Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Παρέμβαση Μ. Χρυσοβελώνη για την αγνόηση και την αλλοίωση αποφάσεων ανωτάτων δικαστηρίων



Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας & Αιγαίου, κατέθεσε στη Βουλή η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτής Μαγνησίας, κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχετικά με την αγνόηση και την αλλοίωση αποφάσεων ανωτάτων δικαστηρίων. Συγκεκριμένα η βουλευτής ανέφερε στην ερώτησή της:

«Σύμφωνα με την τροπολογία που καταθέσατε στη Βουλή αρνείσθε να συμμορφωθείτε πλήρως με την απόφαση του ΣτΕ για την επιστροφή στους ενστόλους των πρόσθετων άδικων περικοπών που τους επιβάλατε, αναδρομικά από το 2012. 

     Ταυτόχρονα αρνείσθε να συμμορφωθείτε με απόφαση άλλου Ανωτάτου Δικαστηρίου (Μισθοδικείου) με την οποία κηρύχθηκαν αντισυνταγματικές οι τελευταίες, τρίτες κατά σειρά, μειώσεις των αποδοχών των λειτουργών της Δικαιοσύνης. Επειδή η Συγκυβέρνηση υποχρεούται να εφαρμόσει στο σύνολό τους όλες τις αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων για την μισθολογική αποκατάσταση προσωπικού του Δημοσίου, ερωτάσθε:
1.        Ποιες σχετικές αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων δεν έχετε ακόμα εφαρμόσει; Πότε ακριβώς θα εφαρμοσθούν πλήρως;
2.        Συμφωνούν οι 4 συνερωτώμενοι υπουργοί με τον κ. Χαρδούβελη ο οποίος δήλωσε ότι «οι πολιτικοί αποφασίζουν την δημοσιονομική πολιτική και όχι η Δικαστική Εξουσία»; Αντιλαμβάνεστε πως αυτή η αντισυνταγματική και αλαζονική λογική σας φέρνει αντιμέτωπους με τους δικαιωθέντες που υπηρετούν στα υπουργεία σας ή στη Δικαιοσύνη αλλά και με όσους κρατικούς λειτουργούς έχουν αφυπηρετήσει (συνταξιούχους δικαστικούς - αποστράτους);»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger