κατ. Μισθός 751 Ε ,για τον ιδιωτικό τομέα,αλλά με απελευθέρωση απολύσεων και κύρίως για να μην οδηγηθουμε σε δυσθεώρητη ανεργία η θέσπιση bonus minus φορολογικών συντελεστων  ευθέως ανάλογα με τον αριθμό εργαζομένων.πχ μία επιχείρηση με 1-5 εργαζόμενους  φορολογείται με συντ. 40-44%,6-25 37%,26-75 32%,76-150 28%,151-300 22% κ.ο.κ..ΑΥΤΟ  το μέτρο βέβαια μπορούμε να το  δούμε και χωρίς την πρωτη δεσμευση.
4]Αμεση θέσπιση{από τις μεθεπόμενες εκλογες βέβαια} της ΔΙΠΛΗΣ ΚΑΛΠΗΣ. Δηλ. 1 κάλπη οπου θα φηφίζουμε ΚΌΜΜΑ και από την οποια θα προκύπτουν και οι εδρες κάθε  κόμματος,αλλά και μία δευτερη  μέσω της οποίας θα εκλέγονται οι βουλευτές, αλλά  όμως  αυτή την φορά,από το ΣΥΝΟΛΟΝ του εκλογικού σώματος. Δηλ εγώ ψηφίζω μέν τους βουλευτές που θέλω να εκλεγουν από το κόμμα της προτιμησής μου ,αλλά εχω και το δικάιωμα να ψηφίσω οποιονδήποτε αλλον βουλευτη μου αρέσει –ενδεχομένως- από τα αλλα κομματα. Αυτό ,περιττό να πουμε ότι  φθα εκμηδενίσει τον ΝΕΠΟΤΙΣΜΌ ,Θα εξαφανίσει τα πολιτικά γραφεία και τα ρουσφέτια{γιατι τι νόημα εχουν οι 5-10 ψήφοι μίας οικογένειας όταν κρινεσαι  από αλλους 9.000.000!!}και βέβαια πολλές άλλες ευεργετικές συνέπειες. Εννοείται ότι κάποτε πρέπει και να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών.
5] Αποτελεσματικότερη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Οποια –νέα- δικογραφία δεν τελεσιδικεί πρωτοβάθμια σε 2 χρόνια και σε 3 δευτεροβαθμια , να εχουν συνέπειες οι δικαστικοί λειτουργοί.
Κ.Ν  ΦΙΛΟΘΕΗ 29 -9 -14.
ΑΑΑ
οια κοινωνικά μέτρα όπως ενδεικτικά ,επί τροχάδην αναφέρω.
 
       Υ.Γ
Κάτι –όχι και τόσο άσχετο- ισως να το ρωτάγανε οι Σφίγγες της Αμφίπολης..¨¨»τι εχει μίαν φωνήν και δίχειρος  γεννάται τρίχειρος γίνεται και τρίπους πεθαίνει?¨»
D.V.M    K. Nίνος.
Φιλ.1-11-2014