Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ερώτηση Αλ. Μεϊκόπουλου - Γυμνάσιο-Λύκειο Αλοννησου



Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2014
Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΘΕΜΑ: Ανάγκη άμεσης κάλυψης της θέσης οικονομολόγου στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αλοννήσου
Μεγάλη διατάραξη στην ομαλή λειτουργία του Γυμνασίου-Λυκείου Αλοννήσου έχει δημιουργήσει η έλλειψη καθηγητή οικονομολόγου ΠΕ09, δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων και παρά το γεγονός ότι έχει διατυπωθεί εγγράφως και εγκαίρως το αντίστοιχο αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας.
Οι μαθητές αντιδρούν προκειμένου να πείσουν για την επιτακτική ανάγκη ικανοποίησης του αιτήματός τους, αφού η ειδικότητα του οικονομολόγου είναι βασική για αυτούς που θα δώσουν πανελλήνιες στην αντίστοιχη κατεύθυνση και στο νησί δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να διδάξει το συγκεκριμένο μάθημα.

Άλλωστε, στην επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλαν σε όλους τους αρμόδιους φορείς αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αλοννήσου υπάρχουν κενά σε βασικές ειδικότητες καθηγητών που διδάσκουν μαθήματα πανελληνίως εξεταζόμενα, με αποτέλεσμα κυρίως οι μαθητές της Γ’ Λυκείου να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την έγκαιρη κάλυψη της ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις. 
Επειδή το αίτημα των μαθητών του Γυμνασίου-Λυκείου Αλοννήσου είναι δίκαιο και περαιτέρω καθυστέρηση της ικανοποίησής του θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Επειδή η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του δημόσιου σχολείου στις νησιωτικές περιοχές όπως η Αλόννησος είναι κίνητρο μόνιμης εγκατάστασης και άρα ανάπτυξης των νησιών. 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των μαθητών του Γυμνασίου-Λυκείου Αλοννήσου για άμεση κάλυψη της θέσης καθηγητή οικονομολόγου ΠΕ09;
Ο ερωτών βουλευτής
Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger