Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Το μεγαλειώδες συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και οι άσπονδοι εχθροί του

 Το Σάββατο 1 Νοέμβρη, έγινε στην Αθήνα, ένα μεγαλειώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, στο οποίο συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί αγρότες, νέοι και γυναίκες απ’ όλη τη χώρα και χίλια άτομα περίπου απ’ το ν. Λάρισας, που διαδήλωσαν την απαίτηση τους για πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, επίδομα 600 ευρώ σε όλους τους άνεργους, κατώτερο μισθό 751 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, υπογραφή ΣΣΕ, να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και η βαριά φορολογία, δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια και παιδεία για όλους, να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νέο αντιασφαλιστικό νόμο.

Αυτό το μεγαλειώδες συλλαλητήριο, για την πλειοψηφία των τηλεοπτικών σταθμών και των εφημερίδων, που ελέγχονται από μεγαλοεπιχειρηματίες, είτε δεν «υπήρξε» αφού δεν έδειξαν και δεν έγραψαν τίποτα, είτε προσπάθησαν, πριν και μετά, να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα παρουσιάζοντάς το, όχι ως ένα εργατικό-λαϊκό συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή 1.000 συνδικαλιστικών οργανώσεων εργατών, συνταξιούχων, ΕΒΕ, αγροτών, γυναικών και φοιτητών, εκ των οποίων οι 300, δεν είναι στο ΠΑΜΕ, αλλά σαν μια κομματική συγκέντρωση που πήγαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και κάποιοι οπαδοί του ΚΚΕ, δείχνοντας την έχθρα και τον φόβο τους προς το οργανωμένο ταξικό εργατικό-λαϊκό κίνημα, το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, που είναι οι μόνοι που πασχίζουν για να ανασυνταχθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα, για να αντεπιτεθεί και να σαρώσει μνημόνια, αντιλαϊκές πολιτικές, αστικές κυβερνήσεις και την πλουτοκρατία μαζί, που μας πνίγουν την ζωή.
Κάποιοι μάλιστα, ορκισμένοι εχθροί του εργατικού κινήματος, του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, που χρησιμοποιούνται τοπικά επι χρόνια για τη βρώμικη και χυδαία συκοφάντηση των ταξικών αγώνων, του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, μέσα από τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συχνότητες, συμπλέοντας και με τη φασιστική Χρυσή Αυγή, φόρεσαν τώρα τη μάσκα του δήθεν προστάτη του τοπικού εργατικού κινήματος και του ΕΚΝΛ. Πλάνταξαν μην τυχόν και χάσει τον αγωνιστικό και ταξικό του χαρακτήρα το ΕΚΝΛ, γιατί διεκδίκησε και απέσπασε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για συμβολή στα έξοδα μετάβασης των εκατοντάδων ανέργων και εργαζόμενων διαδηλωτών στην Αθήνα, κάτι που έχουν ως ελάχιστη υποχρέωση Περιφέρεια και Δήμοι, που διατείνονται ότι είναι με τον λαό, αλλά στην πράξη είναι μόνιμα απέναντι του. Φοβήθηκαν μην «εξαγοραστούμε», κρίνοντας εξ’ ιδίων τα αλλότρια. Μεγάλο το ζόρι τους, αλλά δεν θα είναι περαστικό. Θα μεγαλώνει, όσο θα δυναμώνουν οι αγώνες με ταξικό προσανατολισμό, το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ.
Το μεγαλειώδες συλλαλητήριο, έγινε χάρη στη σκληρή δουλειά εκατοντάδων σωματείων και συνδικαλιστών πανελλαδικά, που δούλεψαν από τα κάτω με τον κόσμο, γεγονός που δείχνει ότι αυτή η δουλειά μπορεί να έχει αποτελέσματα. Μπροστάρηδες ήταν και θα είναι, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, του ΕΚΝΛ και σωματείων (τοπικά), που επι δύο μήνες, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, «όργωσαν» τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές για να οργανώσουν την κινητοποίηση, ανέπτυξαν μια πολύμορφη δράση διεκδίκησης των αιτημάτων για την προστασία των ανέργων, των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, με παρεμβάσεις στον ΟΑΕΔ, στην Περιφέρεια, σε Δήμους, στη ΔΕΗ, τη ΔΕΥΑΛ, τις Εφορίες, την 5η ΥΠΕ, βρίσκοντας απέναντί τους, την άρνηση ουσιαστικά όλων αυτών να δώσουν έστω και επιμέρους λύσεις σε ζητήματα ανακούφισης των ανέργων.
Και όχι μόνο αυτό, απέναντί μας είχαμε την οργανωμένη προσπάθεια της αστικής τάξης, των κομμάτων της, των αστικών ΜΜΕ, των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ), που έκαναν και κάνουν, πανελλαδικά και τοπικά, ότι μπορούν για να υπονομεύσουν ή να θάψουν το πανελλαδικό συλλαλητήριο, για να μην σηκώσουν ποτέ κεφάλι η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, για να τους κρατούν εγκλωβισμένους και χειραγωγημένους, βυθισμένους στη μοιρολατρία και την απογοήτευση, προκειμένου να μπορούν να τους εκμεταλλεύονται άγρια για να κολυμπούν στα πλούτη μια χούφτα πλουτοκράτες και τα τσιράκια τους.
Το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, αποδείχθηκε ένα εργατικό-λαϊκό ξέσπασμα αγανάκτησης και διεκδίκησης, που έστειλε ισχυρό ταξικό μήνυμα στην κυβέρνηση, την Ε.Ε και τους επιχειρηματικούς ομίλους, ανέδειξε τις δυνατότητες και τον δρόμο που μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί το ταξικό εργατικό-λαϊκό κίνημα, για να υψώσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να διαμορφώσει τους όρους για την ανατροπή της.
Έδειξε ότι μπορεί, μέσα στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, να ανασυνταχθεί το σ.κ συσπειρώνοντας νέες δυνάμεις και ότι υπάρχουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που με επίμονη και συστηματική διαφωτιστική και οργανωτική δουλειά σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, μπορούν να φέρουν σε πέρας αυτό το δύσκολο καθήκον.
Οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν, έδωσαν έμπρακτη απάντηση ότι δεν ισχύει αυτό που λέγεται ότι «δεν κουνιέται φύλλο», ότι «δεν γίνεται τίποτα». Αυτά τα λένε συνειδητά όσοι δεν θέλουν να γίνει τίποτα και τα αναμασούν ασυνείδητα όσοι απλοί άνθρωποι δεν τολμούν ακόμα να κάνουν τίποτα για να υπερασπίσουν τη ζωή τους και μένουν έξω από τους αγώνες.
Όλα μπορούν να αλλάξουν, όταν στους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που ήταν στο Σύνταγμα, προστεθούν και εκατοντάδες χιλιάδες ακόμα που είναι έξω από τον ταξικό αγώνα, όταν αποφασίσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να τα αλλάξουν, με τον δικό τους οργανωμένο αγώνα, κόντρα στην πλουτοκρατία, τις κυβερνήσεις της και την Ε.Ε. Αυτό πρέπει να γίνει, γιατί αλλιώς θα ζούμε όλο και χειρότερα, ανεξάρτητα ποια θα είναι η κυβέρνηση, αφού κουμάντο θα κάνουν οι καπιταλιστές.
Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα με μεγαλύτερο πείσμα, να ορθώσουν τείχος αντίστασης στην πολιτική που μας εξαθλιώνει, που μας θέλει σύγχρονους σκλάβους. Με αγωνιστική ανάταση και ενθουσιασμό, κάθε σωματείο, κάθε Λαϊκή Επιτροπή, να οργανώσουν τη δράση τους για την επιτυχία της πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας, την Πέμπτη 27 Νοέμβρη, κόντρα στην υπονομευτική δράση των δυνάμεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Να συζητήσουν πλατιά, να προχωρήσουν σε συνελεύσεις, σε συσκέψεις, να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο και άνεργο, σε κάθε λαϊκό σπίτι το μήνυμα, ο παλμός και η αποφασιστικότητα του μεγαλειώδους πανελλαδικού συλλαλητηρίου της 1ης Νοέμβρη, το κάλεσμα για την Πανεργατική Απεργία και την αγωνιστική συγκέντρωση του Πολυτεχνείου, που διοργανώνουν το ΕΚΝΛ, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων και των ΕΒΕ, η Ενωση Γυναικών (μέλος ΟΓΕ) και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του ΕΚΝΛ, μέλος της Ε.Γ του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger