Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Σποράδες Επαφές του δημάρχου Σκιάθου με lowcost αεροπορικές εταιρείες


Επαφές του δημάρχου Σκιάθου με lowcost αεροπορικές εταιρείες  Στη διεθνή έκθεση του Ρίμινι ο Δημ. Πρεβεζάνος για την προβολή του νησιού
Οι πτήσεις χαμηλού κόστους, η συνεργασία με μεγάλους τουρ οπερέιτορς του εξωτερικού και ο νέος σχεδιασμός της ευρύτερης τουριστικής προβολής της Σκιάθου, ήταν μεταξύ των θεμάτων που προώθησε ο δήμαρχος Σκιάθου, Δημήτρης Πρεβεζάνος, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης έκθεσης της Ιταλίας.
Σημαντικές συναντήσεις είχε ο κ. Πρεβεζάνος στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τουρισμού της Ιταλίας, TTG INCONTRI, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Ρίμινι.
Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Σκιάθου είχε συνάντηση εργασίας με την προϊσταμένη του Γραφείου του ΕΟΤ στην Ιταλία Κυριακή Μπουλασίδου. Στη διάρκεια της παραπάνω συνάντησης συζητήθηκε, εκτός των άλλων, η νέα τουριστική εικόνα που πρέπει να «κτίσει» η Σκιάθος, με την αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της, όπως είναι ο πολιτισμός και το περιβάλλον, μέσα από στοιχεία που την διαφοροποιούν από τις ανταγωνίστριες περιοχές ελληνικές ή ξένες και μπορεί να αποτελέσουν σήμερα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Συζητήθηκαν ακόμα συγκεκριμένες ιδέες, για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη προϊόντων εναλλακτικών μορφών τουρισμού, μέσα από ένα σύνολο ολοκληρωμένων τουριστικών υπηρεσιών, οι οποίες θα εξειδικεύονται ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες και προτιμήσεις των πελατών και θα στηρίζονται σε οικολογικά ανεκτές και ήπιες δραστηριότητες αναδεικνύοντας χωρίς να καταστρέφουν, τα φυσικά κάλλη του νησιού. Μορφές εναλλακτικού τουρισμού όπως οικοτουρισμός, πολιτιστικός τουρισμός, θαλάσσιος τουρισμός, καταδυτικός τουρισμός.
Στο πλαίσιο των συναντήσεων του δημάρχου Σκιάθου με εκπροσώπους των μεγαλυτέρων ταξιδιωτικών γραφείων, δόθηκε έμφαση στη διερεύνηση της δρομολόγησης πτήσεων χαμηλού κόστους οι οποίες θα μεταφέρουν μεμονωμένους τουρίστες που επιλεγούν να κάνουν διακοπές έξω από τα προγράμματα των μεγάλων tour operators.
Επαφές είχε, εξάλλου, ο κ. Πρεβεζάνος και με Ιταλούς δημοσιογράφους οι οποίοι εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον να προβάλλουν τη Σκιάθο μέσα από δημοσιεύματα εν όψη της ερχόμενης τουριστικής περιόδου.
Η διεθνής έκθεση διοργανώνεται από την Rimini FieraS.p.A., για 49η χρονιά και προσελκύει το ενδιαφέρον δημοσιογράφων και των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών γραφείων της Ιταλίας και ανάγεται στη σπουδαιότερη επαγγελματική έκθεση τουρισμού που διοργανώνεται στην Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger